Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε σήμερα τις ευρωπαϊκές χώρες ότι έχουν μετατρέψει τη Μεσόγειο σε «νεκροταφείο μεταναστών», αντιδρώντας στις φωτογραφίες του μικρού σύρου πρόσφυγα που βρέθηκε πνιγμένος σε μια τουρκική παραλία.

«Οι ευρωπαϊκές χώρες που μετέτρεψαν τη Μεσόγειο σε ένα νεκροταφείο μεταναστών, μοιράζονται την ευθύνη για κάθε νεκρό πρόσφυγα», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Άγκυρα.

«Το σώμα ενός μικρού παιδιού τριών ετών ξεβράζεται στις παραλίες μας. Δεν θα πρέπει να λογοδοτήσει ολόκληρη η ανθρωπότητα;», αναρωτήθηκε ο ισχυρός άνδρας της Τουρκίας απευθυνόμενος σε επιχειρηματίες την παραμονή μιας συνόδου των υπουργών Οικονομικών και των διοικητών των κεντρικών τραπεζών των χωρών της Ομάδας των Είκοσι (G20) στην τουρκική πρωτεύουσα.

«Στη Μεσόγειο δεν πνίγονται μόνο οι μετανάστες, αλλά και η ανθρωπιά μας», διεμήνυσε ο αρχηγός του τουρκικού κράτους, ο οποίος καταγγέλλει συστηματικά την άρνηση ευρωπαϊκών χωρών να υποδεχθούν περισσότερους σύρους πρόσφυγες.

Ο Ερντογάν επωφελήθηκε της ευκαιρίας για να υπενθυμίσει ότι η Τουρκία, στο πλαίσιο μιας πολιτικής «ανοικτών θυρών», φιλοξενεί σήμερα σχεδόν δύο εκατομμύρια σύρους πρόσφυγες οι οποίοι διέφυγαν από τον εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται εδώ και τέσσερα χρόνια στη χώρα τους.

«Δεν εγκαταλείψαμε τους ανθρώπους που διέφευγαν από τις βόμβες διότι είμαστε άνθρωποι», τόνισε ο Ερντογάν.

skai.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger