«Χωρίς τη Βρετανία στην ΕΕ, δεν θα υπάρχει πλέον κανένας να ασκήσει πιέσεις για την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος μας» έγραψε με ικανοποίηση στο Twitter o δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν

H ιστορική απόφαση των Βρετανών πολιτών υπέρ της αποχώρησης της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλεται στην «επιφανειακή και αλαζονική στάση» που κράτησε η βρετανική κυβέρνηση η οποία διοργάνωσε το δημοψήφισμα, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Η διοργάνωση αυτού του δημοψηφίσματος και τα αποτελέσματά του δεν οφείλονται σε τίποτ’ άλλο παρά στην επιφανειακή και αλαζονική στάση των βρετανικών αρχών απέναντι σε κρίσιμα ζητήματα για την χώρα και το σύνολο της Ευρώπης» επισήμανε ο Πούτιν, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Οι επιπτώσεις αυτής της ψηφοφορίας θα είναι «παγκόσμιες» τόνισε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους διευκρινίζοντας ότι πρέπει να αναμένουμε για να δούμε εάν θα είναι περισσότερο θετικές ή περισσότερο αρνητικές.

Αναφορικά με τις κυρώσεις που έχει επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης, «δεν πιστεύω ότι αυτό θα μπορεί ενδεχομένως να επηρεάσει τις σχέσεις μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση σε αυτόν τον τομέα» πρόσθεσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ από την πλευρά του τόνισε ότι ελπίζει ότι το Brexit θα επιτρέψει μια βελτίωση των σχέσεων μεταξύ της Βρετανίας και τη Ρωσίας.

«Ελπίζουμε ότι σε αυτή τη νέα πραγματικότητα, η αναγκαιότητα να οικοδομήσουμε καλές σχέσεις θα επικρατήσει» υπογράμμισε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους, ενώ επισήμανε ότι λυπάται «που δεν διαπιστώνει μια βούληση συνεργασίας εκ μέρους των Βρετανών μας εταίρων».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένας σημαντικός οικονομικός εταίρος της Ρωσίας, για αυτό ακριβώς η Μόσχα έχει συμφέρον η Ευρωπαϊκή Ένωση να παραμείνει μια ακμάζουσα, σταθερή και προβλέψιμη οικονομία» πρόσθεσε ο ίδιος.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ εμφανίστηκε λιγότερο αισιόδοξος κάνοντας λόγος για «πρόσθετους κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία περιλαμβανομένης της ρωσικής οικονομίας».

«Σίγουρα, αυτό δεν με ευχαριστεί» δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής κυβέρνησης, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria-Novosti.

Τα αποτελέσματα αυτού του δημοψηφίσματος «κατέδειξαν με θεαματικό τρόπο τις μεγάλες διαφορές στους κόλπους της ΕΕ επί μιας σειράς κρίσιμων ζητημάτων» επισήμανε το υπουργείο Εξωτερικών σε ένα δελτίο τύπου.

«Χωρίς τη Βρετανία στην ΕΕ, δεν θα υπάρχει πλέον κανένας να ασκήσει πιέσεις για την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος μας» έγραψε με ικανοποίηση στο Twitter o δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν.
loading...

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger