Οι ακροδεξιές παραστρατιωτικές ομάδες αναλαμβάνοντας καθήκοντα  αστυνομίας και περιπολούν τους δρόμους στις φινλανδικές πόλεις που 'στεγάζουν μετανάστες'. 
Οι «Στρατιώτες του Οντίν», που πάντα ντυμένοι με μαύρα σακάκια, ισχυρίζονται ότι προστατεύουν τους αυτόχθονες  Φιλανδούς από τους μετανάστες.

Η ομάδα έχει περίπου 500 μέλη σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τη φινλανδική  Karjalan Heili.

Η «Στρατιώτες της «Οντίν» ομάδα ονομάστηκε μετά από τον επικεφαλής νορβηγός θεός του πολέμου και του θανάτου. Ιδρύθηκε στα τέλη του 2015 στη βόρεια πόλη του Κέμι, η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα της κοινότητας Τόρνιο, ένα δημοφιλές σημείο εισόδου για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που προέρχονται από Σουηδία. Τα μέλη της «Οντίν» υποστηρίζουν ότι είναι τα μάτια και τα αυτιά του στους δρόμους, αφού η αστυνομία δεν κάνει αρκετά για να παρέχει ασφάλεια στους ντόπιους.
Η ομάδα κατηγορεί τους "εισβολείς ισλαμιστές» για την αύξηση της εγκληματικότητας και, έχει σύνθημά της: «Οι μετανάστες δεν είναι ευπρόσδεκτοι.»

Έγγραφα από την αστυνομία  αποκαλύπτουν ότι οι  περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης στη Φινλανδία σχεδόν διπλασιάστηκαν τους  τέσσερις τελευταίους μήνες.  Ωστόσο, τα αρχεία δεν παρέχουν καμία πληροφορία όσον αφορά την  καταγωγή των εγκληματιών.
 
Η Φινλανδία δεν είναι η μόνη σκανδιναβική χώρα, που προσπαθεί να περιορίσει τον αριθμό των αιτούντων για άσυλο.

Το 2015, η Φινλανδία αποδέχθηκε πάνω από 30.000 αιτήσεις ασύλου, κυρίως από το Ιράκ, σύμφωνα με τις υπηρεσίες μετανάστευσης.

Η Δανία έχει λάβει περίπου 18.000 πρόσφυγες μέχρι στιγμής, ενώ η Σουηδία αναμένεται να λάβει περίπου 190.000 αιτούντες για άσυλο.


Εν μέσω προσπαθειών για τη μείωση των μεταναστευτικών ροών, οι ακροδεξιές αντι-ομάδες μεταναστών έχουν κερδίσει σε δημοτικότητα. Σε μια πρόσφατη δημοσκόπηση, τρεις στους πέντε πολίτες της ΕΕ, δήλωσαν ότι δεν εγκρίνουν την εισροή  των μεταναστών που προέρχονται από χώρες εκτός της ηπείρου.

Η φινλανδική κυβέρνηση και η αστυνομία έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για τις "Στρατιώτες του Οντίν", ο υπουργός Εσωτερικών της φινλανδίας, Petteri Orpo, είπε  στον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό YLE την περασμένη εβδομάδα: "Οι εθελοντές δεν έχουν το δικαίωμα να κάνουν χρήση βίας".

Δημοσίευση σχολίου

Blogger