Αυτό που συμβαίνει στο χωριό Ανάληψη του δήμου Ήλιδας, δεν έχει προηγούμενο. Σπίτια καταρρέουν σαν χάρτινοι πύργοι και δρόμοι κόβονται στα δύο σα να είναι από χαρτί. 
Οι κάτοικοι που βιώνουν το κατολισθητικό φαινόμενο ένα χρόνο τώρα, βλέπουν πως αυτό εξελίσσεται ραγδαία και απειλεί πλέον το σύνολο του χωριού. 

Σύμφωνα με το ilialive, oι γεωλόγοι δεν μπορούν για την ώρα να πουν τίποτα, παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου και φέρνουν γεωτρύπανα προκειμένου να ερευνήσουν τα αίτια που το προκαλούν. Μετά την χθεσινή κατάρρευση δύο σπιτιών και του κεντρικού δρόμου, δόθηκε εντολή να εκκενωθούν ακόμα δύο σπίτια, ενώ η επερχόμενη κακοκαιρία, μοιάζει με εφιάλτη για τους κατοίκους που φοβούνται πως οι νέες βροχοπτώσεις θα επιταχύνουν την εξέλιξη του φαινομένου με απρόβλεπτες συνέπειες.

Το πρώτο σπίτι που επλήγη και που εκκενώθηκε πριν από ένα μήνα, αυτή τη φορά υποχώρησε πιο πολύ και οι κατασκευές στον περιβάλλοντα χώρο του, διαλύθηκαν. Ο κεντρικός δρόμος «χάθηκε» σε μήκος περίπου πενήντα μέτρων, καθώς άνοιξε στα δύο και βυθίστηκε κατά τρία μέτρα.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger