Κάθε χρόνο είναι παράδοση να διαβάζουμε ετήσιες προβλέψεις για όλα τα ζώδια από τον Κώστα Λεφάκη. Το 2020 αναμένεται να είναι μία δυνατή χρονιά για όλα τα ζώδια, για αυτό και μας ετοίμασε ένα πλούσιο αφιέρωμα προβλέψεων για όλα τα ζώδια.

Στο τέλος ακολουθεί το γενικό βίντεο ετήσιων προβλέψεων που αφορά όλους μας,

ΚΡΙΟΣ
Τα γεγονότα απαιτούν ηρωική συμπεριφορά

Το 2020 είναι έτος σταθμός με ευκαιρίες που θα έχετε για να αποδείξετε το θάρρος και την πρωτοβουλία σας, αλλά και να αξιοποιήσετε τόσο τον δυναμισμό, όσο και την αντίληψή σας, μέσα από τις συμπτώσεις, ή τις ευθύνες που θα σας δοθούν. Δεν μπορώ να πω ότι θα είναι ήρεμη, ή εύκολη χρονιά.

Μπορώ όμως να σας διαβεβαιώσω ότι εγκαινιάζει μια καινούρια περίοδο, η οποία θα ξετυλιχτεί σταδιακά τα επόμενα χρόνια. Απαραίτητη προϋπόθεση να πειθαρχήσετε στις παρορμήσεις και στην ανυπομονησία σας. 

Προσαρμοστείτε στο κυρίαρχο κλίμα και ξεπεράστε συνήθειες και συναναστροφές του παρελθόντος. Οι σύνοδοι του Δία με τον Κρόνο, στο Ζενίθ του ωροσκοπίου σας, θα σας ωριμάσουν ακόμα περισσότερο και θα σας δώσουν κουράγιο για αναθεωρήσεις και ξεκινήματα, τόσο στον επαγγελματικό τομέα, όσο και στην προσωπική ζωή.  

Αναμφίβολα η πολυαστρία στον Αιγόκερω, με επίκεντρο τον Μάρτιο του 2020 θα σας οδηγήσει να αλλάξετε πλεύση και εσείς θα βρείτε το σθένος να γίνετε πιο αγωνιστές και πιο ηρωικοί στη μάχη, τις δύσκολες στιγμές που δεν θα λείψουν, κυρίως το Φθινόπωρο του 2020. 

Η πολυαστρία στον Αιγόκερω, φέρνει ανακατατάξεις αλλά και αλλαγές, όχι πάντα εύκολες, τόσο στον επαγγελματικό τομέα, όσο και στην οικογενειακή σας κατάσταση. Οι αλλαγές αυτές θα γίνουν κουραστικά, ή επεισοδιακά! Ειδικά στον επαγγελματικό χώρο θα υποχρεωθείτε να αναλάβετε νέες ευθύνες που θα απαιτήσουν αυστηρό προγραμματισμό και σωστούς υπολογισμούς.

Προσέξτε τις ιδέες και τις φιλοδοξίες που θα υπερασπιστείτε, μην διστάζετε να αναθεωρήσετε την συμπεριφορά σας προς τους ανθρώπους του περιβάλλοντός σας, ή το ίδιο το αντικείμενο της δουλειάς σας. Υπολογίστε το δύσκολο Φθινόπωρο του 2020 με τον Άρη ανάδρομο στο ζώδιό σας και αποφύγετε αντιθέσεις και πολέμους με ισχυρότερους από εσάς, όπως και με τους δικούς σας ανθρώπους.

Στον οικονομικό τομέα οι σχετικά καλές όψεις της πολυαστρίας με τον Ουρανό στον Ταύρο, θα σας δώσουν αρκετή βελτίωση και πολλές διευκολύνσεις για την κάλυψη των υποχρεώσεών σας.  Προνοήστε για τις περιόδους των εκλείψεων, Ιούνιο και Δεκέμβριο και την περίοδο Σεπτεμβρίου  με μέσα Νοεμβρίου που ο Άρης θα είναι ανάδρομος στο ζώδιό σας, γιατί μπορεί να απαιτηθούν έκτακτα έξοδα για ανάγκες του σπιτιού, ή για λειτουργικά έξοδα της δουλειάς σας.  Πάντως αρκετά οικονομικά και πρακτικά θέματα θα τακτοποιηθούν ή θα προχωρήσουν μέχρι το τέλος του 2020, αρκεί να μη σας παρεμποδίσουν οι ψυχολογικές σας ανάγκες και ουτοπικές σας αναζητήσεις.

Αισθηματικά, οι καταστάσεις θα έχουν τις δυσκολίες τους.  Πολλοί βρίσκεστε σε κατάσταση εξάρτησης, ή καταπίεσης.  Πρέπει να βρείτε το κουράγιο να μείνετε μόνοι, ή να απεξαρτηθείτε από μια σχέση που δεν είναι πλέον λειτουργική. Η πολυαστρία στον Αιγόκερω θα επηρεάσει δυσανάλογα τον αισθηματικό τομέα, αρκετές φορές.  Ωστόσο δεν θα λείψουν και οι ευκαιρίες ανανέωσης, ή μιας ενδιαφέρουσας γνωριμίας, ή και μιας συμφιλίωσης από μια παρεξήγηση του παρελθόντος. Υπάρχουν πολλές εκδοχές στον τομέα των προσωπικών και κοινωνικών σχέσεων που μπορούν να λειτουργήσουν για εσάς σε όλη τη διάρκεια αυτού του επεισοδιακού χρόνου.  Βρείτε το θάρρος να γίνετε ειλικρινείς, αλλά όχι πικρόχολοι, κάντε ανοιχτές συζητήσεις αρκεί να μην πάρετε τον ρόλο του επικριτή και να μην πείτε πράγματα που θα πληγώσουν τον άλλον.

Καταπολεμήστε το άγχος και τη νευρικότητα, γίνετε πιο ελαστικοί στις συζητήσεις και στις διευθετήσεις υποθέσεων, φροντίστε την διατροφή και την καλή, φυσική σας κατάσταση. Είναι γεγονός πως οι αντιξοότητες δεν θα λείψουν και αυτήν την χρονιά. Διοχετεύστε τον δυναμισμό και την έντασή σας σε κάτι δημιουργικό, σε μια κοινωνική διάκριση ή στην εκδοχή να κερδίσετε το «χρυσό έπαθλο», μέσα από μια σκληρή, αλλά σημαντική αναμέτρηση, τόσο επαγγελματική, όσο και κοινωνική.

ΤΑΥΡΟΣ
Νέοι στόχοι, πολλές μετακινήσεις και αλλαγή πλεύσης

Μπορεί να μη θέλετε να το πιστέψετε, αλλά το 2020 είναι από τις πιο σημαντικές χρονιές της ζωής σας.  Είναι γεγονός πως από την Άνοιξη θα καταλάβετε πως οι δυσκολίες του παρελθόντος περιορίστηκαν αισθητά. Η πολυαστρία στο ζώδιο του Αιγόκερω, με επίκεντρο τον Μάρτιο και με ισχύ μέχρι το τέλος της χρονιάς, ανοίγει τους ορίζοντες των βλέψεών σας και σας βοηθά να βάλετε σημαντικούς στόχους.

Αρχίζει για εσάς μια καινούρια περίοδος ζωής με πολλές ευκαιρίες, οι οποίες όμως θα απαιτήσουν αποφασιστικότητα και θάρρος για να επωφεληθείτε. Η παρουσία του Ουρανού στο ζώδιό σας, θα φέρει συχνά αλλαγές και αιφνιδιασμούς. Πολλές φορές θα νιώσετε ότι ξυπνάτε αλλαγμένοι. Θα βρείτε όμως  λύσεις στις υπαρξιακές σας ανησυχίες και θα ανακαλύψετε καινούριες δυνατότητες που διαθέτετε και τις οποίες θα βάλετε σε εφαρμογή. 

Το 2020 θα είναι πολύ πιο δυνατή η ανάγκη της προσωπικής έκφρασης. Τη χρονιά αυτή, που δεν θα είναι εύκολη για πολύ κόσμο, εσάς, η ζωή και η μοίρα θα σας δικαιώσουν σε κάτι δημιουργικό το οποίο θα σας εκφράζει.

Το Φθινόπωρο του 2020 θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή εκ μέρους σας.  Είναι τότε που θα αποδειχτεί η ορθότητα, ή μη, επιλογών και αποφάσεων. Τότε θα πρέπει να προσέξετε αρκετά το παρασκήνιο της ζωής σας. Θα αναγκαστείτε να ασχοληθείτε με προβλήματα δικών σας ανθρώπων, όπως και επίσης, να κάνετε αναγκαίες αναθεωρήσεις, κάτω από το βάρος ενός γενικότερου κλίματος. Είναι τότε που τα εξωτερικά γεγονότα θα διαταράξουν την ευθυκρισία σας και θα επηρεάσουν  πρόσκαιρα κοινωνικές σχέσεις, αλλά και συνήθειες της ιδιοσυγκρασίας σας.

Μην ξεχνάτε ότι οι φετινές εκλείψεις επηρεάζουν οικονομικά ζητήματα, περιουσιακά, ή κληρονομικά θέματα. Οι δύσκολοι για αυτόν τον τομέα μήνες θα είναι ο Ιούνιος και ο Δεκέμβριος. Προσέχετε τότε τις κινήσεις σας και μην παίρνετε πρωτοβουλίες που μπορεί να σας οδηγήσουν σε λάθη επιλογής ή διαχείρισης.  Μην αφήνετε ασαφή σημεία σε συμβόλαια, συμφωνίες, εμπορικές δραστηριότητες ή κληρονομικές διεκδικήσεις. Μην κάνετε άστοχες αγορές και μην παρασύρεστε από υποσχέσεις, ή από εντυπώσεις, που θα λειτουργήσουν εις βάρος των οικονομικών σας.

Το 2020 θα σας βοηθήσει πολύ στα επαγγελματικά σας σχέδια και ενδιαφέροντα. Είτε είστε υπάλληλοι, είτε ελεύθεροι επαγγελματίες ή σπουδαστές, η χρονιά αυτή έχει να σας δώσει και να σας προωθήσει. Οι επιτυχίες που θα έχετε θα τροφοδοτήσουν την δύναμη και θα ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή σας. Θα έχετε την ευκαιρία σημαντικών επαγγελματικών ταξιδιών, ή ακόμα και επαγγελματικής μετανάστευσης στο εξωτερικό. Οι νεότεροι από εσάς έχετε προοπτική βελτίωσης και σταδιοδρομίας. Οι αντιξοότητες δεν θα λείψουν αλλά θα είναι περιστασιακές, ενώ οι αλλαγές που θα γίνουν θα είναι σκόπιμες για το δικό σας μελλοντικό συμφέρον.  Ελέγχετε τις κινήσεις σας την περίοδο των εκλείψεων και προσέχετε τις επιλογές, ή τις συνεργασίες σας από τις αρχές Σεπτεμβρίου, μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου.

Αισθηματικά, θα νιώσετε αρκετά ικανοποιημένοι. Θα πάρετε αποφάσεις τις οποίες υπαγορεύουν οι συνθήκες που θα επικρατήσουν στη διάρκεια αυτής της χρονιάς. Η παρουσία του Ουρανού θα προκαλέσει και σε κάποιες περιπτώσεις θα εμπνεύσει έναν θυελλώδη έρωτα. Συνειδητοποιείστε τι μπορείτε και τι όχι και αποφύγετε τα άκρα και τις υπερβολές προς κάθε κατεύθυνση. Οι παντρεμένοι μπορεί να ανανεώσετε τη σχέση σας με έναν διάδοχο. Άλλοι θα κάνετε μια γνωριμία που θα σας συναρπάσει και θα δώσει καινούριο νόημα στη ζωή σας.

Θα πρέπει όμως να προσέξετε λίγο την υγεία σας, εσείς που έχετε κάποια χρόνια προβλήματα. Αποφύγετε να εκτεθείτε σε κινδύνους, τον Ιούνιο, τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο. Προσοχή θα χρειαστεί, τόσο στο νευρικό, όσο και το κυκλοφορικό σας σύστημα. Η ανάπαυση και η καλή διατροφή κρίνονται απαραίτητες.

Το 2020 είναι χρονιά μεγάλων αποφάσεων που θα κρίνουν την πορεία και τις επιδόσεις σας για πολλά χρόνια στο μέλλον.

ΔΙΔΥΜΟΣ
Οικονομικές αναθεωρήσεις και επαγγελματικές ανακαλύψεις

Είναι γεγονός πως το 2020 θα σας δώσει ευκαιρίες, τόσο οικονομικού, όσο και δημιουργικού χαρακτήρα, αλλά θα απαιτήσει από εσάς εκκαθαρίσεις και αλλαγές στην τακτική, στη διαχείριση και στην συμπεριφορά. Για τα πρώτα, θα συμβάλλει πολύ η επιρροή της πολυαστρίας στον Αιγόκερω, ενώ για τα δεύτερα θα παίξουν ρόλο οι εκλείψεις του Ιουνίου και του Δεκεμβρίου. Με δυο λόγια, η χρονιά αυτή είναι κομβική και απαιτεί από εσάς αντίληψη, ψυχραιμία, οργάνωση και θάρρος.

Παράλληλα θα σας απασχολήσουν και οι σχέσεις σας με τους άλλους, αισθηματικές, αλλά και κοινωνικές.  Σ΄ αυτό θα συμβάλλει η σύνοδος του Δία με τον Κρόνο στον Αιγόκερω. Στις επιλογές ή στις αποφάσεις που θα πάρετε, θα πρέπει να είστε συνειδητοί, να διατηρήσετε αλώβητο το συναίσθημά σας και, αν χρειαστεί, να θυμηθείτε τα λάθη του παρελθόντος, προκειμένου να μην τα επαναλάβετε.

Επαγγελματικά θα αρχίσουν να κινούνται είτε καλύτερα, είτε πιο προοδευτικά αυτά που σας αφορούν. Το ίδιο μπορεί να ισχύσει και για τα οικονομικά. Όσοι επιζήσετε από απώλειες, ζημιές και δυσκολίες, κάνετε υπομονή μέχρι την Άνοιξη, η οποία θα σας αποδείξει ότι οι αγώνες φέρνουν πάντα καρπούς και ότι η βελτίωση, ανεξάρτητα από ότι συμβαίνει σε γενικότερη κλίμακα, είναι εφικτή.

Η πολυαστρία στον Αιγόκερω, σχηματίζει καλή όψη με το Ζενίθ του ωροσκοπίου σας, αλλά παρενοχλεί λίγο, τον οικονομικό τομέα. Ορισμένες φορές αυτό θα σημαίνει ότι θα έχετε πολλή δουλειά, αλλά όχι τόσες εισπράξεις όσες θα θέλατε. Πάντως η χρονιά αυτή θα είναι επενδυτική για το μέλλον. Οι άλλοι θα σας δώσουν περισσότερες ευκαιρίες από όσες σας έτυχαν τα τελευταία χρόνια.

Πολλοί θα πάρετε το αίμα σας πίσω από πολέμους που υποστήκατε  στα επαγγελματικά και από κακές συμπεριφορές τρίτων. Οι ταλαιπωρίες και οι αντιξοότητες δεν θα λείψουν, αλλά θα είναι αντιμετωπίσιμες και μικρότερης διάρκειας. Στο χέρι σας είναι να είναι η χρονιά επενδυτική και πνευματική, τόσο για εμπορικές όσο και για προσωπικές σκοπιμότητες.

Η σύνοδος του Δία με τον Κρόνο θα επηρεάσει πολύ την εξέλιξη των αισθηματικών σας και θα σας προσγειώσει σε μια καινούρια πραγματικότητα, ακόμα και αν αυτό σας ενοχλήσει. Η επιρροή του Ποσειδώνα βελτιώνεται και έτσι η επιμονή σας να σκηνοθετείτε τη ζωή και τη σχέση σας, μπορεί να μην σταματήσει, αλλά να περιορίζει την εκδοχή των απογοητεύσεων. Λίγο κρίσιμες περίοδοι ο Ιούνιος και ο Δεκέμβριος των εκλείψεων που εκεί  θα πρέπει να δείξετε κατανόηση στα προβλήματα των ανθρώπων που αγαπάτε, ή που συμβιούν μαζί σας.

Ακόμα και αν για κάποιους οριστεί ένα τέλος, αποδεχτείτε το, γιατί θα φέρει μια καινούρια αρχή. Για αρκετούς, το 2020, μπορεί να αποδειχτεί και χρονιά γάμου. Ακόμη και μέσα από την εξέλιξη των αισθηματικών, να αλλάξει ο τρόπος ζωής σας μέχρι το τέλος της χρονιάς. Πάντως φροντίστε να βρίσκεστε πιο κοντά στον πραγματικό σας εαυτό και μην παίρνετε αποφάσεις ή ρίσκα την περίοδο των εκλείψεων και όταν ο Άρης είναι ανάδρομος από αρχές Σεπτεμβρίου, μέχρι μέσα Νοεμβρίου.

Η υγεία και η διάθεσή σας θα σας αιφνιδιάσουν πολλές φορές. Η αξιοποίηση των ταλέντων σας θα αποδώσει περισσότερο. Η φαντασία σας θα γίνει πιο γόνιμη και τα όνειρα που θα κάνετε θα είναι πιο εκλογικευμένα. Το 2020 είναι μια χρονιά αλλαγών, σποράς για τη νέα δεκαετία και κλεισίματος της οδού προς ένα στείρο παρελθόν που, κατά περιόδους, σας άρεσε να επισκέπτεστε. Κάτι άλλο χαρακτηριστικό για αυτήν την χρονιά, είναι ότι θα μπει καινούριοι άνθρωποι στη ζωή σας, με οποιαδήποτε ιδιότητα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Η υπομονή πάντα επιβραβεύεται

Τα τελευταία χρόνια περάσατε αρκετές δυσκολίες και τα γεγονότα διατάραξαν πολλές φορές, τόσο τον οικογενειακό, όσο και τον αισθηματικό τομέα. Με την πάροδο των χρόνων, από το 2015 έως σήμερα αλλάξατε αισθητά και μάλιστα στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζετε τους ανθρώπους γύρω σας, τους συμβίους, αλλά και τους συνεργάτες σας.

Ο Πλούτωνας και ο Κρόνος στον Αιγόκερω, όρισαν καινούριους στόχους στη ζωή σας, ενώ η πολυαστρία στο ίδιο ζώδιο τον Μάρτιο της χρονιάς αυτής, απαιτεί ωριμότητα για την πραγματοποίηση των σχεδίων σας, συνέπεια στις αποφάσεις που θα πάρετε και συνειδητοποίηση και προσαρμοστικότητα μαζί, στο κλίμα που θα κυριαρχήσει γύρω σας. Η ευαισθησία του χαρακτήρα σας, σας οδηγεί να κάνετε λάθη κρίσης και να μένετε κατά περιόδους λίγο πίσω και ταλαιπωρημένοι.

Το 2020 όμως θα είναι σταθμός, τόσο για τον τομέα των σχέσεων με τους άλλους, όσο και για το μέλλον της καριέρας σας. Οι ευκαιρίες για βελτίωση των συνθηκών της ζωής σας δεν θα λείψουν . Θα πρέπει όμως να είστε πειθαρχημένοι, συνεργάσιμοι με τους ανωτέρους σας, ευέλικτοι την ώρα των διαφωνιών και υπεύθυνοι στην ανάληψη των καινούριων ευθυνών.

Η πολυαστρία στον Αιγόκερω, που είναι και το κύριο φαινόμενο της χρονιάς αυτής, φέρνει μια νέα εποχή στον τομέα των σχέσεων τόσο των αισθηματικών, όσο και των κοινωνικών. Βέβαια θα περάσετε πολλά στάδια μέχρι να φτάσετε στην τελική κατάληξη. Εδώ θα κριθεί η ορθότητα των νέων σας επιλογών, το πόσο δίκαιες θα είναι οι νέες αποφάσεις σας και πόσο αμερόληπτη θα είναι η κριτική που θα ασκήσετε. Οι απαιτήσεις των άλλων δεν θα λείψουν, ούτε οι πιέσεις από αυτούς.

Η σύνθεση αυτής της πολυαστρίας θα διαταράξει συχνά τα συναισθήματά σας και θα μπερδέψει τις σκέψεις σας.  Οι περίοδοι των εκλείψεων του Ιουνίου και Δεκεμβρίου θα φέρουν έκτακτες ταλαιπωρίες που πρέπει να αντιμετωπίσετε με γενναιότητα. Μεταξύ των άλλων πρέπει να γίνουν εκκαθαρίσεις από ανθρώπους που δεν σας είναι πλέον χρήσιμοι. Το Φθινόπωρο φανείτε περισσότερο προσεκτικοί στον τομέα των σχέσεων, προκειμένου να αποφύγετε δράματα και ατυχήματα πάσης φύσεως.

Στον επαγγελματικό τομέα τα πράγματα προωθούνται γρήγορα, αλλά το Φθινόπωρο θα βιώσετε μερικές περιστασιακές δοκιμασίες. Δεν θα οφείλονται τόσο σε δικά σας λάθη, όσο στην επιρροή του γενικότερου κλίματος που θα αλλάξει για τρεις περίπου μήνες. Αξιοποιήστε τα ταλέντα και τις δυνατότητές σας, κάντε τις αλλαγές ή τις ανανεώσεις που θέλετε την Άνοιξη και το Καλοκαίρι και ζητήστε την υποστήριξη των ανθρώπων που μπορούν να συμβάλλουν στην πρόοδό σας. Αποφύγετε όμως αντιθέσεις που θα σας βλάψουν, ή νομικούς αγώνες που θα σας ταλαιπωρήσουν.  Σε κάθε πρόταση συνεργασίας προσέξτε τους όρους που θα σας δεσμεύουν.

Οικονομικά έχετε περιθώρια βελτίωσης, ή να κάνετε καλύτερη διαχείριση από ότι στο παρελθόν. Αλλά ακόμα και η βελτίωση που θα προκύψει, θα απορροφηθεί για την εξόφληση των χρεωστικών εκκρεμοτήτων που έχει σωρευτεί. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα έχετε διακυμάνσεις στους τζίρους και άγχος με τις υποχρεώσεις που ενδεχομένως θα αυξηθούν. Δεν θα λείψουν όμως και μεγάλες ευκαιρίες που θα είναι λιγότερες σε επανάληψη και πολύ σύντομες σε διάρκεια.

Η υγεία σας θέλει επιμέλεια και προσοχή την περίοδο των εκλείψεων. Επίσης δεν θα λείψουν οι ψυχολογικές δοκιμασίες που οφείλονται σε προκλητικές συμπεριφορές τρίτων. Κυρίως όμως θα πρέπει να συμπαρασταθείτε σε θέματα υγείας δικών σας ανθρώπων, με επίκεντρο το τέλος της χρονιάς αυτής.

Το 2020 φροντίστε να συγχρονίζεστε με τους άλλους, διατηρήστε αποστάσεις ασφαλείας και μην παρασυρθείτε σε λανθασμένες διαδρομές!

ΛΕΩΝ
Αντιξοότητες που σας κάνουν ακόμα πιο δυνατούς

Το 2020 προβλέπεται μια χρονιά, αν όχι δύσκολη, τότε πολύ κουραστική για τον επαγγελματικό τομέα, αλλά αρκετά εξυπηρετική για τον οικονομικό. Η πολυαστρία στο ζώδιο του Αιγόκερω, τον Μάρτιο του 2020 εγκαινιάζει μια νέα εποχή για την επαγγελματική σας δραστηριότητα, αλλάζει τις συνθήκες της εργασίας σας, ενώ αρκετοί από εσάς θα δεχτείτε την πρόκληση να ακολουθήσετε έναν εντελώς καινούριο δρόμο.

Γενικότερα, η κομβική αυτή χρονιά θα αλλάξει πολλά στις συνήθειες, στις ανάγκες, στις επιλογές και στις προθέσεις σας. Οι πρώτοι μήνες είναι αρκετά χαοτικοί και ασταθείς. Μετά τον Μάρτιο, διαφαίνεται καλύτερα η πορεία που πρέπει να ακολουθήσετε.  Η πολυαστρία στον Αιγόκερω θα επηρεάσει και τις προσωπικές σας σχέσεις, αποκαλύπτοντας πτυχές στην ψυχολογία των ανθρώπων που σας αφορούν και τις οποίες δεν είχατε υπολογίσει.

Σε γενικές γραμμές, ο επαγγελματικός τομέας παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή σας, σε όλο το μήκος αυτής της χρονιάς. Γίνεται ο ρυθμιστής των υπόλοιπων βασικών τομέων της ζωής σας και εκείνος για τον οποίο θα χρειαστεί να κάνετε θυσίες και αναθεωρήσεις. 

Υπολογίστε την περίοδο των εκλείψεων, κυρίως των ηλιακών, του Ιουνίου και του Δεκεμβρίου. Θα επηρεάσουν άμεσα ή έμμεσα τα συμφέροντα και τα ενδιαφέροντά σας, ενώ οι σεληνιακές εκλείψεις θα έχουν περισσότερη επίδραση αναταραχής, στην προσωπική και οικογενειακή σας ζωή.  Προσέχετε την συμπεριφορά σας, αυτά που θα θίξετε και αυτά που θα αποφύγετε.

Στον επαγγελματικό τομέα κυριαρχεί ο Ουρανός. Πιστεύω ότι οι πλανητικές όψεις του Ουρανού με την πολυαστρία στον Αιγόκερω, θα εξυπηρετήσουν πολλές φορές τις επαγγελματικές σας δραστηριότητες.  Πάντως έρχονται σημαντικές αλλαγές για τους καριερίστες του ζωδίου σας και παρά τις αντιξοότητες και τις ευθύνες που θα έχετε, μαχόμενοι θα φτάσετε στους στόχους που θέλετε.

Τα οικονομικά μπορεί να μην είναι ανθηρά, αλλά θα είναι αρκετά ικανοποιητικά.  Ελέγχετε πως τα χειρίζεστε και τι καταναλώνετε, ή ακόμα και τι διακινδυνεύετε μέσα από αυτά.  Ο τομέας των οικονομικών σας ενισχύεται από την πολυαστρία στον Αιγόκερω και αυτό σημαίνει βελτίωση στο εισόδημα, ή δημιουργία νέων προοπτικών για προσεχή οικονομική βελτίωση. Μπορεί να επιτύχετε αγοραπωλησίες που επιδιώκετε  και γενικά να έχετε μεγαλύτερη επιτυχία σε αυτόν τον τομέα.

Για τα αισθηματικά σας υπάρχει μια νέα πορεία που έχει φανεί από πέρυσι. Αποφασίστε ότι σας βοηθά ψυχολογικά να νιώσετε ευχαριστημένοι και αισιόδοξοι.  Οι αποφάσεις στη δική σας περίπτωση είναι δύσκολη υπόθεση. Μπερδεύετε συχνά το συναίσθημα με τη λογική και η απόφαση δεν είναι πάντα εύστοχη. Ο Ουρανός δε στον Ταύρο συμβάλλει στο να λοξοδρομήσετε, ή να αντιδράσετε βίαια την ώρα που δεν θα πρέπει.  Δείτε αν αυτό που έχετε ωφελεί τον άνθρωπο που σας ενδιαφέρει και αποφασίστε αν αυτό που παίρνετε σας κάνει καλύτερους. Ακόμα όμως και αν προκύψουν χωρισμοί, θεωρούνται αναπόφευκτοι και θα πρέπει να τους αποδεχτείτε στωικά. Άλλωστε κάθε τέλος φέρνει μια καινούρια αρχή και αυτό θα το βιώσετε πολύ το 2020.

Στη δική σας περίπτωση το 2020 είναι ένας προθάλαμος, μια προειδοποίηση, μια εισαγωγή σε μια νέα εποχή. Η δοκιμαστική είσοδος του Κρόνου μεταξύ Απριλίου και Ιουλίου στον Υδροχόο, αλλάζει προοπτικές και κατευθύνσεις.  Πολλά από αυτά που θα καταφέρετε θα αποδώσουν πιο ουσιαστικά τα επόμενα δύο χρόνια.  Τυχόν όμως λάθη που θα κάνετε, θα έχουν αντίστοιχες συνέπειες. Με δυο λόγια, συνθήκες εργασίας, εξέλιξη στην καριέρα, ευκαιρίες δημιουργικότητας, ή παραγωγικότητας, νέες επενδύσεις, αλλά και αισθηματικές εξελίξεις θα παίξουν σημαντικό ρόλο, καθώς σε όλους τους προαναφερθέντες τομείς αλλάζει η πλεύση και η πορεία τους τα επόμενα χρόνια, τόσο σε μέγεθος, όσο και σε βάθος.  Γι αυτό πρέπει να είστε συνειδητοί στις κινήσεις, στις αποφάσεις και στις επιλογές. Στο μεταξύ κλείστε κάθε χρεωστική εκκρεμότητα με το παρελθόν, οικονομική και συναισθηματική προκειμένου η πορεία σας στη νέα δεκαετία να είναι απαλλαγμένη από το βάρος τους.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Η πρόκληση νέων αλλαγών στη ζωή σας

Το 2020 και η πολυαστρία στο ζώδιο του Αιγόκερω σας κατατάσσει στους πιο ευνοούμενους αυτής της χρονικής περιόδου. Η έμφαση δίνεται σε ότι δημιουργείτε ή σε ότι έχετε δημιουργήσει μέχρι σήμερα και στην εξέλιξή του. Επίσης στις σχέσεις σας με αγαπημένα πρόσωπα, στις επιχειρηματικές σας δραστηριότητες και το πόσο μπορούν να επιβιώσουν αυτήν την εποχή και σε κάθε μορφή επένδυσης αγάπης. Η διαδικασία δεν θα είναι ούτε εύκολη, ούτε απλή. Τόσο η πολυαστρία στον Αιγόκερω, όσο και ο Ουρανός στον Ταύρο, θα περιορίσουν την αρνητική ή παραπλανητική επιρροή του Ποσειδώνα, που ελοχεύει πάντα στον τομέα των σχέσεων, εδώ και πολλά χρόνια.

Ήρθε η στιγμή να βοηθήσετε τον εαυτό σας και να εκφράσετε τις δυνατότητές σας σε ευρύτερο περιβάλλον.  Ο Κρόνος μαζί με τον Δία στον Αιγόκερω θα σας δώσουν την απαραίτητη δύναμη και θα βοηθήσουν τις επαφές ή τις σχέσεις σας με ισχυρούς παράγοντες και ανωτέρους τόσο του επαγγελματικού, όσο και του κοινωνικού σας καθεστώτος. Το ζητούμενο είναι να τονιστεί η αυτοπεποίθησή σας, να αξιοποιηθεί ο χρόνος και από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο του 2020, υιοθετώντας καινούρια τακτική στις δραστηριότητές σας, να εισπράξετε περισσότερο ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Τακτοποιήστε εκκρεμότητες, χρέη κληρονομικά και μην μειώνετε τις επιδόσεις σας, όταν συναντάτε δυσκολίες. Οι περίοδοι των εκλείψεων, Ιούνιο και Δεκέμβριο, δεν πρέπει να σας αποθαρρύνουν. Είναι πιθανόν, ότι προβλήματα με την οικογένεια, μ ε ένα σπίτι, ή με την εξέλιξη της καριέρας σας να σας απασχολήσουν. Προχωρώντας όμως ο χρόνος θα δείτε ότι ανησυχούσατε άδικα.  Ο επαγγελματικός τομέας έχει ευκαιρίες θα έχει όμως και περιστασιακές δοκιμασίες. Ανεξάρτητα με τη δεύτερη εκδοχή εσείς θα κάνετε πάντα το καλύτερό σας, θα αγωνιστείτε για να σταθεροποιήσετε την πρόοδό σας και θα τα καταφέρετε. Πολλοί θα κάνετε ένα καινούριο, επαγγελματικό προφίλ, εφέτος. Η Άνοιξη είναι πολλά υποσχόμενη στα επαγγελματικά, το Φθινόπωρο όμως θα αποδειχτεί κουραστικό και εριστικό από την πλευρά των συνεργατών σας. Στους τέσσερις τελευταίους μήνες του 2020, διαφυλάξτε καλύτερα τα συμφέροντά σας, διατηρήστε προγραμματισμένο τον δυναμισμό σας, αλλά μην επηρεάζεστε από την γνώμη τρίτων σε αβέβαιους πειραματισμούς που σας προτείνουν να κάνετε.

Αισθηματικά, το 2020 παρουσιάζει ενδιαφέρουσες εξελίξεις. Ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς, σχηματίζει καλύτερες όψεις με τον Κρόνο και τον Δία στον Αιγόκερω και αυτό συμβάλλει στην εξέλιξη μιας καινούριας σχέσης, ή στην βελτίωση της παλιάς. Για αρκετούς θα είναι χρονιά γάμου, ή προετοιμασίας απογόνου. Επειδή όμως είστε άνθρωποι περίεργοι, υπάρχει και η πιθανότητα να παρασυρθείτε για λίγο από επικίνδυνους πειρασμούς. Στο τέλος όμως, ένα περιστατικό, ή ένας τρίτος παράγοντας θα σας σώσει.

Τα οικονομικά σας θα είναι και καλά και δύσκολα! Ενώ η πολυαστρία βοηθά την δημιουργικότητα και την παραγωγικότητα, δυσκολεύει τα εισοδήματα, ή την κατάσταση στα οικονομικά. Αυτό συμβαίνει τον Ιούνιο, τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο. Καλό θα είναι να κλείνετε όποια εκκρεμότητα υπάρχει και ειδικά στις προαναφερθείσες περιόδους να μην κάνετε λανθασμένους χειρισμούς.

Η υγεία σας, ψυχολογική και σωματική, θέλει φροντίδα και επιμέλεια. Οι περισσότεροι από εσάς είστε ευαίσθητοι στις αντιδράσεις των άλλων, με συνέπειες στην υγεία σας. Τυχόν ενοχλήσεις που θα έχετε, θα οφείλονται σε ψυχοσωματικά αίτια. Εξασκηθείτε στην τακτική της υπέρβασης και προσθέστε λίγη περισσότερη ψυχαγωγία στη ζωή σας!

ΖΥΓΟΣ
Αναγκαιότητα σωστών επιλογών

Το 2020 θα είναι σημαντική και καθοριστική χρονιά για τους περισσότερους από εσάς. Η πολυαστρία στο ζώδιο του Αιγόκερω με επίκεντρο τον Μάρτιο, επηρεάζει, μετασχηματίζει ή και ανασυγκροτεί τον άξονα προσωπική και επαγγελματική ζωή.  Η διαδικασία αυτή δεν θα είναι ήρεμη, αλλά επεισοδιακή. Τα γεγονότα θα είναι πολλά και αρκετά μη ελεγχόμενα στην εξέλιξή τους. Σημαντικό ρόλο θα παίξει η στάση που θα υιοθετήσετε στην αντιμετώπισή τους. Θα μπορούσε να πει κανείς, ότι ήρθε η στιγμή των μεγάλων αναθεωρήσεων και αλλαγών.

 Κάτω από το βάρος αυτής της πολυαστρίας, μέχρι το τέλος της χρονιάς, μια περίοδος της ζωής σας τελειώνει, για να αρχίσει μια καινούρια. Αισθητή θα είναι η αλλαγή στο ύφος στις συνήθειες και στο κλίμα που θα καθιερωθεί σταδιακά. Ο σκοπός σας λοιπόν που θα καθιερωθεί από τις αρχές αυτής της χρονιάς, είναι να κάνετε καινούρια σχέδια, να έχετε ενθουσιασμό και περισσότερη αυτοπεποίθηση σε καθημερινή βάση. Αυτό που θα καθορίσει την επιτυχία σας, είναι οι σωστές επιλογές που θα κάνετε και πως θα αναδιοργανώσετε τον τρόπο ζωής και την καθημερινότητά σας.

Κυρίως τα οικογενειακά είναι αυτά που επιβαρύνονται με την σύνθεση της πολυαστρίας. Όσοι είστε ελεύθεροι θα επηρεαστεί η προσωπική σας ζωή. Καθορίστε τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις σας και στις δύο περιπτώσεις και φροντίστε να μην είναι άνιση η αναλογία. Ελέγχετε τη νευρικότητα και την ανησυχία του χαρακτήρα σας, μην χάνετε το χιούμορ και προσπαθήστε να αξιοποιήσετε τις γνωριμίες και τις κοινωνικές σας σχέσεις σαν εφεδρείες βοήθειας σε αυτόν τον τομέα.

Οργανώστε τους επαγγελματικούς σας στόχους, κάντε αλλαγές προκειμένου να προσαρμοστείτε στο κυρίαρχο κλίμα. Οι έμποροι προβείτε σε καινοτομίες που είναι απαραίτητες, ελέγχετε σε αυτόν τον τομέα τα έξοδα, αποφεύγοντας τα περιττά. Αρκετοί από εσάς θα αλλάξετε αντικείμενο ασχολίας, ή θα πειραματιστείτε σε μια καινούρια επαγγελματική δραστηριότητα. Οι παροχές υπηρεσιών, η πληροφορική, ο τουρισμός και το ελεύθερο εμπόριο, ενδείκνυνται για την καινοτομία.

Τα αισθηματικά σας θα είναι όμως η μεγάλη αρένα του 2020. Ίσως είναι η τελευταία και η πιο δύσκολη χρονιά της περιόδου που κλείνει. Τόσο η πολυαστρία στον Αιγόκερω, όσο και ο ανάδρομος Άρης στον Κριό, από τις αρχές Σεπτεμβρίου έως τα μέσα Νοεμβρίου του 2020 θα σας δοκιμάσουν ιδιαίτερα σε αυτόν τον τομέα. Όσοι είστε μόνοι, μην αρχίσετε κάτι σοβαρό πριν το τέλος Μαρτίου και μετά το τέλος Σεπτεμβρίου.  Οι δεσμευμένοι αντιμετωπίστε με ψυχραιμία και υπομονή την ψυχολογική κρίση του συντρόφου σας, ή την εριστική του συμπεριφορά. Μη διστάσετε να υποδείξετε με αντικειμενικότητα τα λάθη του, αλλά συνάμα και με ευγένεια. Όσοι υποχρεωθείτε να χωρίσετε, αποδεχτείτε το γεγονός. Η κρίση, η απώλεια, η απογοήτευση του 2020 θα φέρει αποκατάσταση το 2021.

Στα οικονομικά η κατάσταση θα είναι καλύτερη, ή πιο εύκολα βιώσιμη. Η πολυαστρία στον Αιγόκερω ενισχύει τον τομέα αυτόν και σας βοηθά να καλύπτετε εύκολα τις υποχρεώσεις σας. Την Άνοιξη, αλλά και το Καλοκαίρι δημιουργούνται καινούριες προοπτικές, ενώ ένα χρόνο αργότερα θα έχετε πιο αισθητή ανάκαμψη. Αποφύγετε ανοίγματα χωρίς εγγυήσεις και μην προβαίνετε σε νομικούς αγώνες για χρήματα που σας οφείλουν.

Η υγεία σας θέλει και αυτή προσοχή, κυρίως για όποιους έχετε οργανικά, ή κυκλοφορικά προβλήματα.  Καλύτερη φροντίδα επιδείξτε τους πρώτους μήνες της χρονιάς, την περίοδο των εκλείψεων και όταν ο Άρης είναι ανάδρομος.

Τελικά, το 2020 θα αποδειχτεί σημαντική χρονιά αλλαγών, ενώ στη διαδρομή του χρειάζεστε ανοχή και αντοχή, που θα σας οδηγήσουν στην σωστή επιλογή και εξέλιξη.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Αιφνιδιασμοί από ανθρώπους και γεγονότα

Το 2020 η πολυαστρία στο ζώδιο του Αιγόκερω, ανοίγει για εσάς καινούριους ορίζοντες αλλά και καινούρια μέτωπα. Σας βοηθά να επεκταθείτε κοινωνικά και επαγγελματικά, να αξιοποιήσετε προτάσεις που θα σας γίνουν, να επανεκτιμήσετε σχέσεις του παρελθόντος, ενώ όσοι είστε μόνοι, να κάνετε μια πολύ ενδιαφέρουσα γνωριμία, η οποία θα δώσει νόημα, ή καινούριο σκοπό στη ζωή σας. Δεν θα είναι ήρεμη, ούτε εύκολη χρονιά. Για εσάς όμως γίνεται ή εξελίσσεται περισσότερο παραγωγική.  Η αίσθηση που θα σας δοθεί, είναι ότι θα νιώσετε εσωτερικά αλλαγμένοι και το στοιχείο που πρέπει να αξιοποιήσετε στη διάρκειά της είναι όλο το εύρος των επικοινωνιακών σας δυνατοτήτων.

Στα αισθηματικά σας, πνέει άνεμος ανανέωσης. Η πορεία του Ουρανού στο ζώδιο του Ταύρου συνεχίζεται και η επιρροή της πολυαστρίας στον Αιγόκερω μαζί του, βελτιώνεται. Οι αλλαγές που θα γίνουν θα έχουν χαρακτήρα αποκατάστασης για τις ταλαιπωρίες που έχετε περάσει μέχρι σήμερα. Η περίοδος των εμπειριών και της διαμαρτυρίας τελειώνει, από τον Μάρτιο μέχρι τον Μάιο και από τον Ιούλιο μέχρι τον Νοέμβριο, θα μεσολαβήσουν σημαντικά, ανανεωτικά διαστήματα. Θα περιορίσετε τα λάθη από δικής σας πλευρά, θα γίνετε πιο προσαρμοστικοί στην πραγματικότητα που θα αναπτυχθεί, θα νιώσετε περισσότερο ελεύθεροι και θα αλλάξει αισθητά ο ρυθμός και οι συνθήκες των σχέσεών σας, τόσο των αισθηματικών, όσο και των κοινωνικών. Όσο και αν επιμένετε σε παλιές συνήθειες και συνταγές, θα πειστείτε ότι πρέπει να πάτε μερικά βήματα παραπέρα και να αφήσετε πίσω σας, ένα παρελθόν που είναι πλέον «νεκρό»! Μη χάνετε πολύτιμο χρόνο, μην αφήνετε ευκαιρίες ανεκμετάλλευτες και μην αρνείστε στον εαυτό σας το δικαίωμα της δοκιμής.

Η εργασία σας θα απαιτήσει περισσότερη κινητικότητα, ενδεχομένως επινόηση, διαφήμιση, ή οργανωμένη προσπάθεια . Η πολυαστρία στον Αιγόκερω και η καλή της όψη με τον Ουρανό, σας δίνει την δυνατότητα να εξελίξετε τις επαγγελματικές σας σχέσεις και κυρίως, μετά τον Μάρτιο να βάλετε σε πρακτική εφαρμογή σχέδια σχετικά που έχουν βιώσει μεγάλη καθυστέρηση.  Τον Μάρτιο, τον Ιούνιο, τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο, αποφύγετε αντιθέσεις με συνεργάτες ή με την εργοδοσία σας. Προσπαθήστε να μην ενοχλείστε με αυτά που βλέπετε και ακούτε. Προνοήστε και προσέξτε κάθε φορά πριν πάρετε αποφάσεις! Και πάνω από όλα, μην αφήνετε τρίτους να υπεισέρχονται στον τομέα, ή στον χώρο των επαγγελματικών σας συμφερόντων. Δεν θα λείψουν πρόσκαιρες καθυστερήσεις στις επιδιώξεις σας. Πρέπει να αποφύγετε παρεξηγήσεις που δεν ενισχύουν το προφίλ και την εικόνα σας, ενώ αντιθέτως σας καθυστερούν από όλα όσα επιδιώκετε. Αποφύγετε επίσης να  φανερώσετε τα σχέδιά σας χωρίς να έχετε εγγυημένη εχεμύθεια, ή χωρίς να είστε βέβαιοι για την βοήθεια που περιμένετε.

Οικονομικά, θα χρειαστεί να εκπονήσετε και να ακολουθήσετε μια στρατηγική, η οποία να διαθέτει εναλλακτικές και εφεδρείες. Οι μήνες των εκλείψεων θα ταλαιπωρήσουν το περιεχόμενο του πορτοφολιού σας, αλλά θα ανακάμψετε γρήγορα. Διακρίνετε τις ευκαιρίες οι οποίες θα παρουσιαστούν και μην αγνοείτε τις προειδοποιήσεις εκείνων που είναι πιο έμπειροι από εσάς, έστω και αν σας ενοχλεί μια δόση υπεροψίας του χαρακτήρα τους. Αυτό που πρέπει να έχετε κατά νου είναι το συμφέρον σας και ο τρόπος με τον οποίο θα το υπερασπιστείτε. Σε μια ιδιαίτερα προκλητική και ασταθή  σε αυτόν τον τομέα χρονιά, φροντίστε να διαθέτετε τα εφόδια εκείνα που θα σας κάνουν ανταγωνιστικούς, που θα σας προσφέρουν το εισόδημα που σας διασφαλίζει τακτοποιημένη καθημερινότητα και, οι πιο φιλόδοξοι από εσάς, διαπραγματευτείτε τα  ανταλλάγματα που θα σας ζητηθούν και στις θυσίες προσωπικού χρόνου που απαιτούν τα μεγαλεπήβολα σχέδιά σας.

Η υγεία χρειάζεται προφύλαξη από τις υπερβολές, ιδιαίτερα όταν διαπιστώνετε ότι είστε ευάλωτοι σε κάτι τέτοιο. Εκτονώστε τα νεύρα σας σε κάτι ανώδυνο και μην προκαλείτε αντιπαραθέσεις με αβέβαιο αποτέλεσμα. Γίνετε περισσότερο εξωστρεφείς και μην αμελείτε, ούτε να αδιαφορείτε για ένα ζήτημα που θεωρείται ικανό να σας βάλει σε μεγάλες περιπέτειες αύριο!


ΤΟΞΟΤΗΣ
Εκτιμώντας καλύτερα τον χρόνο και το χρήμα

Το 2020 θα είναι μια καθοριστική χρονιά στην εξέλιξη της πορείας σας και στην αναδιαμόρφωση των σχέσεών σας. Η πολυαστρία στον Αιγόκερω επηρεάζει κάθετα και καθοριστικά, ότι αφορά το συναισθηματικό και οικονομικό σας μέλλον. Στο μεταξύ ο Ουρανός συνεχίζει την πορεία του στον Ταύρο, αλλάζοντας τις συνθήκες της εργασίας και βοηθώντας σας και εσάς, ειδικά τους νεότερους,  να εξελιχτείτε περισσότερο στο αντικείμενο της δουλειάς σας.  Οι εκλείψεις όμως του Ιουνίου και του Δεκεμβρίου θα διαταράξουν έντονα τις σχέσεις σας, θα αλλάξουν τα δεδομένα και θα σας υποχρεώσουν να ακολουθήσετε καινούριες πορείες τα επόμενα χρόνια.

Τα οικονομικά θα παίξουν σημαντικό και άμεσο ρόλο από τις αρχές της χρονιάς. Πέρα από την παρουσία του Πλούτωνα στον Αιγόκερω, η συνεύρεση του Δία και του Κρόνου σε αυτό το ζώδιο, σας βοηθά και σας υποχρεώνει μαζί, να κλείσετε σταδιακά κύκλους εκκρεμοτήτων, χρεωστικών και άλλων. Παράλληλα σας βοηθά, ή σας δίνει την ευκαιρία από την Άνοιξη και μετά να δημιουργήσετε καλύτερες οικονομικές προοπτικές για τον εαυτό σας και για το οικονομικό σας μέλλον. Δεν μπορώ να πω ότι θα είστε άμεσα ευνοούμενοι, αλλά οι σωστοί  χειρισμοί, οι θέσεις που θα πάρετε, η συνεργασία που θα κλείσετε και ο καλύτερος έλεγχος των βιοποριστικών σας εξόδων, θα παίξουν σημαντικό ρόλο για το ξεκίνημα ενός νέου οικονομικού κύκλου, πολύ βασικού για τη συντήρησή σας, στην πορεία όλης της επόμενης δεκαετίας.

Σημαντική θα είναι η χρονιά και για τα επαγγελματικά σας. Πολλοί από εσάς θα έχετε την ευκαιρία να επεκταθείτε. Άλλοι θα ανεφοδιαστείτε και άλλοι θα εκσυγχρονιστείτε! Η πολυαστρία στον Αιγόκερω και η θέση του Ουρανού στον Ταύρο ενισχύει σταθερά, ενδεχομένως αργά στην αρχή, αλλά αποτελεσματικά τον τομέα της εργασίας σας.  Αυτή η εύνοια θα κρατήσει μέχρι το 2024 και θα σας οδηγήσει σε επιτυχίες που προς το παρόν, δεν περιμένετε. Ακόμα και εσείς των οποίων το αντικείμενο της δουλειάς έχει υποστεί τις συνέπειες της κρίσης, θα έχετε, την ευκαιρία να το ενισχύσετε, την τύχη να αποδώσει περισσότερο, ή την εκδοχή να το αντικαταστήσετε με κάτι καλύτερο. Προσέχετε τις περιόδους των εκλείψεων, μην αναλαμβάνετε ευθύνες ή υποχρεώσεις και στις καινούριες επαγγελματικές σας συμφωνίες, σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, θα εξετάζετε προσεκτικά τους όρους. Μέσα από την εργασία σας θα τροφοδοτήσετε νέες κοινωνικές δραστηριότητες, ενώ οι επιδόσεις σας θα ενισχύσουν την καλή σας φήμη.

Αισθηματικά, η χρονιά είναι μεταβατική και επεισοδιακή. Οφείλεται στις εκλείψεις που θα την σημαδέψουν, τόσο τον Ιούνιο, όσο και τον Δεκέμβριο. Δεν σημαίνει καταστροφή, ή χωρισμό. Σημαίνει όμως ότι οι άνθρωποι που σας αφορούν, τόσο ερωτικά, όσο και συναισθηματικά, είτε γιατί θα έχουν προβλήματα που δεν είχαν υπολογίσει, είτε γιατί θα διαφοροποιηθεί η συμπεριφορά τους απέναντί σας, η ατμόσφαιρα των σχέσεών σας θα ηλεκτριστεί, ή θα διαταραχτεί. Εδώ θα χρειαστεί να μείνετε ψύχραιμοι και όχι βιαστικοί σε δηλώσεις ή σε αποφάσεις, σε κρίσεις, ή σε επικρίσεις. Παρακολουθήστε τις εξελίξεις, διατηρήστε αλώβητο το συναίσθημα την ώρα των κρίσεων και αφού κάνετε τους σωστούς υπολογισμούς, καταλήγετε σε συμπεριφορά. Το 2020 θα σας οδηγήσει και σε ενδιαφέρουσες καινούριες εμπειρίες, ιδιαίτερα όσους είστε περισσότερο ανεξάρτητοι, ενώ οι συμπτώσεις και οι εξελίξεις θα παίξουν περισσότερο βαρύνοντα ρόλο, το Φθινόπωρο της χρονιάς αυτής. Κλείνοντας ο χρόνος θα ξέρετε τι έχετε και τι δεν έχετε, τι πρέπει να επιλέξετε και ποιον δρόμο να ακολουθήσετε.

Η υγεία σας θέλει φροντίδα, οργανωμένη ξεκούραση, περισσότερη άσκηση και μεγαλύτερη δόση ευεξίας, με τον τρόπο που εσείς γνωρίζετε.

Γενικά το 2020 είναι χρονιά αιχμής και έντασης. Σας υποχρεώνει να διασαφηνίσετε τους στόχους σας στην εργασία, να βάλετε καινούρια θεμέλια για το οικονομικό σας μέλλον, αλλά να απαλλαγείτε από κάθε τι περιττό που θα μπορούσε να επιβραδύνει την πορεία σας στην αρχή της τρίτης δεκαετίας αυτού του αιώνα, που προβλέπεται εξαιρετικά σημαντική για όλους σας, μικρούς και μεγάλους.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Χρήσιμες ανακατατάξεις, επικίνδυνες αναταραχές

Θεωρείστε οι πρωταγωνιστές της χρονιάς αυτής. Φιλοξενείτε στο ζώδιό σας τέσσερα ουράνια σώματα, όπου από τα μέσα Φεβρουαρίου, μέχρι το τέλος Μαρτίου, σχηματίζουν μια στενή προσέγγιση μεταξύ τους, αλλάζοντας την πλεύση του κόσμου , αλλά και της δικής σας ζωής. Δεν  έλειψαν τα άγχη, οι έγνοιες και οι δυσκολίες τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά και εσείς δεν φανήκατε ιδιαίτερα εύστοχοι στον τρόπο που αντιμετωπίσατε τα αρκετά δύσκολα, προβλήματά σας. Οι εκλείψεις σας επηρέασαν και σας στοίχισαν. Το αποτέλεσμα ήταν να νιώσετε απογοήτευση, κούραση και να διαπιστώσετε ότι τα νεύρα σας έχουν σπάσει!

Βέβαια η τετράδα των συγκεκριμένων πλανητών και ειδικά η παρουσία του ‘Άρη, θα αποτελέσει κάτι το εξαιρετικά έντονο, εκρηκτικό, μετασχηματιστικό, ενδεχομένως και δραματικό. Το 2020 ξεκινά με δυο εκλείψεις που επιβαρύνουν προσωπικές υποθέσεις και σχέσεις και αμέσως μετά, μπαίνει στο ζώδιό σας ο Άρης για να πυροδοτήσει όλα αυτά που θα προκύψουν. Η καλή όψη του Ουρανού από τον Ταύρο θα κρατήσει απαραίτητες ισορροπίες επιβίωσης και η μεσολάβηση του Ποσειδώνα από τους Ιχθείς δεν θα σας στερήσει κάποιες αναγκαίες, καλές στιγμές και απαραίτητους εφοδιασμούς. Γενικότερα όμως, το 2020 γυρίζετε δυναμικά τον τροχό της τύχης του κόσμου ολόκληρου, υφαίνοντας εκ νέου, το δικό σας πεπρωμένο. Η υπομονή που θα επιδείξετε θα επιβραβευτεί, τα γεγονότα θα λειτουργήσουν σπονδυλωτά στην εξέλιξή τους, προκειμένου, ένα χρόνο αργότερα, να σας οδηγήσουν σε καλύτερα μονοπάτια.

Ένα ξεκίνημα, ιδιαίτερα στον αισθηματικό τομέα, απαιτεί γρήγορη και αποφασιστική αντιμετώπιση. Αυτό πρέπει να γίνει προκειμένου να οδηγηθείτε στη διάλυση όλων των εκκρεμοτήτων που θυμίζουν άσχημες στιγμές του παρελθόντος. Μέχρι το τέλος Ιουνίου δραστηριοποιηθείτε για να τελειώσουν οι διαφωνίες, οι έριδες και οι νομικές περιπλοκές. Αλλά και το Φθινόπωρο, από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Νοέμβριο, οι πλανητικές όψεις θα δοκιμάσουν τις σχέσεις σας, τόσο τις προσωπικές, όσο και τις κοινωνικές. Ίσως να είναι η μοίρα που έρχεται να δοκιμάσει την ευθυκρισία και την αντοχή σας, μέσα από αλλοπρόσαλλες, νευρώδεις και άδικες συμπεριφορές τρίτων προς εσάς. Πολλοί θα σκεφτείτε το διαζύγιο, ή τον χωρισμό. Άλλοι θα ποντάρετε σε ένα γάμο, πιθανότατα δεύτερο, για τον οποίο όμως, διστάζετε αρκετά, χωρίς να ξέρετε τον λόγο. Παρακολουθήστε τις εξελίξεις του τομέα αυτού, κρατήστε αποστάσεις ασφάλειας, γίνετε περισσότερο στωικοί, αλλά όχι απογοητευμένοι και πάρτε την τελική θέση λίγο πριν κλείσει τον κύκλο της η χρονιά αυτή.

Αγώνα θα κάνετε και για την συντήρηση του επαγγελματικού τομέα. Ο Μάρτιος, ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος, προβλέπονται σκληροί μήνες. Θα τα καταφέρετε στο τέλος, αλλά είναι ένας τομέας που θα σας κουράσει, χωρίς όμως να σας αποδιοργανώσει.  Εσείς φανείτε περισσότερο συνεργάσιμοι με τους παράγοντες της δουλειάς σας, άσχετα πως θα σας συμπεριφερθούν εκείνοι. Σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς αυτής, ο τομέας αυτός, χρειάζεται υπομονή, επιμονή και ανθεκτικότητα.

Περιπετειώδης αρκετά φαίνεται ο τομέας των οικονομικών σας, παρά το σωστό κριτήριο, τις ικανότητες διαχείρισης που διαθέτετε και τους σωστούς σας υπολογισμούς. Εκείνο που θα αιφνιδιάσει τα οικονομικά σας, είναι κάποια αναπάντεχα γεγονότα, ενδεχομένως,  έκτακτα έξοδα για τα οποία δεν θα ευθύνεστε και ασυνέπειες από πλευράς τρίτων. Ωστόσο θα τα καταφέρετε, έστω και καθυστερημένα ή στο τέλος!

Η υγεία σας θέλει επιμέλεια και κυρίως προνοητικότητα το Φθινόπωρο, για να αποφύγετε ατυχήματα πάσης φύσεως. Οι ευθύνες και οι αλλαγές που θα προκύψουν θα κουράσουν το νευρικό σας σύστημα, ψυχολογικά όμως προβλέπεται η κατάσταση να είναι σθεναρή και όπως πάντα θα αποδείξετε την ικανότητά σας να επιβιώνετε και στις πιο δύσκολες συνθήκες.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Υιοθετώντας έναν καινούριο τρόπο ζωής

Το 2020, η πολυαστρία των τεσσάρων ουρανίων σωμάτων, συμβαίνει πίσω από το ζώδιό σας. Αυτό σημαίνει ότι μέσα από πρόσκαιρες ταλαιπωρίες και από ενοχλητικά παρασκήνια, οι σύνοδοι των πλανητών αυτών μεταξύ τους θα σας δώσουν κουράγιο για αναθεωρήσεις και ξεκινήματα, θα σας ανανεώσουν ψυχικά και θα σας εμφυσήσουν  την δύναμη και την έμπνευση να φτάσετε στους μεγάλους σας προορισμούς. Μέχρι να το νιώσετε αυτό θα έχει φτάσει ο Απρίλιος, λίγο μετά ο Αύγουστος και λίγο αργότερα, ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος.

Το χαρακτηριστικό της χρονιάς αυτής θα είναι η ταχύτητα του χρόνου και η ένταση των φανερών, ή μη καταστάσεων. Η πρόνοια και η εκλογίκευση πρέπει να γίνουν καθημερινοί σας σύμβουλοι και να μην κάνετε σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς αυτής, τίποτα ριψοκίνδυνο, ή παράτολμο. Η πολυαστρία του 2020 στον δωδέκατο τομέα του ωροσκοπίου σας, σημαίνει το τέλος μιας εποχής και τον ερχομό μιας καινούριας. Ο κυβερνήτης πλανήτης σας, ο Ουρανός, στον Ταύρο, θα συνεχίσει να επιμένει να βάλετε νέα θεμέλια στη ζωή σας, τόσο την προσωπική, όσο και την επαγγελματική.

Και τέλος, ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς θα παραμείνει ο συνήθης ύποπτος για τις παραπλανήσεις, τα λάθη στη διαχείριση, τα ψέματα που θα σας πουν τρίτοι, το ενδεχόμενο παρακινδυνευμένων φαντασιώσεών σας, όπως και εκείνο της μη συνειδητοποιημένης εκμετάλλευσης που υφίσταστε κατά καιρούς.  Η χρονιά αυτή είναι σκληρή, αλλά αφυπνιστική. Σας δίνει την ευκαιρία να κλείσετε κύκλους, αλλά και να αξιοποιήσετε ταλέντα που έχετε ξεχάσει. Η δοκιμαστική είσοδος του Κρόνου στο ζώδιό σας, μετά τον Μάρτιο του 2020, είναι μια προετοιμασία για το πρόγραμμα που θα ακολουθήσετε και τη νέα τάξη πραγμάτων που θα μπει στη ζωή σας. Το 2020 θα κριθεί η μάχη που θα δώσετε για μια στροφή που θα συμβεί στη ζωή σας και ένα καινούριο ξεκίνημα, το οποίο θα πάρει πολλούς μήνες να ετοιμαστεί.  Κυρίως όλα αυτά αφορούν τον επαγγελματικό τομέα και τη σχέση σας με το κοινωνικό σας περιβάλλον.


Στα αισθηματικά, η κατάσταση θα είναι μεταβλητή, όχι άσχημη, αλλά ούτε και σταθερή.  Θα περάσετε πολλές φάσεις συγκινήσεων και συναισθημάτων. Θα αμφιταλαντευθείτε κάθε φορά που θα θέλετε να πάρετε μια σημαντική απόφαση. Καλύτερα να καθυστερήσετε παρά να βιαστείτε. Θα δελεαστείτε από διερχόμενους πειρασμούς . Σκεφτείτε πριν ενδώσετε! Η αυτοσυγκράτηση ωφελεί.  Οι πλανητικές όψεις σε όλη τη διάρκεια του 2020 δεν ενισχύουν αυτόν τον τομέα όσο θα θέλατε. Σας δίνουν όμως την ευκαιρία να συνειδητοποιήσετε μερικές αλήθειες, που ήταν κρυμμένες τα προηγούμενα χρόνια και βάσει αυτών να πάρετε θέσεις. Πρώτον να συμμορφωθείτε με το κυρίαρχο κλίμα αλλά και ταυτόχρονα να επιδιώξετε μια καλύτερη συνεννόηση με τον σύντροφό σας. Δεύτερον, αν είναι απαραίτητο,  να καταλήξετε σε έναν χωρισμό που θα σας λυτρώσει από μια πολυετή σκλαβιά που έχετε υποστεί.

Τα οικονομικά σας, που κυριαρχεί ο πλανήτης Ποσειδώνας, είναι βιώσιμα και μετά τα μέσα της Άνοιξης, εξελίξιμα. Την περίοδο των εκλείψεων θα δυσκολευτείτε, αλλά στο τέλος θα τα καταφέρετε. Θα παίξει μεγάλο ρόλο η δική σας διαχείριση και συμπεριφορά. Η λογική και το μέτρο στη διαχείριση κρίνονται απαραίτητα. Η εκδοχή της βελτίωσης των οικονομικών σας, θα κριθεί μόνο από την εργασία και από κανέναν άλλον τομέα, ή φορέα. Όσοι έχετε οικονομική άνεση, θα χρειαστεί να ανταποκριθείτε οικονομικά σε εκείνους που θα σας το ζητήσουν και που θα είναι δικοί σας άνθρωποι. Φροντίστε αυτή η βοήθεια να έχει ένα μέτρο, γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος μιας μη σκόπιμης εκμετάλλευσης.

Η υγεία σας βελτιώνεται, αλλά την περίοδο των εκλείψεων δεν θα λείψουν ατυχήματα που πρέπει να αποφύγετε. Το 2020 τελικά, αλλάζει ακόμα μια φορά η ζωή σας, υποχρεώνοντάς σας να είστε προνοητικοί,  χωρίς αυτό να καθυστερεί  την ταχύτητα της εξελικτικής σας πορείας.

ΙΧΘΥΣ
Καινούρια ταξίδια σε αχαρτογράφητα νερά

Το 2020 κάτω από την δύναμη και την επίδραση της μεγάλης πολυαστρίας στον Αιγόκερω θα σας βοηθήσει αρκετά να βάλετε νέα σχέδια σε εφαρμογή, αλλά και θα σας υποχρεώσει να διασαφηνίσετε στόχους, προθέσεις και συνεργασίες με τρίτους. Ο Ποσειδώνας που είναι κυρίαρχος πλανήτης σας, σχηματίζει καλύτερες όψεις στη διάρκεια αυτού του κύκλου, αλλά τα πράγματα δεν θα είναι συνέχεια ρόδινα. Συγκριτικά με άλλες ζωδιακές ομάδες, είστε λιγότερο εκτεθειμένοι σε ταλαιπωρίες και δράματα.  Παρόλα αυτά όμως, δεν επιτρέπεται να κάνετε λάθη, ή να ακολουθήσετε ακατάλληλες διαδρομές.

Σημαντική θα είναι η χρονιά για τα επαγγελματικά, αλλά και τα κοινωνικά σας ενδιαφέροντα. Ωστόσο θα υπάρχουν απογοητεύσεις και δυσκολίες των Ιούνιο και τον Δεκέμβριο, εξ αιτίας των εκλείψεων σε αυτούς τους τομείς. Είναι τότε που πρέπει να προσέξετε περισσότερο. Όμως οτιδήποτε ξεκινήσετε έχει ενδιαφέρουσα πορεία και οτιδήποτε συμφωνήσετε με τρίτους, θα φέρει αποτελέσματα. Κυρίως ο Κρόνος και ο Δίας στον Αιγόκερω, ανοίγουν έναν καινούριο κύκλο για την πραγματοποίηση επαγγελματικών προσδοκιών και αυτό που απαιτούν από εσάς είναι συνέπεια και εργατικότητα. Αναμφίβολα, το γενικότερο κλίμα και τα εξωτερικά γεγονότα θα επηρεάζουν τόσο την πορεία της δουλειάς σας, όσο και την ψυχολογική σας κατάσταση.

Στα οικονομικά, πρέπει να προσέξετε πολύ το Φθινόπωρο. Ο ανάδρομος Άρης στον Κριό και η δυσαρμονία του με Κρόνο Πλούτωνα, εγκυμονεί απώλεια ή ένα περιστατικό που θα σας κοστίσει ακριβά. Την Άνοιξη και το Καλοκαίρι βελτιώνονται περισσότερο, αλλά στο κλείσιμο της χρονιάς, βρίσκεστε για λίγο σε δύσκολη πάλι θέση. Πάντως οι δυσκολίες στα οικονομικά, σχετιζόμενες και με τη γενικότερη κατάσταση, θα είναι παροδικές. Η χρονιά αυτή είναι κατάλληλη για ανανέωση συμβολαίων οικονομικής φύσεως, για αναθεώρηση ενοικιοστασίων, για πώληση περιουσιακού στοιχείου που θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε ένα κεφάλαιο, το οποίο αργότερα θα σας βοηθήσει να το χρησιμοποιήσετε σε μια δουλειά, ή οικονομική εφεδρεία για την κάλυψη μιας έκτακτης ανάγκης μετά τον Αύγουστο.

Το μεγάλο κεφάλαιο των αισθηματικών θα είναι ενεργό και αυτό, ιδιαίτερα στους νεότερους ηλικιακά του ζωδίου σας. Θα παιχτούν πολλά σενάρια στην πορεία της χρονιάς, θα γοητεύσετε αλλά και θα δελεαστείτε, θα κερδίσετε κάποια στιγμή, αλλά θα χάσετε κάποια άλλη. Προβλέπονται λοιπόν υπαρκτά σε δράση και σε εξέλιξη, αλλά προς το παρόν η χρονιά δεν θα είναι καθοριστική για αυτά. Θα την χαρακτήριζα μεταβατική και με εναλλαγές εμπειριών. Στα αισθηματικά επίσης, υπάρχει και η εξής εκδοχή: να κάνετε μια καινούρια σχέση την οποία θα πρέπει να κρατήσετε μυστική, ή να γίνετε θύμα της γοητείας ενός ανθρώπου, τους καλοκαιρινούς μήνες του 2020./ Ο έρωτας όμως αυτός που θα εκπροσωπεί ο άνθρωπος που θα γνωρίσετε, θα αποδειχτεί στην πορεία του χρόνου λαθραίος, ή ανέφικτος για να συνεχίσει να υπάρχει ή να επιβιώνει.

Σημαντικό θα είναι να εκμεταλλευτείτε τις επικοινωνιακές σας δυνατότητες αξιοποιώντας ευκαιρίες γνωριμιών που θα αποδειχτούν χρήσιμες σε νευραλγικούς τομείς της ζωής σας, στην πορεία αυτής της χρονιάς. Όπως όλοι, έτσι και εσείς, κάτω από τη δύναμη της πολυαστρίας στον Αιγόκερω, αναθεωρείτε αρκετές από τις αρχές σας, αλλάζετε μερικές από τις συνήθειές σας, πληροφορείστε πιο σωστά εκεί που χρειάζεστε και υποχρεώνεστε να κινείστε συχνότερα και επαναληπτικά σε μικρές αποστάσεις.  Η πολυαστρία σημαδεύει τον τομέα των προσδοκιών και ο Ουρανός στον Ταύρο, σας βοηθά να εκλογικεύσετε τα όνειρά σας. Καταφέρνοντας να επιτύχετε αυτά τα δύο βασικά πράγματα θα είστε στο τέλος οι κερδισμένοι αυτού του πολύ σημαντικού, αλλά όχι εύκολου χρόνου, ή ετήσιου κύκλου.

Τέλος η υγεία είναι καλύτερη από πέρυσι με ελάχιστες εξαιρέσεις του κανόνα. Τις περιόδους των εκλείψεων φροντίστε να είστε πιο ασφαλείς και λιγότερο εκτεθειμένοι.

Ετήσιες Προβλέψεις 2020 από τον Κώστα Λεφάκη





oroskopos.gr
Tο iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger