Σε αποσύνθεση βρίσκεται πλέον η ΝΔ μετά την παραίτηση του ιστορικού στελέχους Θ.Γιαννόπουλου.Tην παραίτηση του από τη Νέα Δημοκρατία γνωστοποίησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Θανάσης Γιαννόπουλος  ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι «Δεν μπορώ να θεωρούμαι πολιτικό παρακολούθημα αυτής της Ν.Δ. του Σαμαρά και της παρέας του. Παραμένω πιστός στην ιδρυτική διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας από τον γενάρχη της Κ. Καραμανλή.

Σημειώνεται ότι ο Θανάσης Γιαννόπουλος διατηρεί άψογες σχέσεις με τις οικογένειες Μητσοτάκη και Καραμανλή.

Η δήλωση παραίτησης του κ.Γιαννόπουλου

«Σας καλωσορίζω και σας ευχαριστώ που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μου.

Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους εκείνους από τον έντυπο τύπο, από τα κανάλια και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς που ήταν μαζί μας κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Όπως ανέφερα στη δήλωσή μου αργά το βράδυ στις 18 Μαΐου σας καλώ σήμερα για να σας εκθέσω τις θέσεις και την εμπειρία μας από αυτές τις εκλογές. Και να ευχαριστήσω παράλληλα όλους εκείνους που με εμπιστεύθηκαν και εμπιστεύτηκαν τον συνδυασμό «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ».

Θέλω να επισημάνω τέσσερα πράγματα

Πρώτον να ευχαριστήσω όλους εκείνους τους ψηφοφόρους μας σε όλη τη περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας που με τη ψήφο τους έδειξαν πως μας εμπιστεύονται και εμπιστεύονται το λόγο μας και το πρόγραμμά μας. Για κάποιους από αυτούς η ανοικτή υποστήριξη στο συνδυασμό μας ίσως να ήταν και δοκιμασία. Θέλω επίσης με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω όλους όσους εξέφρασαν τη επιθυμία και το πραγματοποίησαν να είναι υποψήφιοι με τον συνδυασμό μας σε όλες τις περιφερειακές ενότητες, τους συνεργάτες μου στο γραφείο και τις οικογένειες μας.

Το δεύτερο που έχω να επισημάνω είναι πως ο συνδυασμός μας σε όλες τις περιφερειακές ενότητες συγκροτήθηκε από ανθρώπους οι οποίοι είχαν εμπειρία, γνώση και είχαν δοκιμαστεί στη ζωή τους μέχρι σήμερα. Ήταν αυτοί που μπορούσαν με τη συνδρομή τους να με βοηθήσουν να χαράξουμε νέα πορεία στη Στερεά Ελλάδα.

Με τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων ανά περιφερειακή ενότητα θέλαμε να δώσουμε στους συμπολίτες μας εκλογείς τη δυνατότητα να διαμορφώσουνε περιφερειακή συνείδηση. Η περιφέρεια έχει ανάγκη από συγκρότηση, ενίσχυση και αντίληψη πως όλοι μαζί εμείς μπορούμε να δώσουμε σε αυτόν τον τόπο τη δύναμη που απαιτείται για να βελτιωθούν όλα και να γίνουμε πρωτοπόροι όπως μπορούμε και το αξίζουμε.

Η τρίτη επισήμανση που έχω να κάνω σχετίζεται με τις δυσκολίες που αντιμετώπισε αυτό το μήνυμα. Το μήνυμα να προωθήσουμε και να πακτώσουμε την έννοια της περιφέρειας και της αυτοδιαχείρισης έξω και πέρα από κομματικές καλύψεις και καπέλα. Δεν σας κρύβω και δεν έχω κανένα λόγο να κρύψω πως συναντήσαμε τρομερές δυσκολίες.

Οι δυσκολίες αυτές ήταν σε πολλά επίπεδα. Επειδή στη ζωή μου δεν υπήρξα ποτέ μίζερος και γκρινιάρης θα αναφέρω μόνο τρία επίπεδα. Πρώτων τα Μ.Μ.Ε. πανελλήνιας εμβέλειας δεν δέχτηκαν να μας προβάλουν παρά μόνο ένας και μόνο τηλεοπτικός σταθμός το έκανε. Αυτό δείχνει πως υπήρχε μια μεροληψία όχι σε βάρος μας αλλά υπέρ μίας και μόνον υποψηφιότητας.

Το δεύτερο στοιχείο υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι συνάντησαν δυσκολίες στο να προβληθούν από τα τοπικά Μ.Μ.Ε. Αυτό δεν είναι μιζέρια, είναι ενημέρωση των ψηφοφόρων για να γνωρίζουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συμμετείχαμε σε αυτόν τον εκλογικό αγώνα.

Και το τρίτο σχετίζεται με τις απειλές τις οποίες δέχτηκαν αρκετοί από τους υποψηφίους για να συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια μας ανά περιφερειακή ενότητα. Άνθρωποι οι οποίοι στον τόπο τους ήταν καταξιωμένοι και θέλησαν να συστρατευθούν μαζί μας για να προβάλλουμε και να αναδείξουμε την αξία της περιφέρειάς και τις δυνατότητες που έχει να γίνει μια ουσιαστική δύναμη ανάπτυξης και προόδου, εμποδίστηκαν, απειλήθηκαν και αναγκάστηκαν να αποσύρουν την υποψηφιότητά τους για να συστρατευθούν μαζί μας.

Και η τέταρτη επισήμανση που θέλω να κάνω. Η «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ» δεν είναι δημιούργημα της στιγμής ούτε πρέπει να εκλιφθεί ως ένας διάττων αστέρας ο οποίος πέρασε, έλαμψε, χάθηκε, έφυγε.

Τα στελέχη της «ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ» που θα συμμετέχουν στο περιφερειακό συμβούλιο, θα συμμετέχουν πιστά στις αρχές και αξίες που πιστεύουμε.

Είμαι όμως υποχρεωμένος εγώ προσωπικά με ειλικρίνεια όπως καθ' όλη την πολιτική μου πορεία το έχω πράξει να τοποθετηθώ για το 2ο γύρο των εκλογών και ευρωεκλογών.

Δεν σκοπεύω να αγιοποιηθώ πολιτικά και έτσι με ευθύτητα είμαι υποχρεωμένος να δηλώσω ότι δεν μπορώ να ΣΤΗΡΙΞΩ, να ταυτιστώ με την επιθυμία του Αντώνη Σαμαρά για την υποψηφιότητα του Κ.Μπακογιάννη ούτε να πάρω πίσω τα λόγια μου κατά την προεκλογική περίοδο για τον συγκεκριμένο υποψήφιο. Παλιότερα ο σημερινός Πρωθυπουργός μίλαγε για αξίες και άξιους, σήμερα όλα αυτά ξεχάστηκαν γιατί φαίνεται ότι υπάρχουν σκοπιμότητες και τακτικισμοί.

Ως ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ απευθύνθηκα σε ελεύθερους δημοκράτες πολίτες, απευθύνθηκα στην κοινωνία των ελευθέρων πολιτών και θα ήταν ατυχές να υποδείξω και να χειραγωγήσω την ελεύθερη βούληση έκφρασης ψήφου των ψηφοφόρων που μας τίμησαν με την ψήφο τους. Εμείς δεν καθοδηγούμε και δεν ποδηγετούμε θέλουμε οι συμπολίτες μας να είναι πολίτες και όχι υπήκοοι.

Για τις ευρωεκλογές αρνούμεθα να δώσουμε λευκή επιταγή σε υποψηφίους που θα εκφράσουν την ίδια Μερκελική πολιτική, την πολιτική τραπεζών, τραπεζιτών και προτεσταντών, δηλαδή των χριστιανοδημοκρατών που χάλκευσαν τα δεσμά της Πατρίδος μας. Έχουμε υποψηφίους μέσα από την μεγάλη δεξαμενή της κεντροδεξιάς παράταξης με ξεκάθαρες ιδέες για μια Ευρώπη των πολιτών και λαών και όχι των τοκογλύφων και τραπεζιτών.

Έχουμε υποψηφίους πολιτικά και ευρωπαϊκά καταξιωμένους που θα ενώσουν τις φωνές τους για μια άλλη Ευρώπη, για την Ευρώπη που οραματίστηκαν οι μεγάλοι ηγέτες SHUMAN DE GAULLE ANTENAOUER, ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, όχι για μια Ευρώπη ραμμένη και κομμένη στα μέτρα της ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.

Οι πολιτικές εξελίξεις και όλες αυτές οι σταλινικού τύπου συμπεριφορές στο πρόσωπό μου και σε άτομα του συνδυασμού μας με προβλημάτισαν ιδιαίτερα τη στάση που πρέπει να κρατήσω και με νηφαλιότητα αλλά θα έλεγα και λύπη να δηλώσω ότι για μένα οι πολιτικοί δείκτες του ρολογιού μου σταμάτησαν στο ΖΑΠΠΕΙΟ ΙΙ.

Από τα σημεία τα κοστολογημένα και τις εξαγγελίες για ΑΟΖ και εξεταστικές επιτροπές και τόσα άλλα δεν μπορώ όπως και άλλα στελέχη της παράταξης να παραμένουμε απλοί και άβουλοι θεατές αυτών των εξελίξεων. Όλοι μας έχοντας ο καθένας μας μια μικρή ιστορία στην παράταξη αυτή ανησυχούμε και προβληματιζόμαστε.

Παραμένω πιστός στην ιδρυτική διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας από τον γενάρχη της Κ.Καραμανλή στις αρχές και θέσεις και ιδέες του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού.

Δεν μπορώ όμως να θεωρούμαι πολιτικό παρακολούθημα αυτής της Νέας Δημοκρατίας του Αντώνη Σαμαρά και της παρέας του»
defencenet.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger