του Βασίλη Καπούλα

Χτες ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, προειδοποίησε το ISIL και τόνισε ότι οι τζιχαντιστές έχουν σχέδια για τις ιερές πόλεις Μέκκα, Μεδίνα, Ιεροσόλυμα ενώ θέτουν σε κίνδυνο την Ευρώπη και τη Ρωσία. Σήμερα οι προειδοποιήσεις γίνοται πράξη αφού έκαναν την εμφάνιση τους οι πρώτες φωτογραφίες που απεικονίζουν ρωσικά οχήματα τηλεπικοινωνιών τύπου R-166-0.5 (ultra, HF/VHF) στη Συρία.

Τα συγκεκριμένα οχήματα σύμφωνα με Ρώσο αξιωματούχο εξοπλίζουν ανα οκτώ μονάδες ένα Τάγμα του Ρωσικού Στρατού μίας Ταξιαρχίας. Η παρουσία του οχήματος αυτού σημαίνει ότι στη Συρία έχει αναπτυχτεί είτε ένα Τάγμα ή το Στρατηγείο μίας Ταξιαρχίας όπως έχουμε ενημερώσει εδώ και ημέρες.

Σύμφωνα με τον Σύρο δημοσιογράφο Mehmet Serim συνολικά 3.000 Ρώσοι στρατιωτικοί έφτασαν ήδη στην περιοχή της Λατάκειας, ενώ οι εργασίες για την αναβάθμιση των υποδομών του αεροδρομίου Bassel al-Assad νότια της πόλης συνεχίζονται ημέρα και νύκτα.

Μάλιστα για την προστασία του αεροδρομίου οι Ρώσοι έχουν αναπτύξει περιμετρικά του χώρου 7 άρματα μάχης T-90, 15 πυροβόλα και 35 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, σύμφωνα με δύο Αμερικανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Εκτός από την αεροπορική βάση οι Ρώσοι έχουν εγκαταστήσει ένα σύστημα radar έξω από το λιμάνι της Tartus όπου διατηρούν ναυτική βάση για να παρακολουθούν τις κινήσεις ισλαμιστών αλλά και των Τούρκων μέχρι τα σύνορα με τη Τουρκία ενώ παρέχει στον Μ.Άσαντ δορυφορικές εικόνες και συλλογή πληροφοριών. Μπλοκάρουν έτσι τις κινήσεις της Τουρκίας για "safe zone" βόρεια της Συρίας, 93 μίλια από την Jableh.

Επιπλέον πρόσφατες αεροφωτογραφίες επιβεβαιώνουν ότι οι Ρώσοι έχουν δημιουργήσει γραμμή άμυνας καθώς και σταθμούς επικοινωνιών στα υψώματα των λόφων που βρίσκονται δυτικά της κοιλάδας Ghab από την οποία περνά ο αυτοκινητόδρομος Μ4 η οποία πρόσφατα καταλήφθηκε από  την Jaysh al-Islam παρακλάδι της Al Qaida.

Άλλωστε τις προηγούμενες ημέρες είχαμε αποκαλύψει την πραγματική έκταση της ρωσικής στρατιωτικής ανάμειξης στη Συρία με UAV, BTR-82A ενώ Ρώσοι πεζοναύτες και Spetsnaz συμμετέχουν ενεργά. Ρωσικά αποβατικά πλοία και An-124 έχουν μεταφέρει τεράστιο οπλισμό, οχήματα, προσωπικό στη Λαττάκεια.

Οι νέες αυτές εικόνες δείχνουν ένα ρωσικό R-166-0.5 (ultra, HF/VHF) που κατευθύνεται στις παράκτιες περιοχές της Συρίας, γεγονός που πλέον εξαλείφει κάθε περιθώριο αμφισβήτησης σχετικά με την ρωσική στρατιωτική εμπλοκή.

To R-166-0.5 παρέχει προστασία από υποκλοπές και παρεμβολές σε επικοινωνίες και μεταδόσεις ήχου, εικόνας, δεδομένων γεγονός που επιτρέπει στα ρωσικά στρατεύματα να επικοινωνούν με τις βάσεις τους στη Tartus και Lattakia ενώ επιχειρούν αρκετά μακρυά!

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι ο στρατιώτης στο όχημα φοράει τη ρωσική στρατιωτική στολή παραλλαγής πράγμα που δείχνει ότι οι ισλαμιστές αντιμετωπίζουν το ρωσικό στρατό.

Επίσης έχει χρησιμοποιηθεί πράσινη σκοτεινή μπογιά για να καλυφθεί ο σειραικός αριθμός του οχήματος ώστε να μην εντοπιστεί η Ταξιαρχία στην οποία ανήκει το όχημα.

Μάξιμουμ ακτίνα:

HF, στατικό με ανοιχτή κεραία – up to 1000 km
HF, εν κινήσει– up to 250 km
UHF, στατικό – up to 70 km
UHF, εν κινήσει – up to 25 km

Εύρος συχνοτήτων:

HF – 1.5-29.99999 MHz
UHF – 30-107.975 MHz"

Υπενθυμίζουμε ότι έχουν σταλεί: το τροχοφόρο ΤΟΜΑ BTR-82A, το θωρακισμένο όχημα Tigr, φορτηγά KamAZ-4350, άρματα μάχης T-72AV, πολλαπλο εκτοξευτές τύπου BM-30 Smerch, τεθωρακισμένο όχημα διάνοιξης ναρκοπεδίων τύπου UR-77 Meteorit, τον θωρακισμένο αυτοκινούμενο παρεμβολέα επικοινωνιών R-330P, αυτοκινούμενα αντιαεροπορικά συστήματα SA-22 Pantsir-S1, τυφέκια εφόδου τύπου AK-104, AK-74M, Vepr-12, τυφέκια κατά υλικού 6S8, OSV-96, τυφέκια ελεύθερου σκοπευτή MTs-116M και UAV τύπου Orlan-10 και Eleron-3SV.

Φαίνεται ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν καμιά πραγματική απάντηση στη Ρωσική επιχείρηση στη Συρία:



Δείτε το βίντεο:
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger