Το βίντεο που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας είναι συγκλονιστικό και δείχνει την ένταση της έκρηξης που κυριολεκτικά ισοπέδωσε τα πάντα!

Από την έκρηξη κυριολεκτικά ισοπεδώθηκαν τα πάντα γύρω από τα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών με τις μεγαλύτερες ζημιές να εντοπίζονται στο κτίριο της κυπριακής πρεσβείας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ


Η ΕΛ.ΑΣ. και η αντιτρομοκρατική τέθηκαν σε συναγερμό όταν λίγο πριν από τις 03:00 τα ξημερώματα ένας άγνωστος έκανε διαδοχικά τηλεφωνήματα στις εφημερίδες "Το Βήμα" και "Εφημερίδα των Συντακτών". “Έχει τοποθετηθεί βόμβα στο κτήριο του ΣΕΒ στην οδό Ξενοφώντος. Θα γίνει έκρηξη σε 40 λεπτά. Προσοχή δεν είναι φάρσα” είπε ο τρομοκράτης.

Αμέσως οι δυνάμεις της αστυνομίας που βρίσκονται σε 24ωρη βάση στο Σύνταγμα κινητοποιήθηκαν. Ο δρόμος αποκλείστηκε και ακολούθησε η εκκένωση των κτηρίων. Αμέσως εντοπίστηκε κοντά στην είσοδο των γραφείων του ΣΕΒ ένα σακίδιο που θεωρήθηκε ύποπτο.

Στις 03:35 έγινε η ισχυρότατη έκρηξη. Είναι χαρακτηριστικό ότι για μισή ακόμη ώρα οι αστυνομικοί δεν πλησίαζαν στο σημείο υπό τον φόβο ύπαρξης και δεύτερου μηχανισμού.

Αμέσως μετά και ενώ όλοι οι γύρω δρόμοι παρέμεναν αποκλεισμένοι οι ειδικοί της αντιτρομοκρατικής άρχισαν να συλλέγουν στοιχεία από το σημείο της έκρηξης, ενώ άρχισαν να αναζητούν και μάρτυρες που πιθανότατα είδαν κάτι.

Από την έκρηξη έχουν προκληθεί μεγάλες ζημιές τόσο στο κτήριο του ΣΕΒ, όσο όμως και στο ξενοδοχείο Αμαλία, αλλά και στα κτήρια της Κυπριακής Πρεσβεία και σε έναν χώρο πάρκινγκ στην απέναντι πλευρά του δρόμου.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger