Πρώην πράκτορας της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ δήλωσε ένοχος για την κλοπή Bitcoins ύψους 820.000 δολαρίων, κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης της διαβόητης ιστοσελίδας Silk Road.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του BBC, ο Σον Μπρίτζες ήταν μέλος της ομάδας που βοήθησε στη διερεύνηση και τελικά το κλείσιμο της σελίδας, που ήταν γνωστή ως η «μαύρη αγορά» του Ίντερνετ, με ειδίκευση στα ναρκωτικά και τα απαγορευμένα αγαθά εν γένει. Υπενθυμίζεται ότι ο ιδρυτής, Ρος Ούλμπριχτ, έχει καταδικαστεί σε ισόβια.

Ο Μπρίτζες ομολόγησε την ενοχή του σε δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο και η ποινή θα επιβληθεί τον Δεκέμβριο. Πιάστηκε παρά τις εντατικές προσπάθειές του να κρυφτεί μέσω μιας σειράς πολύπλοκων οικονομικών «ελιγμών», που ήταν δυνατοί χάρη στη θέση του ως ερευνητή σήμασης στην υπόθεση του Silk Road. Σημειώνεται ότι η κλοπή έλαβε χώρα ενώ η έρευνα ήταν σε εξέλιξη, με τον ίδιο να χρησιμοποιεί την πρόσβαση που είχε σε administrator account για να κάνει reset κωδικούς και να μεταφέρει 20.000 Bitcoins σε ένα ψηφιακό «πορτοφόλι» που έλεγχε ο ίδιος.

Σημειώνεται πως στις αρχές του Ιουλίου ο Καρλ Φορς, πρώην πράκτορας της DEA, είχε ομολογήσει επίσης την ενοχή του σε τρεις κατηγορίες, σε σχέση με την κλοπή Bitcoins αξίας άνω των 700.000 δολαρίων από χρήστες του Silk Road.

ΠΗΓΗ

* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger