Το όνομά του είναι Shi Liliang και είναι από τον ναό Quanzou Shaolin.
Aνήκει και αυτός στην ειδική εκείνη κάστα των μοναχών που φημίζονται για τις ιδιαίτερες ικανότητες που αναπτύσσουν μέσα από την αυτοσυγκέντρωση και τις ειδικές τεχνικές για τον έλεγχο των σωματικών τους λειτουργιών.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο μοναχός αυτός ειδικεύεται στο να «περπατά» πάνω στο νερό. Για την ακρίβεια να ισορροπεί πάνω σε έναν διάδρομο από μικρά φύλλα κόντρα πλακέ, τα οποία αποτελούν και το μοναδικό του «στήριγμα» για να κρατηθεί στην επιφάνεια.

Το εγχείρημα όσο και αν φαίνεται εύκολο στο βίντεο, απαιτεί ιδιαίτερα αυξημένες ικανότητες, κυρίως σε ότι έχει να κάνει με την ισορροπία αλλά και τον έλεγχο των κινήσεων. Ο ίδιος υποστήριξε ότι η τεχνική που εφαρμόζει στηρίζεται πάνω σε μία πολύ καλή ψυχική και θρησκευτική προετοιμασία, ενώ για να το πετύχει χρησιμοποιεί πολύ μικρά βήματα τα οποία πρέπει να γίνονται με γρήγορη αλλά πολύ μελετημένη ταχύτητα.

Τα 125 μέτρα της νέας του προσπάθειας σπάνε το ρεκόρ που είχε από τον περασμένο Οκτώβριο όταν είχε φθάσει στα 118 μέτρα. Και για να το επιτύχει χρειάστηκαν τρεις απόπειρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο μοναστήρι Σαολίν είναι ιδιαίτερα γνωστό στην Κίνα για τους μοναχούς του Κουνγκ-Φου οι οποίοι περνούν εξαντλητική εκπαίδευση για να μπορούν να καταφέρουν απίστευτα ακροβατικά και σωματικά επιτεύγματα.
gegonota.eu

Δημοσίευση σχολίου

Blogger