Πεπεισμένος ότι ήθελε να τον αποκεφαλίσει είναι ο εβραϊκής καταγωγής δάσκαλος που δέχθηκε επίθεση με ματσέτα από 15χρονο Τούρκο κουρδικής καταγωγής.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος του Φαμπρίς Λαμπί.

Ο δάσκαλος μιλώντας την εφημερίδα LaProvenceότι πίστεψε ότι δεν θα βγει ζωντανός και ότι είδε το μίσος στα χέρια του δράστη.

Ο 15χρονος δήλωσε στην κατάθεσή του όταν έκανε την επίθεση στο όνομα του Ισλάμ και στο όνομα του ISIS .

Ο έφηβος η ταυτότητα του οποίου δεν δόθηκε στη δημοσιότητα  επιτέθηκε στον 35χρονο δάσκαλο Μπενζαμίν Αμσελέμ στο Γαλλοεβραϊκό Ινστιτούτο   την πόλη της Μασσαλίας χθες.

Κατά την επίθεση μαχαίρωσε  το δάσκαλο στον ώμο και τον έριξε στο έδαφος  αλλά ο δάσκαλος αντεπιτέθηκε. Τότε ο νεαρός που θα γίνει 16 την επόμενη εβδομάδα πέταξε τη ματσέτα και διέφυγε πριν συλληφθεί.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, ο νεαρός άνδρας «ομολόγησε ότι ενήργησε στο όνομα του Αλλάχ και του Ισλαμικού Κράτους» δήλωσε ο εισαγγελέας της Μασσαλίας Μπρις Ρομπέν.

«Πρόκειται σαφώς για μια επίθεση με αντισημιτικά κίνητρα» που πραγματοποιήθηκε κατόπιν ενός «είδους προσχεδιασμού», προσέθεσε.
Εκτός της ματσέτας, ο δράστης είχε στην κατοχή του ένα μαχαίρι με κεραμική λεπίδα με το οποίο «σκόπευε να επιτεθεί στους αστυνομικούς», ενώ καταφέρθηκε εναντίον των ενόπλων δυνάμεων της Γαλλίας, που σύμφωνα με τις δηλώσεις του, «φυλάσσουν τους Εβραίους», εξήγησε ο εισαγγελέας Ρομπέν ενώπιον των δημοσιογράφων.

«Τέτοιου είδους ενέργειες είναι απερίγραπτες και αδικαιολόγητες» δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, που διαβεβαίωσε ότι το γαλλικό κράτος είναι αποφασισμένο να «ενεργήσει με τον πλέον σθεναρό τρόπο εναντίον του αντισημιτισμού και του ρατσισμού».

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ κατήγγειλε μια «φρικτή αντισημιτική επίθεση» και ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς τόνισε την «αποστροφή» του.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger