Ένα βίντεο με σκληρές εικόνες, μετά την κατάρριψη του Ρωσικού μαχητικού, κάνει τον γύρο του διαδικτύου και προκαλεί οργή - δείχνει ομάδα ισλαμιστών τρομοκρατών να χορεύουν πάνω από το πτώμα του πιλότου του αεροσκάφους και να πανηγυρίζουν.

Δείτε το βίντεο:



Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαιώνει ότι είναι ρωσικό αεροσκάφος, ενώ όπως τονίζει το Ria Novosti πηγές του υπουργείου τονίζουν ότι δεν παραβιάστηκε ο τουρκικός εναέριος χώρος. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι είναι σε θέση να αποδείξει ότι το ρωσικό αεροσκάφος βρισκόταν στον συριακό εναέριο χώρο κατά τη διάρκεια ολόκληρης της πτήσης του, μετέδωσε το IFAX.

Κατερρίφθη Πολεμικό Αεροσκάφος - Η Τουρκία κατέρριψε Ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος (Βίντεο - Φωτογραφίες)

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN turk μετέδωσε, επικαλούμενο τοπικές πηγές ότι ο ένας από τους πιλότους, οι οποίοι πρόλαβαν να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος με αλεξίπτωτα, πριν αυτό συντριβεί, βρίσκεται στα χέρια τουρκμενικών δυνάμεων στη βόρεια Συρία.

Από το γραφείο του Αχμέντ Νταβούτογλου σημειώνεται ότι η κατάρριψη έγινε σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής, αφού το ρωσικό Sukhoi δεν υπάκουσε στις προειδοποιήσεις των Τούρκων πιλότων.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger