Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέδωσαν πριν λίγο μια ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία  αναμένουν τις ρωσικές εξηγήσεις για τη βομβιστική επίθεση,  στρατευμάτων των ΗΠΑ στη Συρία.

Στις 16 Ιουνίου ρωσικά βομβαρδιστικά «βομβάρδισαν» Αμερικανούς  μισθοφόρους στην Συρία, ανέφερε πριν από λίγο ρωσική ιστοσελίδα.

Αμερικανοί αξιωματούχοι τονίζουν  ότι η Ρωσία θα πρέπει να παρέχει  μια άκρως κατατοπιστική εξήγηση για το συμβάν, και κατά προτίμηση με αποδεικτικά στοιχεία, διαφορετικά η «σύγκρουση μεταξύ των δύο χωρών» για το θέμα αυτό θα είναι αναπόφευκτη.

Η αμερικανική μονάδα με μισθοφόρους όλοι  τους πρώην στρατιωτικοί του αμερικανικού στρατού, πραγματοποιήθηκε από επιχείρηση βομβαρδισμού ρωσικών αεροσκαφών, που είχε στόχο την  καταπολέμηση των μαχητών του ισλαμικού κράτους στη Συρία.

Προφανώς αναφέρει το ρωσικό portal τα   βομβαρδιστικά τους δεν γνώριζαν ότι από κάτω ήταν Αμερικανοί μισθοφόροι.

«Ήμασταν πολύ έκπληκτοι από το χτύπημα. Δεν ήταν μια περιοχή όπου θα μπορούσαμε να κάνουμε  λάθος στην επιχείρηση », δήλωσε ο Αμερικανός Στρατηγός  Doug Chalmers.

«Αμέσως μετά τη ρωσική επίθεση , οι  ΗΠΑ σήκωσαν  στον αέρα, δύο μαχητικά αεροσκάφη Α-18 για την υποστήριξη των επίγειων δυνάμεων. Όταν τα αμερικανικά μαχητικά εγκατέλειψαν την περιοχή για να ανεφοδιαστούν με καύσιμα, τα ρωσικά βομβαρδιστικά επέστρεψαν  και υλοποίησαν μια νέα επίθεση.

«Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με την  ρωσική στρατιωτική διοίκηση , αλλά απάντηση δεν πήραμε» , δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος .

Δύο ημέρες μετά το περιστατικό, οι δύο πλευρές κατέληξαν σε τηλεδιάσκεψη  υψηλού επιπέδου  για να συζητήσουν το θέμα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέφρασαν την σοβαρή ανησυχία τους  για την επίθεση.

Μέχρι τώρα, η ρωσική πλευρά δεν έχει δώσει καμία απάντηση σε αυτό ο γεγονός.

«Έχουμε συνομιλίες με τη ρωσική πλευρά από το Σάββατο 18 Ιουνίου 2016,  και συνεχίζουμε να είμαστε  σε επαφή μαζί τους για το θέμα αυτό. Είμαστε, επίσης, σε  συνομιλίες σχετικά με περαιτέρω ενέργειες στην επικράτεια της Συρίας, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά. »,  δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας.

Μία ακόμη επιβεβαίωση από το  pentapostagma.gr σύμφωνα  με παλαιότερα  άρθρα μας στα οποία αναφέραμε  ότι στην Συρία με τόσες ξένες επίγειες και εναέριες  δυνάμεις,  υπάρχει σοβαρό  ενδεχόμενο «τέτοιων επεισοδίων», εσκεμμένα ή από λάθος.

ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger