Πρόβλεψη σοκ του Greek-Weather.Org μέσω των μοντέλων πρόγνωσης καιρού, κάνει λόγο για τα εξής:

Μακροπρόθεσμα προγνωστικά στοιχεία θέλουν από τις 20 Νοεμβρίου και μετά να δημιουργείται ισχυρό ψύχος με σφοδρές χιονοπτώσεις στη Ρωσία και τη Σιβηρία, ένα ψύχος το οποίο τοθα είναι το ισχυρότερο της τελευταίας 15ετίας. 

Αυτό το ισχυρό ψύχος θα μείνει σχεδόν στάσιμο στη Ρωσία, ωστόσο μετά τις 4-5 Δεκεμβρίου θα κινηθεί πιο νότια προς την Ελλάδα και τη Τουρκία αλλά και τα Βαλκάνια, δίνοντας μετά τις 6 Δεκεμβρίου και ιδιαίτερα από τις 7 ως και τις 10-11 Δεκεμβρίου, πολικές θερμοκρασίες ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές της Θράκης, της Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας αλλά και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής χώρας μας.

Πέρα όμως από το ψύχος, θα έρθουν και ισχυρές χιονοπτώσεις οι οποίες ενδέχεται να έχουν και μεγάλη διάρκεια ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές σε Θράκη, Μακεδονία, Ήπειρο και Θεσσαλία, ενώ μέσα είναι και η Θεσσαλονίκη.

Θα είναι  η μεγαλύτερη ψυχρή εισβολή με χιόνια από το 2001 που θα έχει χτυπήσει τη βόρεια Ελλάδα, δηλαδή μιλάμε για διάστημα 14 περίπου ετών !! Μένει να δούμε αν βγει για άλλη μία φορά αληθινό το μεγάλο καιρικό site της Ελλάδας, κάτι που κάνει συνεχώς.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger