Την αισιοδοξία του ότι η ΔΗΜΑΡ θα εκλέξει τουλάχιστον έναν ευρωβουλευτή, εξέφρασε την Παρασκευή ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός, ο οποίος σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 μίλησε για «ηττοπάθεια» ορισμένων στελεχών της Αγίου Κωνσταντίνου. 
Παράλληλα ο Γρ. Ψαριανός ξεκαθάρισε: «Δεν θέλουμε ούτε μία ψήφο από αυτούς που ψηφίζουν φασίστες!».

Μιλώντας στους δημοσιογράφους Νότη Παπαδόπουλο και Βασίλη Χιώτη, ο Γρ. Ψαριανός δήλωσε πως είναι «πολύ αισιόδοξος και πιστεύω ότι η ΔΗΜΑΡ θα υπερβεί το 3% και θα εκλέξει τουλάχιστον έναν ευρωβουλευτή».

«Δεν θέλω να βάλω στόχους» είπε, «αλλά ακούω ορισμένα στελέχη μας και είναι ιδιαίτερα ηττοπαθές να λέμε ότι πάμε να βγάλουμε έναν ευρωβουλευτή. Νομίζω ότι είναι ανόητο επίσης να λέμε ότι πάμε για τρεις, αν και θα ήθελα να έχουμε τρεις και να πηγαίναμε για τέσσερις. 
Και ο στόχος αυτός ήταν εφικτός πριν από κάποιο καιρό, όπως λέγαμε ότι "ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός". Τώρα πια, δεν είναι, αλλά θα το δούμε, θα το διορθώσουμε και θα το φτιάξουμε και η ΔΗΜΑΡ θα είναι στην Ευρωβουλή, διότι είναι η πρώτη δύναμη της Αριστεράς που μίλησε για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας».

Ο ίδιος πάντως μίλησε και πάλι για λάθος επιλογές και παρέπεμψε σε μια μεγάλη συζήτηση στο κόμμα μετά τις εκλογές: «Πολλές φορές έχω πει για λάθος επιλογές και η ηγετική ομάδα του κόμματος θα έπρεπε να έχει κάνει αυτοκριτική. Δεν είναι ώρα να το συζητήσουμε τώρα. Τώρα στόχος είναι η ΔΗΜΑΡ να εκλέξει ευρωβουλευτή και να ανοίξει η συζήτηση για την μεγάλη Κεντροαριστερά.
 Θα συμμετείχαμε ή θα συμμετάσχουμε σε μια κυβέρνηση που θα έχει αλλάξει πολιτικές, π.χ. να αλλάξει η κατανομή των βαρών. Ας είχαμε μια κάποια λιτότητα, αλλά όχι αυτή που κάποιοι τρώνε με χρυσά κουτάλια. Όχι να προτείνουμε αντιρατσιστικό και να μην το ψηφίζουν οι Μπαλτάκοι…» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για τις ψήφους της Χρυσής Αυγής ο Γρηγόρης Ψαριανός ήταν κάθετος: «Δεν θέλουμε ούτε μία ψήφο από αυτούς που ψηφίζουν φασίστες! Θα ήταν μια σπουδαία πρωτοβουλία του Φώτη Κουβέλη οι πολιτικοί αρχηγοί, Σαμαράς, Τσίπρας, Βενιζέλος, Κουτσούμπας και Κουβέλης να πουν μαζί ότι "δεν θέλουμε ψήφους φασιστών". Οι Έλληνες δεν μπορούν να ψηφίζουν φασίστες», τόνισε. 

Παρά την αισιοδοξία του πάντως, για τα ποσοστά της ΔΗΜΑΡ ο Γρηγόρης Ψαριανός έδειξε προβληματισμένος για τον κατακερματισμό της Κεντροαριστεράς και μίλησε ξανά για αυτοκριτική που πρέπει να κάνει ο Φώτης Κουβέλης και τα στελέχη της ηγετικής ομάδας.

«Ο χώρος της Κεντροαριστεράς αυτή τη στιγμή δυστυχώς θα εκφραστεί με τρία ευρωψηφοδέλτια. Ειλικρινά σας το λέω, θα ήθελα, αν μπορούσα, να έβαζα ένα σταυρό στο ένα ψηφοδέλτιο, ένα στο άλλο και δύο σταυρούς σε εμάς. Είναι κρίμα να είναι σε άλλο ψηφοδέλτιο, δεν το αντέχω και δεν το χωρά η λογική μου να είναι σε άλλο ψηφοδέλτιο ο Μίλτος Κύρκος, ο Σταύρος Τσακυράκης και ο Γιώργος Γραμματικάκης. Έπρεπε να είναι ένα ψηφοδέλτιο και το έχω πει εδώ και πάρα πολλούς μήνες και ευθύνες υπάρχουν – πάρα πολύ σοβαρές – και στη ΔΗΜΑΡ. Και ελπίζω από Δευτέρα ο Φώτης Κουβέλης να αναλάβει πρωτοβουλία, όπως λέει, αλλά ποιος τον εμπόδισε εδώ και ένα χρόνο να το κάνει; Το Ποτάμι θα έχει τουλάχιστον έναν ή και δύο ευρωβουλευτές. Η Ελιά θα έχει σίγουρα έναν και δύσκολα δεύτερον. 
Πάντως, μηδέν δεν θα έχουν. Η ΔΗΜΑΡ δεν θα έχει τρεις ούτε δύο. Θα έχει ή έναν ή κανέναν και θα είναι πολύ άδικο να μη βγάλει κανέναν. Αλλά αρχίζει η μεγάλη συζήτηση για τη μεγάλη Κεντροαριστερά και έχουν όλοι ευθύνες γι’ αυτό που δεν έγινε. Και ο Φώτης Κουβέλης και όλα τα κορυφαία στελέχη του κόμματος και εγώ και πρέπει όλοι να κάνουμε αυτοκριτική και δεν έχει κάνει κανένα από τα στελέχη της ηγετικής ομάδας αυτοκριτική».



www.tanea.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger