Ζούμε την περίοδο του «τρελού νερού» η οποία  σίγουρα είναι άκρως επικίνδυνη ,  στην Ανατολική Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή,  λόγω  της συνεχιζόμενης  άκρως αλαζονικής στάσης των νέο-οθωμανών Τούρκων ειδικά  στην Συρία.

Η Ρωσία απηύθυνε αίτημα  στην Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών με σκοπό  να ελεγχθούν οι  λεπτομέρειες των οχυρώσεων που έχουν ανεγερθεί από Τούρκους στρατιώτες στο συριακό έδαφος, δήλωσε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ , Βιτάλι Τσούρκιν  σε  συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας , αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

«Υπάρχουν αναφορές ότι η Τουρκία έχει κατασκευάσει στο  συριακό έδαφος κοντά στα σύνορα εκτεταμένες οχυρώσεις από   οπλισμένο σκυρόδεμα, και η Ρωσία απαιτεί από τη γραμματεία  του ΟΗΕ να επιβεβαιώσει   και να υποβάλει έκθεση στο Συμβούλιο Ασφαλείας», είπε ο Ρώσος μόνιμος αντιπρόσωπος.



Ο Τσούρκιν δήλωσε για άλλη μια φορά την ανάγκη να μπλοκαριστούν εντελώς   τα σύνορα Συρίας-Τουρκίας, και όλα τα  σημεία διέλευσης των συνόρων, στα οποία οι  διεθνείς αποφάσεις  τα κράτησαν  ανοικτά  αποκλειστικά για την παράδοση  ανθρωπιστικής βοήθειας, ενώ αυτά  χρησιμοποιούνται για εγκληματικούς σκοπούς.

Ο  Τσούρκιν τόνισε  ότι  υπάρχουν «αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία των εν εξελίξει διαδικασιών στην περιοχή των ορίων τα οποία αγνοούνται».

Η Μόσχα κατά την συνήθη «σοβιετικού τύπου» πρακτική της λαμβάνει όλα τα «νόμιμα αποδεκτά μέτρα»   πριν «πατήσει την σκανδάλη» , κάτι για το οποίο πολλοί αμφιβάλλουν και πράττουν πολύ κακώς . Η επέμβαση στην Συρία άλλωστε  το αποδεικνύει περίτρανα ότι οι Ρώσοι δεν φείδονται κόπου , μέσων , χρημάτων και προσωπικού για την επίτευξη των στόχων τους.

Η ρωσική ομοσπονδία  έχει επανειλημμένα παραδώσει στοιχεία στα  Ηνωμένα Έθνη για  τις παράνομες μεταφορές  τουρκικών όπλων και πυρομαχικών σε συριακό έδαφος που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της ομάδας  του «Ισλαμικού  κράτους» , καθώς και σχετικά με τη συμμετοχή των τουρκικών επιχειρήσεων στην προμήθεια των πολεμοφοδίων  για αυτοσχέδιους  εκρηκτικούς  μηχανισμούς .

«Παρουσιάζεται μια η συνεχιζόμενη παραμέληση του ρόλου της Τουρκίας στον οικονομικό τομέα , στους πόρους και στις πολλές δραστηριότητες υπέρ   των τρομοκρατών στη Συρία την  οποία παρουσίασε η ρωσική πλευρά.», δήλωσε ο μόνιμος αντιπρόσωπος και αυτό τα λέει όλα σε σχέση με την έως τώρα στάση της δύσης.



ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger