Μία ημέρα μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.


Ενοχλημένη από την απόφαση του ΝΑΤΟ να αποστείλει πολυεθνικά τάγματα στην ανατολική Ευρώπη, η Μόσχα ετοιμάζεται να ζητήσει εξηγήσεις από τους αξιωματούχους της Συμμαχίας.

Με περισσότερα από 20 πλοία η Ρωσία δοκιμάζει την πολεμική της ετοιμότητα μπροστά σε ενδεχόμενη απειλή.

Οι εικόνες από την Κασπία μεταδίδονταν τη στιγμή που το ΝΑΤΟ ανακοίνωνε ότι ενισχύει την άμυνά του απέναντι στη Ρωσία με την αποστολή επιπλέον 4.000 στρατιωτών στην ανατολική Ευρώπη.

Η Μόσχα, ενοχλημένη από τα αποτελέσματα της Συνόδου της Βαρσοβίας, θα ζητήσει εξηγήσεις από τους νατοϊκούς αξιωματούχους στις επερχόμενες διμερείς επαφές, και διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει ρωσική απειλή.

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, πάντως, έχοντας δίπλα του τον Ουκρανό πρόεδρο κάλεσε τη Ρωσία να επιστρέψει στην Ουκρανία τη χερσόνησο της Κριμαίας, και να σταματήσει να υποστηρίζει τους αυτονομιστές στα ανατολικά.

Μετά την Πολωνία, ο Μπαράκ Ομπάμα συνεχίζει να ενισχύει τη στρατηγική της στρατιωτικής συνεργασίας με τις επαφές στην Ισπανία. Εκεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνομίλησε με τον βασιλιά Φελίπε και τον πρωθυπουργό Ραχόι για την ασφάλεια, την οικονομία και την πολιτική κατάσταση στην Ευρώπη.


ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger