Που είναι τελικά οι ελληνικοί υδρογονάνθρακες; Γιατί δεν ακούγεται απολύτως τίποτα; Έχουν εγκαταλειφθεί οι έρευνες για τον κρυμμένο υπαρκτό θησαυρό της χώρας; Αποδεδειγμένα υπαρκτός άλλωστε από την στιγμή που το τεράστιο αιγυπτιακό κοίτασμα «Ζορ» είναι απλώς η άκρη ενός κοιτάσματος που βρίσκεται στην ελληνική ΑΟΖ και συγκεκριμένα στην περιβόητη υποθαλάσσια «Λεκάνη του Ηροδότου».

Ο Γιωργάκης  Τσαντ - Παπανδρέου, είπε στην αρχή της πρωθυπουργίας του, ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει πετρέλαιο (συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλες, μεταδοθείσα από την ΝΕΤ την 11/12/2009).


Ανακοινώθηκε με  κάθε  επισημότητα  ότι  τον Ιούλιο 2011  προκηρύχτηκαν  διαγωνισμοί για έρευνες σε 10 με 12 περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, μεταξύ άλλων σε Έβρο, Καβάλα, Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Αιτωλοακαρνανία, Μεσσηνία, Αχαΐα και πιθανώς στην Κρήτη.
ΤΙΠΟΤΕ  ΔΕΝ  ΕΓΙΝΕ.
Στο  διαδίκτυο  κυκλοφορεί  για  χρόνια  γνωστή ένδειξη ύπαρξης αερίου στα Γρεβενά, στην  περιοχή   «Σιούτσα»  στο  χωριό  Κατάκαλη  Γρεβενών,  νοτίως  των  Γρεβενών  και  κανείς  «έλληνας  πολιτικός»  δεν  ανδιαφέρεται.        Η  ΚΑΤΑΚΑΛΗ  ΓΡΕΒΕΝΩΝΟι περιοχές με τις μεγαλύτερες πιθανότητες για  πετρέλαιο – φυσικό  αέριο  στην  ηπειρωτική  Ελλάδα  ,  σύμφωνα  με  τις  έρευνες  του  Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών  το 2012  είναι οι εξής:
Θράκη (Αλεξανδρούπολη – Ορεστιάδα) και Λήμνος
Περιοχή Καβάλας – Πρίνου
Λεκάνη Αξιού – Θερμαϊκού
Δυτική Ελλάδα (Ήπειρος, Κατάκολο, Ακαρνανία)
Μεσοελληνική Αύλακα (Γρεβενά) Ο πρώην υπουργός Ν. Μάρτης  γράφει σε επιστολή του προς την «Εστία» της 3-1-2012, «ότι η Ελλάδα είναι η πλουσιότερη χώρα του πλανήτη σε ραδόνιο, ρουτίλιο, κόκκινο υδράργυρο, λουτέσιο, μεθάνιο και ουράνιο. Έχουν βεβαιωθεί 7.000 τόννοι ουρανίου. Τα δε αποθέματα μεθανίου που βρίσκονται στο υπέδαφος της Κρήτης, επαρκούν για να κινηθούν για 10.000 χρόνια όλα τα αυτοκίνητα του Πλανήτη. Επιπλέον η Ελλάδα διαθέτει Λιγνίτη, βωξίτη, μαγγάνιο, χρυσό, νικέλιο, μαγνήσιο, χρωμίτη και το περίφημο όσμιο».Γιατί, άραγε, οι Έλληνες πολιτικοί, ενώ στις ιδιαίτερες συζητήσεις τους ομιλούν για κοιτάσματα πετρελαίου και αερίου, όταν φθάνουν στην εξουσία τα λησμονούν; 
Γιατί, άραγε, οι Έλληνες πολιτικοί, ενώ στις ιδιαίτερες συζητήσεις τους ομιλούν για κοιτάσματα πετρελαίου και αερίου, όταν φθάνουν στην εξουσία τα λησμονούν; 

Πηγή: http://www.xronos.gr/detail.php?ID=76276

Ο ΥΠΟΓΕΙΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ  

Για τεράστια αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου μίλησε σε διάλεξή του στα Τ.Ε.Ι. Καβάλας ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και ερευνητής της Γεωλογικής Υπηρεσίας της Καναδικής Κυβερνήσεως Αντώνιος Φώσκολος, κατά τον Μάρτιο του 2011, με θέμα «Οικονομία και γεωλογική σημασία των βεβαιωμένων αποθεμάτων υδρογονανθράκων της Ελλάδος και τη Ανατολικής Μεσογείου. Οι διεθνείς πετρελαϊκοί κολοσσοί, είπε ο ομιλητής, έστειλαν εκπροσώπους στο Λονδίνο, σε ειδική σύσκεψη της οποίας θέμα ήταν η έρευνα και η εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων της Ανατολικής Μεσογείου. Σε πολλά σημεία της ελληνικής χώρας υπάρχουν βεβαιωμένα κοιτάσματα υδρογονανθράκων, όπως στην Ήπειρο, το Δελφινάκι, το Ιόνιο κ.ά.


Συγκεκριμένως υπάρχει πιστοποιημένο κοίτασμα, το οποίο είναι συνέχεια εκείνου της Αλβανίας, του κοιτάσματος «Αχιλλέα» και του κοιτάσματος «Πύρρου» στα δυτικά της Κέρκυρας, στην Αδριατική, στα Γρεβενά και στη θαλάσσια περιοχή της Θάσου, που είναι, κατά τον ομιλητή, μικρότερη της λίμνης του Ηροδότου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Βρέθηκα  σε  ένα  χωριό  των  Γρεβενών,  σε  μία  τοποθεσία  που  οι  ντόπιοι  αποκαλούν  Βρωμονέρι.  Εκεί  υπάρχει  μία  πηγή  τρεχούμενου  νερού,  για  το  οποίο  δεν  χρειάζεται  να  είσαι  ειδικός  γεωλόγος,  για  να  διαπιστώσεις  ότι  εκεί  πηγάζει  νερό  ανακατωμένο  με  πετρέλαιο.-


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ  

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger