Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των γυναικών της μειονότητας Γεζίντι, οι οποίες έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, καθώς  υπογραμμίζουν ότι γύρω στις 2000 γυναίκες και κορίτσια πωλούνται στις περιοχές που ελέγχει η οργάνωση, ακόμα και για δέκα τσιγάρα!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του NBC, οι μαχητές της οργάνωσης εξωτερικεύουν όλη τους την κτηνωδία πάνω σε αυτές τις γυναίκες.

Οι κόρες και οι εγγονές της Κίμι Χασάν Σάιφο κρατήθηκαν αιχμάλωτες από τον ISIS.

 «Οι δύο κόρες μου κατάφεραν να δραπετεύσουν, όμως, τις εγγονές τις κράτησαν για τον εαυτό τους» αποκαλύπτει η γυναίκα, με την ιστορία να θυμίζει αμέτρητες άλλες οικογενειών Γεζίντι, καθώς πάνω από 3.000 γυναίκες των Γεζίντι αιχμαλωτίστηκαν τον Αύγουστο του 2014. 

«Μερικές πωλούνται για όπλα, άλλες για μόλις 10 δολάρια ή ακόμα και για... 10 τσιγάρα» μαρτυρά η Aveen, που επίσης, έχει υπάρξει αιχμάλωτη του ISIS. 

Τα όσα λέει η Aveene σοκάρουν:

«Παίρνουν μικρά κορίτσια, επτά, εννια και δέκα χρονών. Οι γυναίκες και τα κορίτσια κρατούνται σε ένα σχολείο, όπου τη νύχτα οι φρουροί μπορούν να έρθουν και να τις βιάσουν». 

Η ιστορία και της ίδιας της Aveen είναι ασύλληπτη για τον δυτικό μας κόσμο, καθώς ήταν αιχμάλωτη για ένα χρόνο στη Ράκα, κατά την διάρκεια του οποίου την χτυπούσαν και την βίαζαν επανειλημμένα. Κατάφερε, όμως, να ξεφύγει. 

Σύμφωνα με τον ακτιβιστή Κίντερ Ντόμλε, τα περισσότερα πράγματα γίνονται γνωστά από τις γυναίκες που έχουν ξεφύγει από την αιχμαλωσία.

Όπως τονίζει, μάλιστα, οι γυναίκες, ειδικά αυτές που καταλήγουν στα στρατόπεδα του ISIS στη Συρία, πωλούνται τρεις και τέσσερις φορές, αφού οι μαχητές μετακινούνται σε διαφορετικές περιοχές και αφήνουν τις γυναίκες πίσω τους... 

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger