Ευρωπαίοι βουλευτές προειδοποιούν ότι το Brexit που ψηφίστηκε χθες το βράδυ θα προκαλέσει την κατάρρευση της Ε.Ε. μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.


«Αυτή είναι η αρχή του τέλους για την ΕΕ,» δήλωσε ο Peter Lundgren, ένας ευρωβουλευτής του ακροδεξιού Σουηδικού Δημοκρατικού Κόμματος, στην Daily Mail. «Έτσι, πολλές άλλες χώρες θα ακολουθήσουν το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Ευρώπη θα πέσει».

Οι ευρωσκεπτικιστές βουλευτές από τη Σουηδία, τη Γερμανία, την Ιταλία και τη Γαλλία, δήλωσαν ότι οι κυβερνήσεις τους θα είναι τώρα κάτω από έντονη πίεση στο να διεξάγουν στις χώρες τους ανάλογα δημοψηφίσματα, και να προσπαθήσουν κατόπιν να επαναδιαπραγματευθούν νέες ατομικές συμφωνίες. Αυτό, είπε, θα οδηγήσει σε ένα «φαινόμενο ντόμινο» στον απόηχο της πρωτοφανούς απόφασης της Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ.

«Η ΕΕ δεν μπορεί να επιβιώσει. Είναι πολύ αντιδημοκρατική, η διαφθορά είναι πολύ υψηλή και οι ευρωκράτες κοιτάζουν μόνο να βγάζουν όσο τον πιο δυνατόν περισσότερα χρήματα. «Κάνει τους απλούς ανθρώπους έξαλλους, τρελούς.
«Είναι απλά θέμα χρόνου», συνέχισε ο Lundgren και τελειώνει λέγοντας ότι «η Βρετανία έθεσε ένα προηγούμενο με το δημοψήφισμα. Άλλα κράτη μέλη θα ακολουθήσουν και το όλο πράγμα θα καταρρεύσει. Αυτό θα συμβεί πολύ σύντομα. »

Ο Peter Lundgren ανήκει στους Σουηδούς Δημοκράτες – που ξεκίνησαν ως ρατσιστικό κόμμα πριν από την εξομάλυνση της εικόνας του – έγινε το τρίτο - μεγαλύτερο κόμμα της χώρας το 2014, με τάσεις ανόδου συνεχώς.
loading...


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger