Όταν η Marja Terttu Karlsson έφυγε από το σπίτι της στη Pajala για να φωτογραφίσει το βόρειο σέλας, δεν περίμενε να βγάλει την πιο εκπληκτική φωτογραφία της ζωής της. Στην πραγματικότητα δεν είχε καν συνειδητοποιήσει τι είχε απαθανατίσει αλλά το αντιλήφθηκε μόλις πήγε σπίτι της και τη είδε στον υπολογιστή της.

Το Βόρειο Σέλας  είχε πάρει το σχήμα ενός λύκου που ατενίζει τον ουρανό σαν μια μεγάλη θεϊκή δύναμη. Είναι δύσκολο να πειστεί κανείς πως η φωτογραφία είναι αληθινή (μετά την κοινοποίησή της, κάποιοι επικοινώνησαν με την Karlsson και την κατηγόρησαν πως έχει παραποιήσει τη φωτογραφία) αλλά η ίδια τους διαβεβαιώνει όλους πως η φωτογραφία προήλθε από τη φωτογραφική της μηχανή. Τελικά, αυτή είναι άλλη μια απόδειξη για το πώς η μητέρα φύση μπορεί να γίνει ακόμη πιο υπέροχη.


«Στην αρχή σκέφτηκα: Θεέ μου, μοιάζει με μια αλεπού ή λύκο ή κάτι τέτοιο. Δεν ήξερα τι είχα φωτογραφίσει στην αρχή. Ήμουν εντυπωσιασμένη.» είπε η ίδια.

Το Βόρειο Σέλας είναι γνωστό στην αρκτική περιοχή του βορείου ημισφαιρίου και προκαλείται από τον ηλιακό άνεμο που συγκρούεται με την ατμόσφαιρα. Το φαινόμενο είναι πιο συχνό τα τελευταία χρόνια, και οφείλετε στην αυξημένη ηλιακή δραστηριότητα.

Η Karlsson έβγαλε μια φωτογραφία που έγινε πολύ διάσημη και έχει δημοσιευθεί χιλιάδες φορές στο Facebook ενώ ταυτόχρονα προκαλεί και υποψίες. Πολλοί άνθρωποι ήρθαν σε επικοινωνία με την ίδια τη φωτογράφο αλλά και το SVT Nyheter Norrbotten ώστε να αμφισβητηθεί η αυθεντικότητά της.

«Νομίζουν πως η φωτογραφία είναι ψεύτικη αλλά μπορώ να διαβεβαιώσω όλους τους σκεπτικιστές πως είναι απόλυτα γνήσια.» δήλωσε η ίδια στο SVT Nyheter Norrbotten.

Πηγη: svt

Δημοσίευση σχολίου

Blogger