Ισχυρές δονήσεις έχουν προκαλέσει στην Κουμουνδούρου οι δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν τα ποσοστά του κόμματος να φυλλοροούν…

Η διαρροή από το ποσοστό των εκλογών του περασμένου Ιανουαρίου όπου κατέγραψε ευρεία νίκη με 36,34%, είναι τόσο μεγάλη που έχει θορυβήσει τους επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα του Αλέξη Τσίπρα. Η τελευταία μάλιστα δημοσκόπηση της GPO που φέρνει για πρώτη φορά μπροστά τη ΝΔ με οριακό προβάδισμα 0,3%, εμφανίζει και κατάρρευση των ποσοστών της δημοτικότητας του Αλέξη Τσίπρα που άλλοτε «σάρρωνε» έναντι των υπολοίπων πολιτικών αρχηγών.

Στην προσπάθειά του για ανάσχεση της πτωτικής πορείας των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, το κομματικό επιτελείο βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση ώστε να κερδίσει το χαμένο έδαφος και να κλείσει όλα τα ζητήματα που αφορούν στον εκλογικό αγώνα του κόμματος, από το κυβερνητικό πρόγραμμα και τις λίστες των ψηφοδελτίων, μέχρι το πλήρες πρόγραμμα των περιοδειών του Αλέξη Τσίπρα και τα κεντρικά συνθήματα. Για τα τελευταία μάλιστα, κυκλοφόρισε και η νέα προεκλογική αφίσα του ΣΥΡΙΖΑ με το σύνθημα «κερδίζουμε το αύριο» με φόντο το πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού.
Παρά το αρνητικό κλίμα για τον ΣΥΡΙΖΑ που αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις, κομματικές πηγές σημειώνουν ότι εισπράττουν ήδη κλίμα αύξησης συσπείρωσης του κόμματος, εξηγώντας ότι πρώτο βασικό σταθμό γι” αυτό αποτέλεσε η Πανελλαδική Σύσκεψη του περασμένου Σαββατοκύριακου.

Τονίζουν επίσης, πως η εκτίμηση των άλλων πολιτικών δυνάμεων ότι δεν υπάρχει περίπτωση αυτοδυναμίας, επικαλούμενοι μάλιστα τις έως τώρα μετρήσεις, είναι μια «στημένη» εκτίμηση προκειμένου να «στήσουν» επάνω της την προεκλογική τους καμπάνια. Επισημαίνουν επιπλέον ότι υπάρχει μεγάλη μερίδα αναποφάσιστων οι οποίοι θα πρέπει να αποφασίσουν επί πραγματικών θεμάτων και θέσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, υπογραμμίζουν ότι η στρατηγική της ΝΔ και των άλλων κομμάτων δεν βασίζεται στην παρουσίαση των θέσεών τους για τα μείζονα προγραμματικά ζητήματα και φυσικά το θέμα του χρέους, αλλά στο ζήτημα της επόμενης μέρας. «Να απαντήσουν όλοι επί των σημαντικών θεμάτων, να μας πουν ότι δεν θέλουν ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, ομαδικές απολύσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων. Αλλά τότε θα ήταν άλλα κόμματα, δεν θα ήταν νεοφιλελεύθερα. Θα ήταν μια άλλη συζήτηση», σημειώνουν.

ΠΗΓΗ

* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger