Τα… λεφτά του στην παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση «ποντάρει» ο γνωστός επιχειρηματίας-επενδυτής Τζορτζ Σόρος, δηλώνοντας σίγουρος πως οι Βρετανοί πολίτες θα ψηφίσουν το «remain» στο κρίσιμο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στις 23 Ιουνίου.

«Αν η Βρετανία αποχωρήσει, θα προκληθεί μία γενικότερη έξοδος, με αποτέλεσμα η αποσύνθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να είναι σχεδόν αναπόφευκτη», τόνισε αρχικά ο Τζορτζ Σόρος, προσθέτοντας πως «είμαι σίγουρος πως όσο πλησιάζουμε στην ημερομηνία του δημοψηφίσματος, οι υποστηρικτές του “μένω” θα αυξάνονται και τελικά θα επικρατήσει η συγκεκριμένη άποψη». «Οι αγορές δεν έχουν πάντα δίκιο, αλλά αυτή τη φορά θα ταχθώ στο πλευρό τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο 85χρονος επενδυτής.

Οι απόψεις που εκφράζει τους τελευταίους μήνες ο Τζορτζ Σόρος έχουν προκαλέσει μεγάλες συζητήσεις τόσο σε επίπεδο αγορών, όσο και στα υψηλά κλιμάκια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόσφατα, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να εγκρίνει ένα ποσό 40 δισ. ευρώ το χρόνο, για τα επόμενα τρία χρόνια, προκειμένου να αντιμετωπιστεί επί της ουσίας η προσφυγική κρίση. Τα χρήματα αυτά θα δίνονταν για τη φιλοξενία, την εκπαίδευση και τη δημιουργία θέσεων εργασίας για τους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες, οι οποίοι αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από τις εμπόλεμες ζώνες της Συρίας, του Ιράκ, αλλά και των βορειοαφρικανικών κρατών. Στο ίδιο διάστημα, χαρακτήρισε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν μεγαλύτερη απειλή για την Ευρώπη από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger