Λεν υπάρχει μεγαλύτερη και πιο ευδιάκριτη ένδειξη για το γεγονός ότι η χώρα θα σκάσει στα χέρια του Τσίπρα από τα χρέη των Ελλήνων στο Δημόσιο. Μόνο μέσα στον Απρίλιο οι Ελληνες φορολογούμενοι προσέθεσαν 700 εκατομμύρια χρέη προς το Δημόσιο. Η Γενική Γραμματεία Εσόδων επικοινωνεί καθημερινά με πολίτες-οφειλέτες και κυνηγάει δεκάρα στον κατήφορο. Το κράτος ξεμένει από τάλαρα, τα ταμεία του στεγνώνουν. Την ίδια στιγμή αποκαλύπτεται και το επικοινωνιακό ψεύδος των 27,5 εκατομμυρίων τουριστών. Αν εξαιρέσει κανείς την Μύκονο και λιγότερο την Σαντορίνη οι κρατήσεις για τους υπόλοιπους προορισμούς προκαλούν απελπισία.

Με τους Ελληνες φορολογούμενους να χρωστάνε 110 δις ευρώ σε κόκκινα δάνεια και 87 δις ευρώ στην εφορία έχει κάθε λόγο ο Γιώργος Παπανδρέου να ελπίζει ότι το ΚΙΔΗΣΟ θα μπορούσε να φθάσει ακόμη και σε ένα 5% αποσπώντας ένα μερίδιο από την διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ που δύσκολα θα ξεπεράσει το 8% εάν οι εκλογές γίνουν το 2019 όπως υποστηρίζει ο Τσίπρας.

Ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε σε πολιτική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη όπου έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από το πλήθος και το πάθος του. Τόσο που αναγκάστηκε να πει:

«Ένα πελώριο “ευχαριστώ” στις εταιρίες δημοσκοπήσεων! Που στις έρευνες ρωτάνε για τους πάντες, αλλά όχι για το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Τους κατανοώ. Κάνουν και αυτοί ό,τι μπορούν για να μας εξαφανίσουν. Μαζί να εξαφανιστούν και οι αλήθειες που χρειάζεται ο τόπος. Πώς να εξαφανίσεις όμως αυτόν τον κόσμο; Δύσκολο! Και ακόμα – Πώς να εξαφανίσεις αυτό το πάθος; Το δικό σας πάθος για αλήθεια! Το δικό σας πάθος για αξίες! Τους ευχαριστώ γιατί μας πεισμώνουν. Κι όσο μας θάβουν, τόσο εμείς θα φυτρώνουμε στην κοινωνία.Ήταν συγκινητικό που αρκετά μέσα ενημέρωσης έκαναν τον κόπο και συνόψισαν την ουσία της ομιλίας μου στην Πάτρα στο εξής ερώτημα:

-Ποιος έβαλε τον Παπανδρέου να ξυρίσει το μουστάκι;» Τους “ευχαριστώ” για το ενδιαφέρον! Και τους κατανοώ, φυσικά, πλήρως. Έτσι κι αλλιώς, με αυτά έμαθαν να ασχολούνται. Με αυτά διαπαιδαγωγούν την πολιτική ζωή της χώρας. Δηλαδή με τρίχες».

-Οι κυβερνήσεις του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα εξελίχθηκαν στους «καλύτερους διαφημιστές» του έργου της κυβέρνησης μου…Από πότε έχουμε να συζητήσουμε για σοβαρή μεταρρύθμιση σε αυτή τη χώρα; Από τότε που έφυγε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ του «τοξικού» Παπανδρέου. Κι από πότε έχουμε να δούμε να γίνεται σοβαρή μεταρρύθμιση στη χώρα; Και πάλι, από τότε που έφυγε η «τρισκατάρατη» κυβέρνηση Παπανδρέου».

-Με είπαν Πινοσέτ, Τσολάκογλου, ντήλερ διεθνών κερδοσκόπων, ότι μπορεί να φανταστεί κανείς. Δεν κρατάω κακία σε κανέναν. Δικός μου εχθρός δεν είναι ο Τσίπρας, όπως δεν ήταν ο Σαμαράς.

-Είμαι αποφασισμένος οι επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, να βρουν το ψηφοδέλτιο του Κινήματος στο χέρι κάθε πολίτη. Είμαι αποφασισμένος οι επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, να βρουν το Κίνημα με πλήρες οπλοστάσιο θέσεων και προτάσεων για το αύριο του τόπου. Θα μπω ξανά μπροστά, αλλά σας χρειάζομαι όλους. Κάθε προοδευτική φωνή».

Παρόντες στην συγκέντρωση οι Φίλιππος Πετσάλνικος, Νίκος Ακριτίδης, Χάρης Καστανίδης, Γιάννης Μαγκριώτης, Γιώργος Πεταλωτής, Σωκράτης Ξυνίδης, Μαρία Αρσένη, Αλέξανδρος Δαμιανίδης, Χρυσούλα Παλιαδέλλη, Ευαγγελία Τσαμπάζη, Πάρις Μαυρίδης κ.α.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger