Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις προχώρησε ο Ερντογάν κατά την επίσκεψη του σε ναυπηγεία, από όπου εξαπέλυσε επίθεση κατά της Ελλάδας θέτοντας ούτε λίγο ούτε πολύ θέμα «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο και υποστηρίζοντας ότι «η Ελλάδα και οι σύμμαχοί της προσπαθούν να μπλοκάρουν την πρόσβαση της Τουρκίας σε όλες τις θάλασσες».

«Όσοι κάνουν σχέδια σε νησιά αμφισβητούμενης κυριαρχίας στο Αιγαίο να ξέρουν πως το πεδίο δεν είναι ελεύθερο» είπε και πρόσθεσε: «Αν κάνουμε πίσω, δεν θα μας αφήσουν ακτή για να μπαίνουμε στη θάλασσα».

«Η Ελλάδα και οι σύμμαχοί της προσπαθούν να μπλοκάρουν την πρόσβαση της Τουρκίας σε όλες τις θάλασσες, αλλά η Τουρκία θα συνεχίσει να έχει πρόσβαση στον EastMed μέσω πρωτοβουλιών όπως η Συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες με τη Λιβύη και την τδβκ (όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος)».




«Όσοι εποφθαλμιούν τα δικαιώματα της Τουρκίας με τα σχέδια που ετοιμάζουν πάνω σε νησιά και βραχονησίδες στο Αιγαίο, στα οποία δεν έχουν κυριαρχία, πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα βρουν το δρόμο ανοιχτό».

«Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα κατά της χώρας μας με χάρτες που φτιάχνουν στα τραπέζια. Αν παραιτηθούμε από τη διαδικασία που έχουμε ξεκινήσει με την ΤΔΒΚ και τη Λιβύη, αφήστε τις οικονομικές δραστηριότητες, δεν θα μας αφήσουν ούτε ακτή, ούτε και παραλία να ρίξουμε παραγάδι», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης και στην αποστολή στρατιωτικής βοήθειας σημείωσε πως «είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε ότι κανείς δεν θα μας περιορίσει στις ακτές μας».

Το μνημόνιο, πρόσθεσε, «που έχουμε με τη Λιβύη δεν έρχεται σε αντίθεση με τον δικό μας νόμο ή το διεθνές δίκαιο. Ως η μακρύτερη παράκτια χώρα, δεσμευόμαστε να καταπολεμήσουμε όλες τις ευκαιρίες μας να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας εδώ».




«Θα εκμεταλλευτούμε κάθε δυνατότητα σε ξηρά, θάλασσα κι αέρα. Αν χρειαστεί, θα αυξήσουμε τη στρατιωτική υποστήριξη προς τη Συρία και την Λιβύη», συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο της ομιλίας Ερντογάν στα ναυπηγεία Γκιουλτζούκ, έγινε η παρουσίαση του νέου υποβρυχίου «Πίρι Ρέις» και του πολεμικού πλοίου «Σεϊντί Αλί Ρέις» του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

πηγή: crashonline.gr

Tο iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger