Δύο προειδοποιήσεις είχε κάνει η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών της Τουρκίας (ΜΙΤ) ότι ετοιμάζεται τρομοκρατικό χτύπημα στη χώρα, σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδα Hurriyet.

Σύμφωνα με πηγές της τουρκικής εφημερίδας, η ΜΙΤ είναι προειδοποιήσει την κυβέρνηση της χώρας στις 17 Δεκεμβρίου και στις 4 Ιανουαρίου ότι από το Ισλαμικό Κράτος προετοιμάζονταν επιθέσεις σε γραφεία του ΝΑΤΟ, σε πρεσβείες και σε σημεία όπου κινούνται ξένοι πολίτες ή τουρίστες.

Μάλιστα, η ΜΙΤ προειδοποίησε ότι οι βομβιστές αυτοκτονίας είχαν εισέλθει στη χώρα, επομένως ήταν θέμα χρόνου να φτάσουν είτε στην Κωνσταντινούπολη είτε στην Άγκυρα.

Η ΜΙΤ άρχισε να εργάζεται για το θέμα κατόπιν πληροφοριών ότι η τρομοκρατική οργάνωση σχεδίαζε επιθέσεις σε χώρες που είχαν συνεργαστεί με τις ΗΠΑ σε επιχειρήσεις στη Συρία.

Οι περισσότεροι από τους υπόπτους που παρακολουθούνταν, μεταξύ των οποίων εννέα γυναίκες και 10 άνδρες, ήταν συριακής καταγωγής.

Στις 4 Ιανουαρίου, η MIT προειδοποίησε ξένες χώρες, όπως η Γερμανία, η Ολλανδία και η Γαλλία, για πιθανές επιθέσεις, δίνοντας τα ονόματα των 13 δυνητικών βομβιστών αυτοκτονίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικές δυνάμεις της Τουρκίας τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού, τον Οκτώβριο του 2015 για να συλλάβουν τέσσερις υπόπτους οι οποίοι ήταν μέλη του Ισλαμικού Κράτους και είχαν εισέλθει στην Τουρκία από τη Συρία.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι υπηρεσίες πληροφοριών ανακάλυψαν τους υπόπτους όταν είχαν ήδη εισέλθει στη χώρα εκείνη την εποχή.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger