Για το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν κι άλλες χώρες το παράδειγμα της Βρετανίας ανησυχεί το Βερολίνο, σύμφωνα με έγγραφο του υπ. Οικονομικών που επικαλείται η εφημερίδα «Die Welt».
Οι βασικές «ύποπτες» σύμφωνα με το εμπιστευτικό έγγραφο που συνέταξε η ομάδα συνεργατών του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η «Task Force Brexit», είναι η Γαλλία, η Ολλανδία, η Αυστρία, η Φινλανδία και η Ουγγαρία.

Το έγγραφο, αποσπάσματα του οποίου είχε αποκαλύψει νωρίτερα η Handelsblatt, αναφέρει ακόμη ότι η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση σημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι η συνεισφορά της Γερμανίας στον ετήσιο κοινοτικό προϋπολογισμό θα μπορούσε να αυξηθεί έως και κατά 3 δισεκατομμύρια ευρώ.
Ο εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε Μάρτιν Γιέγκερ, ερωτηθείς σχετικά στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης των συντακτών, αρνήθηκε να σχολιάσει το έγγραφο, ενώ περιορίστηκε να δηλώσει ότι δεν το έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο. Επιβεβαίωσε ωστόσο ότι έχει γίνει προετοιμασία για κάθε ενδεχόμενο, αλλά διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν οριστικές αποφάσεις για συγκεκριμένα μέτρα.
loading...


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger