Την ώρα που έχει ανάψει η συζήτηση για το ενδεχόμενο διενέργειας νέου δημοψηφίσματος για την αναθεώρηση του Συντάγματος, με αφορμή και τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Ολγας Γεροβασίλη, ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται για να θυμηθεί και να υπεραμυνθεί του δημοψηφίσματος του περασμένου Ιουλίου.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το δημοψήφισμα του Ιουλίου «ιστορική τομή» καθώς, όπως σημείωσε, «πέραν των άλλων, κατέγραψε την επιθυμία του ελληνικού λαού για μια μεγάλη αλλαγή και τομή με το παλιό» ενώ παράλληλα, διαμήνυσε ότι η Ελλάδα πρέπει να έχει νέο Σύνταγμα μέχρι το 2021.
«Με χρονικό ορίζοντα το 2021 πρέπει να ξεκινήσουμε μια πλατιά διαδικασία διαλόγου με στόχο ένα νέο Σύνταγμα, το Σύνταγμα της Ελλάδας του 2021», τόνισε χαρακτηριστικά.

Για τις εκλογές του περασμένου Γενάρη είπε πως «ήταν μεγάλη τομή, αναδεικνύοντας την επιθυμία του μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού να γυρίσουμε σελίδα», υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι έδωσε στην κυβέρνησή του «εντολή σκληρής διαπραγμάτευσης» και υποστήριξε πως «η πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς οφείλει να αφήσει αποτύπωμα διεκδίκησης μεγάλων αλλαγών στο κράτος, στο πολιτικό σύστημα, στους θεσμούς».

«Θα επιδιώξουμε στο πλαίσιο της αναθεώρησης την κατοχύρωση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, την προστασία των δημόσιων αγαθών», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger