Οι σιδηροδρομικές γραμμές υψηλής ταχύτητας JSC είναι θυγατρική των Ρωσικών Σιδηρόδρομων JSC, οι οποίοι κατέχουν το 75% + 1 μετοχή της εταιρείας. Αναλαμβάνει καινοτόμα σχέδια στον τομέα των σιδηροδρομικών μεταφορών, καθώς επίσης τον σχεδιασμό και την κατασκευή γραμμών υψηλής ταχύτητας (HSL). 
Το κύριο έργο τους μέχρι σήμερα είναι η κατασκευή της γραμμής υψηλής ταχύτητας Μόσχας- Καζάν, ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου  FIFA 2018. Η εταιρεία συνεργάζεται με  τις AECOM, PWC, Freshfields, και Ernst & Young.
 BRICS ΡΩΣΙΚΟΙ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΙ
Ο Αλεξάντερ Μισαριν είναι Διευθύνων Σύμβουλος των σιδηροδρομικών γραμμών υψηλής ταχύτητας JSC, από τις 6 Φεβρουαρίου 2013. Από τον Δεκέμβριο του 2012 έχει αναλάβει καθήκοντα πρώτου Αντιπροέδρου των Ρωσικών Σιδηροδρόμων  JSC. 
Προτού διατελέσει  κυβερνήτης της Επαρχίας Σβερντλόφσκ, ήταν επικεφαλής των σιδηροδρόμων του Σβερντλόφσκ καθώς επίσης και  πρώτος Αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών.
Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) ιδρύθηκε το 2011 από τη ρωσική κυβέρνηση, με στόχο τις επενδύσεις σε κορυφαίες εταιρείες των ταχύτερα αναπτυσσόμενων κλάδων της οικονομίας. Διαχειρίζεται 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Σε όλες τις προσφορές, η RDIF ενεργεί ως συν-επενδυτής με τους μεγαλύτερους θεσμικούς επενδυτές παγκοσμίως όπως: ιδιωτικά  funds μετοχών, κρατικά επενδυτικά ταμεία, και κορυφαίες βιομηχανικές επιχειρήσεις. Συνεπώς η RDIF διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων στη Ρωσία. 
Ο ιδρυτής και κύριος μέτοχος του ταμείου για λογαριασμό του κράτους είναι η  Vnesheconombank.







http://gr.rbth.com

Δημοσίευση σχολίου

Blogger