Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε ανήθικες τις κατηγορίες που αποδίδονται στην Τουρκία για την αγορά πετρελαίου από το Ισλαμικό Κράτος.

Η Τουρκία δεν είναι τόσο ανέντιμη (σ.σ. σώπα;) που θα αγόραζε πετρέλαιο από τρομοκράτες, είπε, προσθέτοντας πως αν βρεθούν αποδείξεις τέτοιες αγοραπωλησίες, θα παραιτηθεί από τον προεδρικό του αξίωμα.

Αν υπάρχουν τέτοια στοιχεία, ας τα παρουσιάσουν αυτοί που θα τα βρουν, πρόσθεσε.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ακόμα ότι η κυβέρνηση της Τουρκίας θα δράσει «με υπομονή και όχι συναισθηματικά» (όπως όταν έριξε το ρωσικό αεροπλάνο;), πριν λάβει οποιαδήποτε μέτρα σε απάντηση των μέτρων που έλαβε η Μόσχα για την επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία.

Ο Ερντογάν δήλωσε στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της πρώτης μέρας της διάσκεψης για το κλίμα που πραγματοποιείται στο Παρίσι, πως η Τουρκία εργάζεται να διασφαλίσει ότι δεν θα επέλθει ολοσχερής ρήξη στις σχέσεις της με την Ρωσία, τον κυριότερο προμηθευτή της στο πεδίο της ενέργειας.

Η Μόσχα νωρίτερα τη Δευτέρα ανακοίνωσε πως θα επιβάλλει απαγόρευση εισαγωγών κυρίως αγροτικών προϊόντων από την Τουρκία, έπειτα από κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού Su-24 από την τουρκική πολεμική αεροπορία την προηγούμενη εβδομάδα.

Πάντως δεν μπορείτε να πείτε. Μια χαρά πουλά τρέλα ο Ερντογάν. Σε λίγο θα μας πει ότι το πετρέλαιο που βγάζει παράνομα το Ισλαμικό Κράτος το χρησιμοποιούν οι τζιχαντιστές για εντριβές…

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger