Την ύπαρξη ισχυρού λόμπι των γκέι στο εσωτερικό του Βατικανού επιβεβαίωσε πρώτη φορά επίσημα κορυφαίος καρδινάλιος της Καθολικής Εκκλησίας. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι ο Πάπας Φραγκίσκος το γνωρίζει και προσπαθεί να το διαλύσει.

Την αποκάλυψη έκανε ο καρδινάλιος Ροντρίγκεζ Μαραντιάγκα, σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα της Ονδούρας «El Heraldo». Ο αρχιεπίσκοπος της πρωτεύουσας της Ονδούρας, Τεγουσιγάλπα, είναι ο επικεφαλής της επιτροπής των καρδιναλίων C9, η οποία συμβουλεύει τον Πάπα για τις μεταρρυθμίσεις στη διακυβέρνηση του Βατικανού και των ενοριών.

Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας ρώτησε τον καρδινάλιο αν έγινε προσπάθεια ή αν η κοινότητα των γκέι κατάφερε να διεισδύσει στο Βατικανό. «Οχι μόνο αυτό, ακόμη και ο Πάπας είπε ότι υπάρχει ένα λόμπι με αυτήν την έννοια» απάντησε. Στη συνέχεια πήγε ακόμη πιο πέρα, δίνοντας την επίσημη επιβεβαίωση. «Στο Βατικανό υπάρχει ένα λόμπι γκέι που είναι σε πλήρη λειτουργία» είπε, προσθέτοντας ότι ο Πάπας έχει ήδη αρχίσει να το αντιμετωπίζει. «Σιγά σιγά ο Ποντίφικας προσπαθεί να το εξαγνίσει» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το 2013

Η αναφορά του καρδινάλιου στα λόγια του Πάπα αφορούν τη δήλωση που έκανε ο Ποντίφικας στα μέλη καθολικής οργάνωσης πιστών της Λατινικής Αμερικής (Clar) λίγους μήνες μετά την εκλογή του. «Στο Βατικανό υπάρχει ένα ισχυρό λόμπι γκέι» είχε πει, σύμφωνα με εφημερίδα της Χιλής, στις 6 Ιουνίου του 2013. Αργότερα, προσπάθησε να το μαζέψει, χωρίς όμως να διαψεύσει τα λεγόμενά του. Στο αεροπλάνο με το οποίο επέστρεφε από τη Βραζιλία, όπου είχε συμμετάσχει στον εορτασμό της Ημέρας των Νέων, συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους, τους είπε ότι «πρέπει να κάνουμε διαχωρισμό ανάμεσα στο να είναι κάποιος γκέι, να έχει αυτήν την τάση και στο να κάνει λόμπι». Για να καταλήξει: «Το πρόβλημα δεν είναι να έχει κάποιος την τάση, αλλά να κάνει λόμπι».


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger