Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Το ότι οι Τζιχαντιστές βρίσκονται εδώ και καιρό στα Βαλκάνια αποτελεί κοινό μυστικό και μάλιστα έχουν γεωγραφικές προτιμήσεις που συνάδουν φυσικά με τις αντιλήψεις των κατοίκων ή την κατάσταση ΄΄ανασφάλειας΄΄ που επικρατεί. Η Αλβανία όπως άλλωστε αναφερθήκαμε και σε σειρά άρθρων μας αποτελεί έναν από τους αγαπημένους τόπους των Τζιχαντιστών, από όπου μπορούν να δράσουν αλλά και να στρατολογήσουν με σχετική άνεση. Μια από τις τελευταίες τους κινήσεις σύμφωνα με τις Ιταλικές μυστικές υπηρεσίες, αποτελεί η προσπάθεια τους να στρατολογήσουν Αλβανούς προκειμένου να ενταχθούν σε δράσεις του ISIS στην Ιταλία. Προκήρυξαν μάλιστα θέσεις, προσφέροντας 1000 Ευρώ το μήνα !!!!!!! αφού βέβαια οι υποψήφιοι ανταποκρίνονται και σε σχετικά απαιτούμενα προσόντα !!!!!!!

Συγκεκριμένα οι Ιταλικές μυστικές υπηρεσίες σύμφωνα με πληροφορίες τους, που δημοσιοποίησαν στον Ιταλικό και διεθνή τύπο, ανέφεραν ότι στόχος των Ισλαμιστών είναι να διεισδύσουν σε Ιταλικούς μουσουλμανικούς κύκλους, μέσω μυημένων Αλβανών που δεν κινούν τις υποψίες.


Ο ISIS στην προσπάθεια του να δελεάσει τους Αλβανούς να στρατολογηθούν προσφέρει χρήματα και συγκεκριμένα 1000 Ευρώ το μήνα. Βεβαία έχει καθορίσει και τα απαιτούμενα κριτήρια και προϋποθέσεις, που είναι καλή γνώση των Ιταλικών και υπολογιστών.

Όλες αυτές οι πληροφορίες προέκυψαν αφότου οι Ιταλικές υπηρεσίες ανακάλυψαν ότι Ιταλοί και Αλβανοί μετανάστες στην Ιταλία είχαν συμμετάσχει στον ISIS. Πρόσφατα δε Ιταλός επιχειρηματίας εντοπίσθηκε να κάνει λαθρεμπόριο ουσιών που χρησιμοποιούνται για κατασκευή αυτοσχέδιων βομβών, με προορισμό την Συρία.

Θεωρούμε ότι κάθε μουσουλμανική μειονότητα μπορεί κάτω από προϋποθέσεις να αποτελέσει στόχο για προσεταιρισμό από το Ισλαμικό Κράτος. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και πληροφορίες, κάτι που πρέπει να προσέξουνε πολύ και οι Ελληνικές Αρχές αλλά και διεθνής συνεργασία, προκειμένου να εξουδετερώνονται τέτοιες απειλές.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

Δημοσίευση σχολίου

Blogger