Σχέδιο που ανοίγει τον δρόµο για να εκδίδουν οι τράπεζες χρεωστικές κάρτες ακόµη και σε όσους βρίσκονται στις λίστες του «Τειρεσία» προωθεί το υπουργείο Οικονοµικών, µε στόχο τον περιορισµό της φοροδιαφυγής!!!. Σύµφωνα µε πληροφορίες της Realnews, η ηγεσία του υπουργείου προσπαθεί να βρει τη χρυσή τοµή µε τις τράπεζες έτσι ώστε όσοι φορολογούµενοι έχουν οφειλές στις τράπεζες και είναι στη µαύρη λίστα να µπορούν να εξαιρούνται, ειδικά ως προς την έκδοση και χρήση χρεωστικών καρτών.

Με αυτόν τον τρόπο, και µε δεδοµένη την πρόθεση του υπουργείου Οικονοµικών να «χτίζεται» το αφορολόγητο από το 2016 αποκλειστικά µε συναλλαγές που πραγµατοποιούνται µε πλαστικό χρήµα ή µέσω e-banking, θα µπορούν να εντοπίζονται περιπτώσεις διακίνησης µαύρου χρήµατος. Ειδικότερα, τα στελέχη του υπουργείου Οικονοµικών επεξεργάζονται σχέδιο, σύµφωνα µε το οποίο οι φορολογούµενοι που είναι στον «Τειρεσία» θα µπορούν να δηµιουργήσουν έναν ειδικό ατοµικό τραπεζικό λογαριασµό -σταθερής µισθοδοσίας για παραδεισµα- ο οποίος θα συνδέεται µε µια συγκεκριµένη χρεωστική κάρτα.

Στο τέλος κάθε µήνα η τράπεζα θα κάνει την εκκαθάριση µε βάση τις αγορές του φορολογούµενου, καθώς µε τις χρεωστικές κάρτες δεν υπάρχει πίστωση, αλλά τα χρήµατα «σηκώνονται» αυτόµατα από τον λογαριασµό. Μάλιστα, εξετάζεται το ενδεχόµε νο µισθωτοί και συνταξιούχοι, κάτοχοι των συγκεκριµένων καρτών, να µπορούν να πραγµατοποιούν συναλλαγές συνολικού ποσού ακόµα και 20% πάνω από το ύψος των µηνιαίων αποδοχών τους κάθε µήνα και το επιπλέον ποσό
να παρακρατείται αυτόµατα όταν καταβάλλονται µισθοί και συντάξεις του επόµενου µήνα.

Σύµφωνα µε υπολογισµούς, οι φορολογούµενοι που βρίσκονται στις λίστες του «Τειρεσία», λόγω οφειλών στις τράπεζες, ξεπερνούν το 1,5 εκατοµµύριο και µε βάση τους ισχύοντες κανονισµούς είναι εντελώς αποκλεισµένοι από οποιαδήποτε τραπεζική συναλλαγή, µε αποτέλεσµα να γίνονται οι αγοραπωλησίες µόνο µέσω µετρητών. 



ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger