Πρόκειται για ένα απίστευτης ισχύος θερμοβαρικό όπλο που εκμεταλλεύεται το οξυγόνο της ατμόσφαιρας, το ρουφάει και στη συνέχεια το εξαπολύει φλεγόμενο. Ισοπεδώνει και κατακαίει τα πάντα....

Είναι 4 φορές πιο ισχυρή από την αντίστοιχη θερμοβαρική βόμβα των ΗΠΑ, και οι Ρώσοι την έριξαν στην περιοχή Ντέιρ Εζοζ της Συρίας που θεωρείται ένα από τα προπύργια του ISIS.

Θεωρείται σαν ένα «μικρό» πυρηνικό όπλο, όχι επειδή χρησιμοποιεί ραδιενέργεια, αλλά εξαιτίας της τεράστιας ισχύς του Σύμφωνα με το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας με ένα μόνο χτύπημα υπήρξαν τουλάχιστον 600 νεκροί Τζιχαντιστές....


O Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε από τη Γαλλία ένα χάρτη με τις περιοχές της Συρίας στις οποίες δραστηριοποιούνται ομάδες που μάχονται το Ισλαμικό Κράτος προκειμένου να μην τις βομβαρδίζει η Ρωσία.

Ο Φρανσουά Ολάντ και ο Ρώσος πρόεδρος συμφώνησαν την ανταλλαγή πληροφοριών για το Ισλαμικό Κράτος και άλλες ομάδες ανταρτών, ώστε να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα των αεροπορικών επιδρομών που κάνουν οι δύο χώρες στη Συρία.


«Μας ζήτησε να σχεδιάσουμε ένα χάρτη δυνάμεων που δεν είναι τρομοκρατικές και μάχονται εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Δεσμεύθηκε ότι μόλις του τον δώσουμε, δεν θα τις βομβαρδίζει», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς, στο RTL, ο οποίος ήταν μαζί με τον Ολάντ στη Μόσχα.




ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger