Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα πως η μεταναστευτική κρίση έχει επιδεινωθεί και απαιτείται συνεργασία των ευρωπαϊκών κρατών με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα πως η μεταναστευτική κρίση έχει επιδεινωθεί και απαιτείται συνεργασία των ευρωπαϊκών κρατών με τις Ηνωμένες Πολιτείες για να αντιμετωπιστεί. Πρόσθεσε πως στην ουσία χρειάζεται να αντιμετωπιστεί η πηγή της μεταναστευτικής κρίσης που είναι ο πόλεμος στην Συρία.

Οι δηλώσεις του Ομπάμα πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης του με τον βασιλιά της Ισπανίας Φίλιππο Στ'. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε την ελπίδα του να ξαναεπισκεφτεί την Ισπανία έως το τέλος της θητείας του.

Παράλληλα σήμερα ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι δήλωσε στους δημοσιογράφους πως ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι θα συζητήσει κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο Λονδίνο αυτή την εβδομάδα την τρέχουσα μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη και τον πόλεμο που μαίνεται στη Συρία με τους ομολόγους του από τη Βρετανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

«Ο Κέρι θα επισκεφτεί το Λονδίνο από τις 18 έως τις 20 Σεπτεμβρίου για να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ για να συζητήσει διμερή και παγκόσμια θέματα, ανάμεσα τους η συνεχής κρίση στην Συρία και η κατάσταση στο προσφυγικό», δήλωσε ο Κίρμπι, προσθέτοντας πως ο αμερικανός ΥΠΕΞ θα συναντηθεί επίσης στο Λονδίνο με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΑΕ Αμντουλάχ Μπιν Ζαγιέντ για να συζητήσουν ένα ευρύ φάσμα περιφερειακών και διμερών ζητημάτων.

Ο Κίρμπι ανέφερε επίσης πως ο Τζον Κέρι είχε τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα με τον Ρώσο ομόλογο του Σεργκέι Λαβρόφ για την τρέχουσα κατάσταση στη Συρία, χωρίς να δώσει όμως περαιτέρω λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ο Λαβρόφ τόνισε την ανάγκη για τη δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου στην μάχη ενάντια σε τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger