«Έλα μόλις ήπια μία γραμμή με την …. (αναφέρεται όνομα πρώην εστεμμένης Σταρ Ελλάς)», φέρεται να λέει τηλεφωνικά ο ένας από τους τρεις συλληφθέντες, προσθέτοντας στο συνομιλητή του: «Για να δεις τι μπάλα παίζει ο φίλος σου’». «Έλα είμαι εδώ με τον… (αναφέρεται όνομα Έλληνα πολιτικού). Ήπιε μαζί μου μία γραμμή και θέλει να… Έλα και εσύ εδώ…», λένε σε άλλη συνομιλία οι κατηγορούμενοι. «Θέλω μία με μεγάλα β…, αυτό ζητάει ο πελάτης» περιγράφει ένας από τους συλληφθέντες για την παραγγελία μοντέλου συνοδείας από Σαουδάραβα μεγιστάνα.

Ένας από τους πελάτες του καρτέλ που αναφέρεται στη δικογραφία έχει εταιρικό τηλέφωνο που ανήκει σε μεγάλη Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρία (ΠΑΕ), ο κάτοχός του ήταν υποψήφιος μεγάλου δήμου και γόνος απόστρατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ, ενώ ένας δεύτερος φέρεται να είναι εκπρόσωπος γνωστού εκδοτικού οίκου. Ανάμεσα στους πελάτες που περιγράφονται από τους κατηγορουμένους και φαίνεται να επικοινωνούν μαζί τους, είναι ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου στο Κολωνάκι, ένας γνωστός παίκτης του πόκερ, ένας υπεύθυνος ναυτιλιακής εταιρείας στον Πειραιά, ένας ιδιοκτήτης ταξιδιωτικού γραφείου, μια υπεύθυνη εταιρείας κοσμημάτων. Ο φάκελος «καρτέλ της Μυκόνου» θα αναδείξει νέα ονόματα «βόμβες», σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., ενώ σίγουρα έχει αναστατώσει τους κοσμικούς κύκλους στην Αθήνα και το νησί των ανέμων.

Οι αξιωματικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση κάνουν λόγο για «μεταφερόμενο» κύκλωμα που έχει έδρα την Αθήνα και τους καλοκαιρινούς μήνες… μετακομίζει στη Μύκονο αναλαμβάνοντας τη διακίνηση ναρκωτικών και συνοδών πολυτελείας σε πλούσιους και επώνυμους πελάτες. Ενδεικτικό είναι ότι τα περισσότερα ονόματα που αναφέρονται στη δικογραφία, τα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται στους κατηγορούμενους, έχουν ως μόνιμη κατοικία τα νότια προάστια των Αθηνών.

Όλες οι παραπάνω λεπτομέρειες περιγράφονται στην δικογραφία της υπόθεσης που δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» και αναδεικνύουν τις σχέσεις επωνύμων με τους πρωταγωνιστές του καρτέλ της Μυκόνου. Ο «σκοτεινός» κόσμος του νησιού των ανέμων ξεδιπλώνεται στη δικογραφία μέσα από αγοραπωλησίες κοκαΐνης και σκανκ (υδροπονική εκδοχή κάνναβης), έξω από χλιδάτα νυχτερινά μαγαζιά και βίλες, αλλά και παραγγελίες γυναικών για Σαουδάραβες, Λιβανέζους και σπανίως Έλληνες κροίσους.

«Προ διμήνου πήραμε την πληροφορία ότι οργάνωση δραστηριοποιείται στη διακίνηση ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και τους καλοκαιρινούς μήνες στη νήσο Μύκονο», γράφει στην έκθεση μάρτυρα ο αρμόδιος αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Πειραιά.

Σημαντικό μέρος όμως της αστυνομικής έρευνας που ακολουθεί είναιο εντοπισμός των τουλάχιστον δύο ατόμων, που ο ένας φέρεται ο βασικός προμηθευτής της κοκαΐνης, κάνναβης και των ναρκωτικών κρυσταλλικής μορφής, και ο δεύτερος φαίνεται να είναι ο «διαχειριστής» των συνοδών πολυτελείας των πλούσιων πελατών, που επιθυμούσαν την παρέα τους. Και οι δύο ήταν κάτοχοι «πακιστανικών» τηλεφώνων, τα οποία χρησιμοποιούσαν για την επικοινωνία τους με τους κατηγορουμένους προκειμένου να συντονίσουν την προσοδοφόρα επιχείρηση τους.

Ενδεικτικό πως η έρευνα, λόγω του περιορισμένου χρόνου, μόλις τώρα ξεκινά είναι το γεγονός ότι συνελήφθησαν μόλις τρία άτομα, εκ των οποίων τα δύο προφυλακίστηκαν και το ένα αφέθηκε ελεύθερο. Οι προφυλακιστέοι είναι ο 33χρονος πρώην λιμενικός που είχε αποταχθεί λόγω εμπλοκής του σε υπόθεση ναρκωτικών και ο 34χρονος που είχε κατηγορηθεί για ληστεία τράπεζας στην Αθήνα. Ο τρίτος, ηλικίας 33 ετών, εμφανίζεται στη δικογραφία με δευτερεύοντα ρόλο, κυρίως του μεταφορέα ουσιών. Ο συνήγορός του κ. Σάκης Κεχαγιόγλου δηλώνει στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» ότι «είμαστε ικανοποιημένοι με την ομόφωνη απόφαση των Δικαστικών Λειτουργών, σύμφωνα με την οποία αφέθηκε ελεύθερος ο εντολέας μας. Είχαμε εγκαίρως επισημάνει ότι τα ενοχοποιητικά σε βάρος του στοιχεία της δικογραφίας είναι ιδιαιτέρως ασθενή. Η απόφαση που ελήφθη δικαίωσε την εκτίμησή μας αυτή».

Οι καυτοί διάλογοι:

Η πρώην εστεμμένη Σταρ Ελλάς

-Έλα Μπούμπη

-Είμαι εδώ (εννοεί στο πάρτυ). Αν δεν είσαι εδώ είναι σαν να μην είσαι στη Μύκονο, έλα να σου φύγει ο κ…

-Να έρθω χύμα; Να έρθουμε χύμα; Θα μας φτιάξεις;

-Έλα, έλα, μόλις ήπια, μόλις ήπια μία γραμμή με… (αναφέρεται όνομα Ελληνίδας πρώην εστεμμένης σταρ Ελλάς). Για να δεις ο φίλος σου τι μπάλα παίζει. Η… (αναφέρεται και πάλι το όνομα) είναι φίλη του φίλου μου ρε, εδώ είναι, τι λες; Ελάτε ρε… σου λέω είναι όλοι εδώ. Έλα εδώ για ποτό σου λέω

– Ερχόμαστε

Έλληνας πολιτικός

– Έλα πως πάει;

– «Έλα είμαι εδώ με τον… (αναφέρεται όνομα Έλληνα πολιτικού). Ήπιε μαζί μου μία γραμμή και θέλει να… Έλα και εσύ εδώ…

– Οκ θα το κανονίσουμε
Ο Σαουδάραβας κροίσος
– Δώσε μου δύο λεπτά να σου στείλω φώτο τις γλάστρες (εννοεί γυναίκες) γιατί είμαι στο δρόμο, φτάνω σπίτι σε πέντε λεπτά

– Κοίτα να δεις μήπως έχεις κάποια με μεγάλα βυζιά, αυτό με ενδιαφέρει, αυτό ζητάει ο πελάτης. Αυτές τι τιμές είναι ρε συ τώρα; Για μία ώρα τις θέλει.

– Άλλες είναι πεντέμιση (εννοεί 550 ευρώ), άλλες εφτάμιση, τώρα έχει τις πιο ακριβές εδώ. Τύπου μοντελάκια γιατί αυτές δουλεύουν τώρα πιο πολύ. Γιατί δε θα σου πω ψέματα οι πελάτες που τις παίρνουν συνήθως είναι ξένοι, Σαουδάραβες. Καλώς κακώς οι τιμές αυτές δεν είναι για Έλληνες

– Ξέρω αυτές στην Αθήνα είναι του κατοστάρικου. Και πάνε εκεί πέρα και τα παίρνουνε χοντρά.

– Ναι καμία σχέση τα νούμερα. Στη Μύκονο όλα είναι δύο φορές πάνω

– Σε παρακαλώ πολύ μεγάλα βυζιά και όσο πιο σύντομα μπορείς

– Τέλεια
Παραγγελία μοντέλου από γυναίκα

-Να σου πω, να δώσω το τηλέφωνό σου αυτό σε μια κοπέλα;

-ΟΚ

-Που θέλει γυναίκες, φουλ! Μ… σε παρακαλώ γιατί δε μπορώ με ‘χει τρελάνει και κάνω άλλα πράγματα εγώ τώρα

-ΟΚ, ΟΚ, ΟΚ. Εννοείται ρε μ…

-Δίνω το τηλέφωνό σου, λέει από μένα

-Ντάξει

-Βγάλε μου εσύ τα δικά μου

-Εννοείται ρε εννοείται

-Την προμήθεια εντάξει;

-Αγόρι μου εννοείται

Παραγγελίες ναρκωτικών

-Πως είσαι αρχηγέ; Είμαι στο νησί

-Εάν μπορείς θέλω 10 Μανταλένα και 15 από Θείο Τσάρλι. Είναι εντάξει αυτά.

-Οκ θα συναντηθούμε στο Πανόρμο

-Πες μου την τιμή

-Για όλα είναι 2.600 ευρώ

-Δώσμου την τιμή για το καθένα

-Όλα είναι από 100 ευρώ

-Τέλεια. Θα τα πούμε από κοντά.
Άλλη παραγγελία

-Ερχομαι στο Καλό Λιβάδι

-ΟΚ

-Αλλά υπάρχει μία αμοιβή για τη μεταφορά, πρέπει να το ξέρεις αυτό

-Ναι κανένα πρόβλημα και μεταφορά

-ΟΚ που ακριβώς στο Καλό Λιβάδι

-Ξέρεις το ξενοδοχείο (…)

-Σουίτα;

-S… σουίτα

(…)

-Θα είμαι εκεί σε περίπου είκοσι λεπτά

-Ναι ΟΚ, πόσο μπορείς να μου φέρεις

-Πόσο θες;

-Εεεε, νομίζω…

-Θες «πρασινάδα»

-Θέλω, θέλω

-Ή θες το «Τσάρλι»;

-Ναι, ναι θέλω και «Τσάρλι» και «πρασινάδα».

-ΟΚ, πόσο πολύ θες;

-Το «Τσάρλι» θέλω, είναι καλό ή τι;

-Είναι πολύ καλό, πρώτης τάξης, κορυφαία ποιότητα, νιφάδες από Αμστερνταμ

-ΟΚ τέλεια, καμία ανησυχία. ΟΚ και για την «πρασινάδα».

-Πόσο;

-Εχουμε «Amnesia, «Skunk Age», νούμερο ένα.

-ΟΚ, φέρε εσύ και κανένα πρόβλημα για τα λεφτά.

-Πόσα άτομα είστε;

-Οχι είμαι μόνο με την κοπέλα μου

-Μόνο εσείς οι δύο;

Οι κωδικοί

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, όπως διαβάζουμε στο thetoc  χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες για τις ποσότητες ναρκωτικών όπως «κοτόπιτα», ή «κυρία» ή «φίλη» ή «Charlie» ή «κόκορας» ή «κο» ή «λεπτά», εννοώντας την κοκαΐνη, «μανιταρόπιτα» εννοώντας τη μεθαμφεταμίνη (MDMA) και «σπανακόπιτα» για την κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας (Skunk). Η οργάνωση πωλούσε την κοκαΐνη και τη μεθαμφεταμίνη αντί του χρηματικού ποσού των 100-120 ευρώ το γραμμάριο με ελάχιστη παραγγελία τις περισσότερες φορές τα τρία γραμμάρια συνολικά και το σακουλάκι κάνναβης που περιείχε πέντε με οχτώ γραμμάρια περίπου έναντι των 200 ευρώ, ενώ ανάλογα με την περίπτωση χρέωναν και μεταφορικά που κυμαίνονταν από 20-100 ευρώ. Είχαν τουλάχιστον 100 παραγγελίες την ημέρα ανεβάζοντας τα έσοδα σε περίπου 15.000 ευρώ.

Οι συλλήψεις στη βίλα

«Την 21 Αυγούστου 2015 οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση. Τέθηκαν υπό παρακολούθηση οι… κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι μετέβαιναν σε διάφορα σημεία της Μυκόνου, κυρίως παραλιακά καταστήματα, ενώ τις πρώτες βραδινές ώρες επέστρεψαν όλοι στα σπίτια τους. Αρχικά περί ώρα 00:10 εξήλθε της οικίας του ο… και αφού συνάντησε άλλα άτομα, μετέβησαν σε πάρτι που διενεργούνταν σε παρακείμενη της οικίας του βίλας. Στη συνέχεια, εξήλθε ο… (δεύτερο μέλος της οργάνωσης) και μετέβη στη χώρα της Μυκόνου, όπου κινήθηκε πεζός και εισήλθε εντός καταστήματος , όπου παρέμεινε για ώρα. (…) Κινούμενος με τη μοτοσικλέτα του πήγε και αυτός στο πάρτι. Μετά από λίγο εξήλθε γρήγορα από το χώρο και κινήθηκε με τη μοτοσικλέτα του προς την περιοχή Αργύραινα Μυκόνου οδηγώντας νευρικά και γρήγορα κοιτώντας πίσω του συνέχεια. Τον πλησιάσαμε δηλώνοντας την ιδιότητα μας. Εκείνος δεν υπάκουσε στις εντολές μας και μας απώθησε χτυπώντας μας με τα χέρια και τα πόδια. Τον ακινητοποιήσαμε. Ο αστυνόμος τραυματίστηκε στο δεξί χέρι και πήγε στο νοσοκομείο» περιγράφει σε κατάθεσή του αξιωματικός που συμμετείχε στη επιχείρηση των συλλήψεων.

* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger