Τι αποκαλύπτει η Handelsblatt

Πυρετώδες είναι οι προετοιμασίες στη γερμανική κυβέρνηση για την επόμενη ημέρα του Brexit, όπως αποκαλύπτει έγγραφο που παρουσιάζει αποκλειστικά η Handelsblatt. Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα το μυστικό σχέδιο (8σέλιδο) που είχε ετοιμάσει το επιτελείο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την διαχείριση του Brexit, φέρει τον τίτλο «Η γερμανική στρατηγική για το Brexit» και προβλέπει πως:

Το Βερολίνο προσανατολίζεται σε ένα καθεστώς σύνδεσης με την Βρετανία, αλλά δεν επιθυμεί να προβεί σε μεγάλες παραχωρήσεις, προκειμένου να αποτρέψει πιθανούς μιμητές της βρετανικής στάσης. Εκείνο που θα προσφερθεί στο Λονδίνο, αναφέρεται στο έγγραφο, είναι «εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις για την αποχώρησή της», αν και αναμένονται δυσκολίες, κυρίως σε ό,τι αφορά την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, τις απαιτήσεις και τις υποχρεώσεις έναντι του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, αλλά και το αν η χώρα μπορεί να αναλάβει την προεδρία της ΕΕ, όπως ήταν προγραμματισμένο για το 2017.

Ως τις πιο «επικίνδυνες χώρες» σε ό,τι αφορά τις «τάσεις μίμησης» η εφημερίδα αναφέρει τη Γαλλία, την Αυστρία, τη Φινλανδία, την Ολλανδία και την Ουγγαρία.
loading...

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger