Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας με το τούνελ πάνω από 30 μέτρα που έσκαψαν βαρυποινίτες στις φυλακές Κέρκυρας.


Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας με το τούνελ πάνω από 30 μέτρα που έσκαψαν βαρυποινίτες στην προσπάθειά τους να αποδράσουν από τις φυλακές Κερκυρας.

Στις φωτογραφίες διακρίνονται η λάμπα αλλά και ο ανεμιστήρας που χρησιμοποιούσαν οι κρατούμενοι στην προσπάθειά τους να αντέξουν κατά τη διάρκεια του σκαψίματος. Υπολογιζεται ότι μετέφεραν στα κελιά τους «δύο φορτηγά» χώμα από τη διάνοιξη της σήραγγας.


Σύμφωνα με πληροφορίες οι βαρυποινίτες έγιναν αντιληπτοί από τον σκύλο ενός περαστικού που έκανε μια πρωινή βόλτα με το κατοικίδιό του. Το έξυπνο τετράποδο με την όσφρηση του κατάφερε να εντοπίσει κάτω από την άσφαλτο τους βαρυποινίτες που, όπως φαίνεται, δρούσαν ως… τυφλοπόντικες τους τελευταίους μήνες.

Η ανησυχία του σκύλου προκάλεσε το ενδιαφέρον ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου που έσπευσε αμέσως στο σημείο, μόλις πέντε μέτρα έξω από τον περιμετρικό τοίχο των φυλακών, για να δει τι συμβαίνει. Ο υπόγειος διακριτικός θόρυβος που ακουγόταν κάτω από την άσφαλτο, στον περιμετρικό δρόμο πίσω από τις φυλακές που οδηγεί στην περιοχή της Γαρίτσας, έβαλε σε υποψίες και τον σωφρονιστικό υπάλληλο, που αμέσως σήμανε συναγερμό στις φυλακές. Οι σειρήνες των φυλακών ήχησαν δυνατά και αμέσως κλήθηκε η Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας.


ΠΗΓΗ

* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger