Τα σκληρά και δύσκολα χρόνια που έζησε στην παιδική του ηλικία θυμάται και περιγράφει αγαπημένος Έλληνας τραγουδιστής, συγκλονίζοντας.

Μία εξομολόγηση που κρύβει σκληρά χρόνια, τότε που έδωσε αγώνα μαζί με την οικογένειά του για να ζήσει. Ο Έλληνας τραγουδιστής μπορεί να σοκάρει πολλούς με τη δήλωσή του, αλλά αυτή είναι η αλήθεια του. 

Τα δύσκολα χρόνια της Κατοχής, ο Γιάννης Βογιατζής, εξομολογείται ότι για να καταφέρουν να επιβιώσουν με τον μικρότερο αδελφό του, η χήρα μητέρα του τους τάισε μέχρι και σκύλο!


Ο Γιάννης Βογιατζής


 «Η μητέρα μου ήταν από την Ίμβρο, ο πατέρας μου από το Αιτωλικό. Με το που μπήκαν οι Γερμανοί ο μπαμπάς μου έχασε τη ζωή του», περιγράφει, μιλώντας σε καθημερινή εφημερίδα και συνεχίζει: «Κατοχή, με μια μάνα χήρα 26 ετών. Εγώ ήμουν τότε επτά ετών και ο αδελφός μου τριών.

 Ταλαιπωρημένα χρόνια, με μια μάνα κέρβερο που κλήθηκε να γίνει και πατέρας, και μια μικρή σύνταξη... Θυμάμαι ότι μας είχε ταΐσει στην Κατοχή μέχρι και σκύλο. 

Για να μπορέσουμε να ζήσουμε. Την έχασα πριν από δέκα χρόνια και πιστεύω ότι εκεί που είναι σήμερα θα είναι καλά. Ήταν πολύ καλή γυναίκα, γι' αυτό και εγώ και ο αδελφός μου για να μην κουραζόμαστε είχαμε ξεκινήσει από πολύ νωρίς να δουλεύουμε. Εκείνος στα καράβια, εγώ το πρωί δούλευα σε εργοστάσιο και το βράδυ πήγαινα σχολείο».

ΠΗΓΗ

* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger