Αναβρασμός επικράτησε επί τέσσερις σχεδόν ώρες εντός Βουλής, όπου συνεδρίασε η Ολομέλεια για την άρση ασυλίας του Αδωνι Γεωργιάδη.

Η ένταση πυροδοτήθηκε όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αφού διάβασε κατά γράμμα όλο τον κανονισμό και τις διαδικασίες που προβλέπονται, ανέφερε ότι αναβάλλεται για άλλη ημέρα η ψηφοφορία.

Ο λόγος ήταν, όπως ανέφερε η ίδια, πως απέστειλε αίτημα στον εισαγγελέα για να δώσει άδεια και να παραβρεθούν στη Βουλή οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ωστόσο, αυτό απορρίφθηκε.

Η Πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι επιθυμία της είναι να συμμετέχουν όλοι οι βουλευτές σε αυτές τις διαδικασίες και ότι θα υποβάλει εκ νέου αίτημα. Οι ενστάσεις από όλες τις πτέρυγες - ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ακόμη και από τον ΣΥΡΙΖΑ - ήταν έντονες και η Βουλή μετετράπη σε αρένα λεκτικών διαξιφισμών.

Το «κλου» της επεισοδιακής βραδιάς ήρθε όταν την ώρα που ξεκινούσε η ψηφοφορία και ενώ η Βουλή είχε γίνει άνω-κάτω επί 4 ώρες, η Χρυσή Αυγή... αποχώρησε.

«Κάναμε τη Βουλή μπάχαλο και μας φτύνουν τώρα οι Χρυσαυγίτες. Ηταν αθλιότητα αυτό που έγινε» έλεγε οργισμένη η Ντόρα Μπακογιάννη.

Για την ιστορία η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε κατά της άρσης ασυλίας του Αδωνι Γεωργιάδη.

Αναλυτικά:

Κατά 216
Παρών 7
Υπέρ 1


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger