Η Eni SpA ανακάλυψε κοίτασμα φυσικού αερίου ανοιχτά της Αιγύπτου, το οποίο τώρα η ιταλική εταιρεία πιστεύει ότι μπορεί να είναι το μεγαλύτερο του είδους του στη Μεσόγειο.

Το κοίτασμα Σορούκ βρίσκεται στο πεδίο Ζορ και εκτιμάται ότι μπορεί να έχει 30 τρισ. κυβικά μέτρα αερίου που ισοδυναμούν με 5,5 δισ. βαρέλια πετρελαίου, ανέφερε η Eni σε ανακοίνωσή της. Η Eni έχει την αποκλειστική άδεια εκμετάλλευσης για το Σορούκ.

Την ύπαρξη του μεγάλου αυτού κοιτάσματος επιβεβαίωσε με χωριστή του ανακοίνωση και το υπουργείο Πετρελαίου της Αιγύπτου.

«Οι προοπτικές στην Αίγυπτο είναι μεγάλες. Αυτή η «ιστορική ανακάλυψη» θα αλλάξει τον χάρτη της βιομηχανίας ενέργειας στη χώρα. Το νέο αυτό κοίτασμα θα μπορεί να τροφοδοτήσει μέρος των αναγκών της Αιγύπτου για πολλές δεκαετίες», ανέφερε σχετικά η Eni.

Η ιταλική εταιρεία αναμένεται ότι θα αρχίσει να πουλά στην εσωτερική αγορά της Αιγύπτου το μεγαλύτερο μέρος του φυσικού αερίου που ανακαλύφθηκε στο εν λόγω κοίτασμα, ανέφεραν πηγές της Eni.

Οι προετοιμασίες στο Σορούκ υπολογίζεται ότι θα αρχίσουν σύντομα και ύστερα από τέσσερα περίπου χρόνια εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν οι πρώτες πωλήσεις φυσικού αερίου από το κοίτασμα αυτό.

Η ζήτηση ενέργειας στην Αίγυπτο μεγαλώνει συνεχώς καθώς αυξάνεται ο πληθυσμός της χώρας, με αποτέλεσμα το Κάιρο να εξαρτάται πλέον περισσότερο από εισαγωγές οι οποίες προέρχονται από τις χώρες του Περσικού Κόλπου.


ΠΗΓΗ

* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger