Η πηγή του $ex βρίσκεται κοντά στο χωριό Σβόρνα στο 93ο χιλιόμετρο της οδού Πύργου-Τρίπολης! Η εν λόγω πηγή δεν ανακαλύφθηκε φυσικά σήμερα. Ήταν ήδη γνωστή από τις αρχές της δεκαετίας του 1960 σε περιορισμένο αριθμό ατόμων, μέχρι που έγινε θέμα στον τύπο της εποχής, με αποτέλεσμα κόσμος και κοσμάκης απ’ όλη την Ελλάδα να καταφτάνει εκεί προκειμένου να βρει λύσεις στα προβλήματά του. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που συνέδεσαν αυτή την σεξουαλική πηγή με την αρχαιότητα, υποστηρίζοντας πως ο Ζευς, γενεάρχης των Θεών και των ανθρώπων και γνωστός «μπερμπάντης», ανετράφη κοντά στην πηγή «Καλονέρι» όταν η Ρέα τον έκρυψε για να μην τον καταπιεί ο Κρόνος.

Η πηγή «Καλονέρι», κοντά στο χωριό Σβόρνα , συγκέντρωσε τις προτιμήσεις και άλλων Θεών γνωστών για την ερωτική τους δραστηριότητα, της Ήρας, της Αφροδίτης, του Διονύσου, του Πανός και του Ερμή. Κοντά στην πηγή υπήρχε ναός της Αφροδίτης όπου γίνονταν «νυχτερινά μυστήριας» και Ιερό του Ασκληπείου για συντηρητική θεραπεία. Οι άνθρωποι μιμήθηκαν τους Θεούς και άντλησαν σεξουαλική δραστηριότητα από την πηγή του Καλονερίου από την οποία φαίνεται ότι ξεκινά ο ποταμός Λούσιος για να συναντήσει τον Αλφειό.

Ας δούμε όμως τι αναφέρει η εφημερίδα «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» στις 15 Ιουλίου 1968: «Ένα από τα πολλά επιχειρήματα που προβάλλονται για την αποτελεσματικότητα του νερού της πηγής, είναι το γεγονός ότι οι 40 οικογένειες του χωριού έχουν από 8 έως 10 παιδιά η κάθε μια. Η πηγή ήταν γνωστή σε περιορισμένο αριθμό ατόμων, αλλά ο Δήμαρχος Λαγκαδίων κ. Επ. Αλευράς εζήλωσε την δόξαν του Κλαντάνι της Βοσνίας και πουλάει εκατομμύρια μπουκάλια «αρσενικό» νερό.

Ο Δήμαρχος υποστηρίζει ότι το νερό της πηγής είναι πιο θεραπευτικό από του «Κλαντάνι» και μπορεί να βοηθήσει και τους ουδέτερους να εξέλθουν… της ουδετερότητός των». Πέρασαν χρόνια από τότε, και κανείς δεν γνωρίζει σήμερα την τύχη αυτής της… «θαυματουργής» πηγής. Αν υπάρχει ακόμα, πιστεύω πως κανείς δεν θα πει όχι σε μια πιθανή εμφιάλωση του νερού της.


dipanoskaltsis.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger