Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος πραγματοποίησε συνάντηση ενημέρωσης με τον Στρατιωτικό Ακόλουθο της πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα Richard Coleman και τον στρατιωτικό ακόλουθο της πρεσβείας της Ρωσίας στην Ελλάδα Gennady Mozaev.

Και οι δύο συναντήσεις έχουν τη σημασία τους. Πρώτα απ΄ όλα ο στρατιωτικός ακόλουθος της Ρωσίας ενημέρωσε τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο για την κατάρριψη του SU-24,από τους Τούρκους. Κατηγορηματικά και με στοιχεία τεκμηρίωσε την άποψη της Μόσχας ότι το αεροσκάφος πετούσε εκτός τουρκικού εναέριου χώρου. Η κατάρριψή του από την Τουρκία συνιστά πρόκληση με απρόβλεπτες συνέπειες . Και δεν μπορεί να μην αναφέρθηκε σ΄ αυτή τη συνάντηση που είχε ο Καμμένος με τον Mozaev, ότι τις τελευταίες ημέρες η τουρκική αεροπορία έχει κάνει στο Αιγαίο 62 παραβιάσεις!!!

Η ενημέρωση στον Καμμένο από τον Ρώσο στρατιωτικό ακόλουθο ,έγινε εν όψει των όσοων θα ισχυριστούν οι Τούρκοι στο NATO ,στο οποίο έσπευσαν αμέσως μετά από τη κατάρριψη για να αναζητήσουν προστασία.

Η συνάντηση με τον Γάλλο ακόλουθο επίσης έχει τη σημασία της . Η Γαλλία αναζητά τρόπους στρατιωτικής απάντησης στην τρομοκρατική επίθεση που δέχτηκε στο έδαφός της. Και η συνεργασία της με τη Ρωσία αυτή τη στιγμή μοιάζει να είναι “μονόδρομος”.

Η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί στην περιοχή είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και πολύπλοκη. Και μπορεί από την πρώτη “ανάγνωση” να εκτιμάται ως θετική για την Ελλάδα. Αυτό δεν είναι δεδομένο αν δεν προσέξουμε κι αν δεν είμαστε σε εγρήγορση.


Δημοσίευση σχολίου

Blogger