Τον πρόδωσε η καρδιά του και «έφυγε» ανήμερα τη γιορτή της μητέρας του, σκορπίζοντας θλίψη όχι μόνο σε εκείνη αλλά και στους συγγενείς, φίλους και συναδέλφους του…

«Τον «σκότωσε» η οικονομική κρίση» λέει ο πρώτος ξάδερφος του Σωτήρη Βάγια και γνωστός αστρολόγος Γιώργος Ματσάγκος. Οι ελάχιστες δουλειές, οι επαγγελματικές προτάσεις με το… σταγονόμετρο και ο κληρονομικός παράγοντας είχαν ως αποτέλεσμα τον πρόωρο χαμό του συμπαθούς 53χρονου ηθοποιού. Τελευταία του καλλιτεχνική δουλειά ήταν πριν από τρία χρόνια στην παράσταση «Ο επιθεωρητής» του Γκόγκολ, που ανέβασε ο Γιώργος Μεσσάλας στο θέατρο Αλκυονίδα.

Ο Σωτήρης Βάγιας βρέθηκε προχθές το απόγευμα νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του, το οποίο ήταν σταθμευμένο στην οδό Ιακωβίδου, στα Πατήσια (όπου και διέμενε) από ένα διερχόμενο ζευγάρι. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ηθοποιός βρισκόταν μέσα στο όχημά του από τις 17.00, ωστόσο εντοπίστηκε δύο ώρες αργότερα. Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και λίγο αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Στο σημείο όπου βρισκόταν το αυτοκίνητο του καλλιτέχνη έσπευσαν και αστυνομικοί, με στόχο να διερευνηθεί η περίπτωση εγκληματικής ενέργειας. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση που διενεργήθηκε χθες το πρωί, ο θάνατος του Σωτήρη Βάγια οφείλεται σε έμφραγμα του μυοκαρδίου, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα και των τοξικολογικών εξετάσεων προκειμένου να ολοκληρωθεί το πόρισμα. Στην οικογένειά του υπάρχει πάντως ιστορικό καρδιοπάθειας, αφού και ο πατέρας του είχε «φύγει» σε ηλικία 58 ετών από ανακοπή.

Πόνος στο στομάχι

Οι πόνοι στο στομάχι τις τελευταίες δύο ημέρες έκαναν τη μητέρα του Ελένη να ανησυχήσει, γι” αυτό και τον προέτρεψε να επισκεφτεί το νοσοκομείο. Για να της κάνει το χατίρι, ο Σωτήρης μπήκε στο αυτοκίνητό του νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης με σκοπό να πάει στην Παμμακάριστο, την κλινική που βρίσκεται στη γειτονιά του, και να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις.

Κι ενώ η κυρία Ελένη περίμενε τα νέα, η είδηση ότι το παιδί της βρέθηκε νεκρό μέσα στο όχημά του την έκανε να χάσει τη γη κάτω από τα πόδια της. Ο Σωτήρης ήταν το στήριγμά της, η παρέα της, αφού οι δυο τους έμεναν μαζί σε ένα διαμέρισμα στα Πατήσια και ζούσαν ο ένας για τον άλλο.

Ο Σωτήρης Βάγιας είχε έρθει στην Αθήνα από την Κωνσταντινούπολη, σε ηλικία τεσσάρων ετών, με την οικογένειά του και εκείνη του ξαδέρφου του. «Ζήσαμε κάτι σαν την «Πολίτικη Κουζίνα». Ο Σωτήρης είχε ταλέντο στη μαγειρική, όπως οι περισσότεροι Πολίτες, και μάλιστα την ερχόμενη Κυριακή, μετά τις εκλογές, μας είχε καλέσει στο σπίτι του για να μας κάνει το τραπέζι» λέει συντετριμμένος ο Γιώργος Ματσάγκος στην «Espresso».

Η κηδεία του γίνεται αυτή την (15.00) στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου.


http://citypatras.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger