Του Αριστοτέλη Βασιλάκη

Αν εξετάσουμε την ιστορία μας, από την ίδρυση του Ελληνικού κράτους μέχρι σήμερα θα δούμε πως οι μεγάλες δυνάμεις κάθε εποχής κατάφεραν με τη στρατηγική του «διαίρει και βασίλευε» να επιβάλουν τους δικούς τους όρους, για τα δικά τους συμφέροντα. Την ίδια ακριβώς στρατηγική ακολουθούν εδώ και πέντε χρόνια οι πρώην εταίροι μας και νυν δανειστές.

Για την εξυπηρέτηση των δικών τους και μόνο συμφερόντων συνεχίζουν να μεθοδεύουν τον εθνικό διχασμό…  Η συνταγή είναι γνωστή. Διαίρει και βασίλευε από τους ξένους τοκογλύφους που έχουν διχάσει την Ελληνική κοινωνία και έχουν χωρίσει τον πολιτικό κόσμο σε φιλογερμανικό και αντιγερμανικό. Σε Πατριώτες και Γερμανοτσολιάδες.

Κι όμως, αν πρώτα δεν διαιρούσαν τους Έλληνες και αν οι δικές μας ηγεσίες δεν έπεφταν στην παγίδα τους και συνεργάζονταν με μόνο γνώμονα το συμφέρον του λαού στο σύνολό του, θα αποτρεπόταν κάθε έξωθεν επέμβαση. Θα τους είχαμε «στείλει» ήδη.

Με την πολιτική του «διαίρει και βασίλευε», οι δανειστές και κάθε λογής κερδοσκόποι κατάφεραν να την οδηγήσουν στα σημερινά τραγικά αδιέξοδα και να αποδυναμώσουν τη χώρα.


Τίποτα δεν θα μπορούσαν να επιτύχουν, αν δεν προϋπήρχε το ανεύθυνο και το διεφθαρμένο πολιτικο-οικονομικό σύστημα της Αθήνας, με τις τεράστιες ευθύνες υπολογίσιμης μερίδας του ελληνικού λαού. Και σε κάθε περίπτωση (εθνική, κοινωνική και οικονομική), όπως στην Ελλάδα, το κόστος και τη δυστυχία πληρώνουν πάντα οι αδύναμοι, οι αθώοι και οι προδομένοι. Αντίθετα, οι διεφθαρμένοι, οι εγκληματίες και οι προδότες, που διχάζουν ξανά τους Έλληνες, όχι μόνο δεν πάνε φυλακή, αλλά με περισσό θράσος βγαίνουν κι από πάνω. Χωρίς ολοκληρωμένη κάθαρση, τιμωρία και αλήθεια, ο Ελληνισμός θα σέρνεται από τραγωδία σε τραγωδία.

Η Ελλάδα υφίσταται μία νέα μεγάλη κοινωνική δοκιμασία στα χρόνια της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων. Η δραματική μείωση του ΑΕΠ κατά 25%, τα πρωτοφανή επίπεδα ανεργίας, με ιδιαίτερη ένταση στην ανεργία των νέων και τη μακροχρόνια ανεργία, ο αριθμός – ρεκόρ των ανθρώπων που διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας καθώς και των ανασφάλιστων, οι μαθητές που λιποθυμούν λόγω της πείνας, η δραματική αύξηση της νοσηρότητας και της θνησιμότητας που σταδιακά αποκαλύπτεται, η απορύθμιση του ΕΣΥ, η διάλυση του παραγωγικού και κοινωνικού ιστού διαμορφώνουν μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που απαιτεί γενικό συναγερμό. Παρά τις νεοφιλελεύθερες, αντικοινωνικές και ατελέσφορες εμμονές του ευρωπαϊκού ιερατείου, που υπό την πίεση της γερμανικής τάξης πραγμάτων πιέζει διαρκώς για νέα μέτρα λιτότητας, είναι μονόδρομος η λήψη ιστορικών αποφάσεων του έθνος για οριστική αποτίναξη του Γερμανικού ζυγού. Για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να πολεμήσουμε πριν και πάνω απ’ όλα την αρρώστια με την οποία μας έχουν μολύνει… Δηλαδή τον Εθνικό διχασμό.

Χρειάστηκε να περάσουν τα πέντε χρόνια της κρίσης για να διαπιστώσουμε κάτι που ίσως ήταν από την αρχή φανερό αλλά οι περισσότεροι δεν το έβλεπαν. Η ελληνική κοινωνία έχει διχαστεί όχι με τον συνηθισμένο αλλά με τον άσχημο τρόπο.

Από τις πρώτες ημέρες της ελληνικής επανάστασης μέχρι και σήμερα, η ελληνική κοινωνία είναι μονίμως διχασμένη. Ο διχασμός είναι η συνήθης κατάστασή μας, όχι η εξαίρεση. Όταν βρισκόμαστε σε συνηθισμένους, χαμηλής έντασης διχασμούς μπορεί και να μην το αντιλαμβανόμαστε. Αντίθετα, οι διχασμοί υψηλής έντασης οδηγούσαν πάντα σε πολλούς νεκρούς, σε εθνικές ήττες ακόμα και σε καταστροφές. Αυτόν τον διχασμό βιώνουμε αυτούς τους δύσκολους καιρούς…  Σχεδόν οι πάντες έχουν πάρει θέση σ’ αυτόν τον υπό εξέλιξη εθνικό διχασμό. Δεν αντιμετωπίζουν πλέον τους αντιπάλους ως πεπλανημένους, ανόητους ή αδαείς. Αλλά ως εχθρούς.

Αυτό θα πρέπει να πολεμήσουμε για να διώξουμε από πάνω μας τους «δανειστές»… Σ’ αυτόν έχουν επενδύσει για να μας κατακλέψουν τις συνειδήσεις μας, τον πλούτο μας, την ιστορία μας και την υπερηφάνια μας.

Στόχος τους είναι να απολέσουμε κάθε ίχνος εθνικής κυριαρχίας.

Τα ιστορικά παραδείγματα είναι διδακτικά. Να μην τους αφήσουμε…


ΠΗΓΗ

* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger