Αμετανόητος (για ακόμα μια φορά) εμφανίζεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφορικά με τη ζημιά που υπέστησαν οι μικροομολογιούχοι από το δικής του εμπνεύσεως PSI, και μάλιστα τώρα ισχυρίζεται -όντας εκτός τόπου και χρόνου- ότι τους είχε προτείνει λύση που αρνήθηκαν!

Ποια ήταν αυτή, σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ; Να ακολουθήσουν την τακτική του ΙΚΑ και να επαναγοράσουν τα ομόλογα σε χαμηλότερη τιμή, ώστε να διατηρήσουν το χαρτοφυλάκιό τους, το οποίο με το πέρασμα του χρόνου θα επανερχόταν στα προ PSI επίπεδα.

«Τους φωνάξαμε και τους είπαμε να πάτε σε μία αναγνωρισμένη τράπεζα να σας βοηθήσει να κάνετε το ίδιο (σ.σ.: με το ΙΚΑ), ώστε να έχετε πλήρη αποκατάσταση του χαρτοφυλακίου σας. Αλλά προτίμησαν να πάνε στο δικαστήριο με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε σε συνέντευξή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ξέχασε, σκοπίμως φυσικά, ότι οι μικροομολογιούχοι δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να επαναγοράσουν (έστω και σε χαμηλότερη τιμή) τα ομόλογα, όπως είχε τη δυνατότητα να κάνει το ΙΚΑ. Να σημειωθεί, άλλωστε, ότι αρκετοί εξ αυτών είναι άνθρωποι μεροκαματιάρηδες, που επένδυσαν σε ομόλογα τους κόπους μιας ζωής.

Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θρασύτατα προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα, κατηγορώντας τους μικροομολογιούχους ότι προσέφυγαν στα δικαστήρια με στόχο να... στερήσουν από τη χώρα τη μείωση του χρέους. Κατά τα λοιπά, ο κ. Βενιζέλος περιέγραψε τον Φώτη Κουβέλη ως τον μοιραίο άνθρωπο, διότι η ΔΗΜ.ΑΡ. δεν ψήφισε τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

"Αλαζονικό"

Χαρακτηρίζει δε «αλαζονικό και επικίνδυνο» το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για αυτοδυναμία και πρόσθεσε ότι το μπόνους των 50 εδρών υπέρ του πρώτου κόμματος είναι παθογένεια και κατάλοιπο του παλαιού πολιτικού συστήματος, που οδηγεί σε παραίσθηση αυτοδυναμίας.

Τέλος, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ διεκδικεί ρόλο... συμβούλου, καθώς για τον σημερινό του ρόλο στην πολιτική σκηνή υπογραμμίζει: «Ο ρόλος όποιου κυβέρνησε είναι να δίνει σήμερα τη συμβουλή του». Αν μη τι άλλο είναι... σοφός!

Αλέξανδρος Διαμάντης


* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger